Mijn favoriete boeken aller tijden

Vaste bezoekers van Oog op de Toekomst weten waarschijnlijk wel dat Veronika besluit te sterven mijn lievelingsboek is. Maar wist je ook dat in mijn top vijf van favoriete boeken aller tijden geen enkel science fiction boek voorkomt?!

In bovenstaande video zie je mijn vijf favoriete boeken. Hierbij gaat het allemaal om romans/literatuur. Speciaal voor Oog op de Toekomst voeg ik een aantal Young Adults en Science Fiction titels aan deze lijst toe!

Natuurlijk mag Harry Potter niet ontbreken  – met deze boeken ben ik opgegroeid en de magische wereld van J.K. Rowling zal ik dan ook voor altijd bij me dragen. Het is vooral deze bijzondere wereld waar ik fan van ben, want hoofdpersonage Harry Potter vind ik stiekem enorm irritant.. Gelukkig zijn er ook sexy mannen als Draco en Snape ;) Mijn favoriete boek uit deze reeks is Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. Ik vind het verhaal met de Tijdverdrijver geniaal en ik ben blij dat tenminste één boek niet 100% rond Voldemort draait.

Op het gebied van Science Fiction vind ik het enorm moeilijk om een favoriet aan te wijzen. Daarvoor lees ik gewoon te veel verschillende boeken en verandert mijn mening veel te vaak. Vandaag zou ik waarschijnlijk Illuminae noemen, een spannend verhaal in de ruimte met een zeer origineel vertelperspectief. Daarnaast hebben ook Station Elf en The Girl with all the Gifts een enorm sterke indruk achtergelaten. Verder ben ik fan van de Gone reeks – ik moet nodig eens tijd vinden om al deze boeken te herlezen! – en reken ik ook The 5th Wave tot mijn favorieten. Maar als je het me morgen vraagt, noem ik misschien weer heel andere titels..

Wat is jouw lievelingsboek?

Advertenties

13 gedachtes over “Mijn favoriete boeken aller tijden

 1. mariaharut zegt:

  5th Wave is inderdaad heel tof! Illuminae moet ik nog lezen, ik ben er nu al super benieuwd naar!!! Mijn favoriete boeken zijn allemaal of dystopisch of fantasy. Mijn lievelingsboek(en) zijn: Red Queen en natuurlijk Land of Stories maar To all the boys I loved before is ook al zo geweldig. :)

 2. daenelia zegt:

  Nog steeds gek van The 5th Wave? Dat wordt je nostalgische YA boek, he. Ik heb dat met De Scheepsjongens van Bontekoe, als nostalgisch kinderboek. En nog steeds vind ik het een leuk boek, in acht nemend dat tijden veranderd zijn. Het is het boek dat ik uit een brandend huis zou redden.
  Maar ook Dune, van Frank Herbert, en The Time of Our Singing, van Richard Powers, staan bij mijn favoboeken.

  • Marcia zegt:

   The 5th Wave en Gone zijn denk ik van die YA boeken die, samen met Harry Potter, voor altijd een plekje in mijn hart hebben. Al die andere reeksen zijn inwisselbaar, maar deze drie <3
   Dune heb ik nog altijd niet gelezen; daar moet ik nodig eens verandering in brengen!

 3. Chantal zegt:

  Je noemt een paar mooie boeken :) Mijn favoriete boek is ‘Het zwart en het zilver’ van Paolo Giordano. ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ is ook prachtig, maar ik vond zijn laatste roman toch net iets mooier :)

  • Marcia zegt:

   Het zwart en het zilver heb ik nog altijd niet gelezen.. Daar moet snel verandering in komen!
   Ik vond Het Menselijk Lichaam van Paolo Giordano ook super mooi trouwens. Heb je die al gelezen? :)

 4. Annabel Rianne zegt:

  Op het moment zijn mijn favorietrn The Fifth Wave serie, the Hunger Games serie en de Firebird serie (boek 1 a thousand pieces of you). Oh en ook The Next Together! Op dit moment lees ik Illuminae, dus ben benieuwd of die ook aan mijn favorietenlijstje zal worden toegevoegd of niet :)
  Liefs xxx

   • Annabel Rianne zegt:

    Ja ik vind de vertelwijze ook al heel leuk! Zo bijzonder :) Ben heel benieuwd waar het verhaal naartoe gaat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s