Lees deze zomer eens een klassieker!

Het zonnetje schijnt (zo af en toe) en hoogstwaarschijnlijk heb je minstens een weekje vrij. Hoog tijd om die alsmaar groter wordende TBR stapel te tackelen! Maar wat dacht je van een klassieker?

Voor deze zomer wil ik je graag Animal Farm aanraden. Een vlot geschreven dierenverhaal van George Orwell met een diepere laag. In dit boek stelt de auteur, onder andere bekend van 1984, de Communistische staat in vraag. Het verhaal over machtsmisbruik en propaganda is echter nog altijd actueel. Indrukwekkend en beangstigend.

juli2016-goed

Meer zomerse klassiekers

Heb je Animal Farm al gelezen of heb je de smaak van de klassiekers nu helemaal te pakken? Probeer dan zeker ook één van onderstaande titels.

A-Clockwork-Orange-thumb  Fahrenheit-451  This-Perfect-Day

Welke klassieker raad jij mij aan?

Advertenties

14 gedachtes over “Lees deze zomer eens een klassieker!

 1. Annemieke zegt:

  Ik heb Animal Farm nog steeds niet gelezen. Het trekt me nog niet helemaal. Maar dat komt misschien nog wel. Ik heb wel The Jungle Book op mijn stapel liggen voor deze zomer. Ik denk dat dit mijn nachtkastje boek word (waar ik dan elke avond minstens een hoofdstuk uit lees).

 2. Jantine zegt:

  ‘Animal Farm’ heb ik gelezen, zeker een indrukwekkend boek! En ‘A Clockwork Orange’ staat nog in de planning voor ooit.

  Momenteel ben ik bezig in ‘Bleak House’, alweer, ik herlees dat boek regelmatig. En in ‘Anne of the Green Gables’, wat eigenlijk veel meer een lekker zomerboek is. Ik zie met die regen Anne al rondhuppelen, zuchtend dat er feeën aan het huilen zijn of zo, en dat ze een thrill voelt diep vanbinnen :P

 3. Tessa zegt:

  Ik lees zelf momenteel 1984 voor een boekenclub, maar heb ook nog the Great Gatsby en Wuthering Heights op de planning deze zomer. Genoeg klassiekers dus!

 4. Judith Witters zegt:

  Ik heb vorige maand Lud-in-the-Mist van Hope Mirrlees gelezen. Misschien niet echt een klassieker zoals de werken die hierboven genoemd worden, maar wel een leuk, fantasievol verhaal. Wat luchtiger ook dan wat ik gewend ben van klassiekers en dat is wel eens fijn.

 5. Annabel Rianne zegt:

  Goed idee! Ik grijp toch altijd graag naar YA maar nu in de zomer is er zeker tijd voor iets pittigers. Ik heb bijvoorbeeld Emma van Jane Austen in mijn kast staan en moet hem nog eens tackelen! En To Kill a Mockingbird… Ik zal ze eens proberen niet te vergeten deze zomer!
  Liefs xxx

 6. daenelia zegt:

  Heb je even …?
  Jane Eyre, Sense and Sensibility (leuker dan Pride and Prejudice),The Turn of the Screw, Moby Dick, The Secret Garden, Their Eyes Were Watching God, Brave New World, Heart of Darkness, The Prime of Miss Jean Brodie, Beloved, The Left Hand of Darkness.

 7. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Ik heb een aantal klassiekers (lees: een plank) in mijn kast staan waarvan ik maar twee heb gelezen (eigenlijk drie, maar de derde is geen klassieker). Ik zou je dolgraag iets willen aanraden, maar ik heb niets anders dan The Great Gatsby en Erik of het Klein Insectenboek gelezen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s