Deze boeken las ik in juni

Juni was voor mij een hele drukke maand. Mijn vriend en ik waren allebei jarig, waardoor we erg veel bezoek kregen en daarnaast gingen we een weekje naar Nederland voor de bruiloft van mijn broer. Ondanks de drukte heb ik toch mooi tien boeken gelezen!

Ik begon de maand met Het Spel der Spellen en Game Over, twee boeken onder redactie van George R.R. Martin. Door een buitenaards virus is het DNA van de mensheid geïnfecteerd. Negentig procent van de bevolking overleed hieraan, negen procent muteerde in misvormde monsters en één procent kreeg superkrachten – de zogenaamde Azen. Twee bijzondere boeken, die echter wel opperste concentratie vereisen door een veelheid aan personages en verhaallijnen.

Via #HebbanBuzz mocht ik In de voetsporen van de heldin lezen. Ik verheugde me enorm op dit boek, omdat het me qua thematiek deed denken aan mijn keuzevak Vergelijkende Literatuurwetenschap van vorig jaar op de universiteit. Helaas viel dit boek mij behoorlijk tegen en dat kwam voornamelijk door de combinatie met ‘zelfhulp’.

Voor mijn persoonlijke herleesuitdaging herlas ik deze maand Matched en Crossed. Ik kon me van deze reeks enkel herinneren dat ik de vervolgdelen niet zo goed vond, maar bij het herlezen vond ik Crossed zo slecht nog niet. Wegens de drukte heb ik Reached, het derde deel van deze romantische trilogie, eventjes doorgeschoven naar volgende maand.

Van Jen Minkman ontving ik een recensie-exemplaar van haar kortverhaal Exodus. Anders dan de cover doet vermoeden gaat het hier om een post-apocalyptisch verhaal, over een toekomstige wereld geteisterd door klimaatverandering en oorlogen. De enige hoop van de mensheid is de ruimte, maar zijn er genoeg plaatsen aan boord van COSMA XI om iedereen naar Mars te vervoeren? De schrijfstijl van dit kortverhaal is wondermooi en het plot is onverwacht en origineel; een aanrader!

Ook las ik Anna van Niccolò Ammaniti. Ik ben enorm fan van deze Italiaanse schrijver en ik vond het heel bijzonder om eens een post-apocalyptisch verhaal van zijn hand te lezen. Hoewel het idee – een wereld zonder volwassenen – misschien niet super origineel is, heb ik toch zeker genoten van dit verhaal!

    

Via de Gentse bibliotheek ben ik bovendien nominatielezer voor de literatuurprijs de Kleine Cervantes. Dit betekent dat ik een lijst (jeugd)boeken lees en beoordeel, om op deze manier de short list voor de kinderjury mee te bepalen. Hiervoor las ik de boeken OliverOog om Oog en Is liefde lastig? Alle drie boeken die ik zelf niet zo snel zou uitkiezen, maar die me wel – ieder op hun eigen manier – wisten te vermaken.

Wat is het mooiste boek dat jij in juni las?

Advertenties

4 gedachtes over “Deze boeken las ik in juni

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s