Een scavenger hunt in mijn boekenkast

Op de blog van Zwartraafje zag ik een zeer toffe tag voorbij komen: Bookshelf Scavenger Hunt Tag. Een tag die je letterlijk op zoektocht stuurt in je eigen boekenkast. Dat is een uitdaging die ik maar al te graag aanga!

1. Zoek een boek waarvan de naam van de auteur of de titel een letter Z bevat

BZRK-reloaded-1Dit klinkt als een moeilijke opdracht, maar ik vond algauw veel auteurs met een Z in hun naam (Chris Weitz, Kate Zhang) en ook qua titels had ik keuze genoeg. Ik heb besloten om BZRK in het zonnetje te zetten in deze tag, omdat ik vind dat deze serie van Michael Grant veel meer aandacht verdient. De boeken vertellen een origineel en super spannend verhaal over nanotechnologie.

2. Zoek een klassiekerklassiekers

Dit jaar heb ik nog nauwelijks klassiekers
gelezen. *shame on me* Maar ik heb zeker een stapeltje in mijn kast. Wat dacht je bijvoorbeeld van Brave New World, één van mijn favoriete dystopische klassiekers. Verder zie je op deze foto Ender’s Game, Animal Farm, The Sirens of Titan en The Illustrated Man.

3. Zoek het oudste boek op je planken

Hoera we bakken een taartHet oudste boek op mijn planken is mijn favoriete kinderboek Hoera, we bakken een taart. Dit boek kreeg ik in de kinderboekenweek van 1993 en vanaf dat moment is een traditie geboren. Ieder jaar op mijn verjaardag lees ik dit boek en ik hoop dat ik dat tot mijn tachtigste blijf doen ;) De foto hiernaast is een klein beetje een spoiler voor het einde, maar ik verwacht niet dat ik hier mensen mee kwets.. ^^

4. Zoek een boek met een sleutel op de kaft Vampire Diaries

Het was even een zoektocht naar een boek met een sleutel. Uiteindelijk kwam ik terecht in de paranormale sectie van mijn boekenkast, waar ik met Shadow Souls, onderdeel van The Vampire Diaries, deze missie wist te volbrengen. Vroeger was ik echt enorm fan van vampier verhalen en ik genoot van The Vampire Diaries.

5. Zoek iets op je planken dat geen boek is

karateMijn boekenkast in de woonkamer heeft enkel boeken, maar in de studeerkamer – waar mijn Nederlandstalige boeken staan – heb ik echt mega coole karate poppetjes. Hoewel ik niet langer train, hebben deze beeldjes echt nostalgische waarde. Karate is altijd een groot onderdeel van mijn leven geweest en ik vind het heel belangrijk om daar af en toe op terug te kijken. Geen funko dolls voor mij dus ;)

6. Zoek een boek met een meisje op de coverFractured-1

In mijn boekenkast staan echt enorm veel boeken met een meisje op de cover; blijkbaar is dat niet zo’n originele keuze voor een Young Adult boek.. De covers van Slated en Fractured tillen het thema meisje op de voorkant echter wel naar een hoger niveau. Ik ben echt verliefd op deze serie.

7. Zoek een boek met een dier op de cover

The DeclarationThe Declaration en haar vervolg The Resistance hebben allebei een dier op de cover. Het eerste boek heeft nog heel schattig een vlinder op de voorkant, maar deel twee in deze – fantastische – serie van Gemma Malley wordt gekenmerkt met een spin. Hoewel ik deze covers niet super goed bij het verhaal vind passen, wil ik deze boeken heel graag aanraden. Ze zijn zo origineel en tof <3

8. Zoek een niet YA BoekThe-Fat-Years-2

Dit niet-westerse, niet-YA science fiction boek staat al een tijdje ongelezen in mijn boekenkast. The Fat Years speelt zich af in China en het plot klinkt zeer interessant. In dit boek is er namelijk een complete maand van de Chinese geschiedenis gewist uit het collectieve geheugen. Maar waarom? Wie heeft dat gedaan?

9. Zoek een boek met sterren er op

Life as we knew it

Nog een ongelezen boek in mijn kast, maar wel eentje met sterren op de voorkant: Life as we knew it. Ik ben ooit aan dit boek begonnen, maar de eerste pagina’s wisten me niet echt te raken. De schrijfstijl voelde me iets te kinderachtig aan, maar ik denk dat ik dit boek zeker nog eens een kans ga geven. De cover is zo mooi <3 Iemand die me kan zeggen of dit boek de moeite waard is

10. Zoek een boek met gouden letters Allegiant-1

Tot slot heb ik Allegiant gekozen als boek met gouden letters op de voorkant. Hoewel dit verhaal me enorm teleurgesteld heeft – ik vond eigenlijk alleen Divergent goed van deze reeks –  vind ik de cover nog altijd super mooi. Ik heb vandaag pas voor het eerst ontdekt dat enkel de letters van Allegiant goud zijn trouwens..

Voor deze tag wil ik heel graag Annemieke taggen, omdat ik op instagram altijd wondermooie foto’s van haar voorbij zie komen en benieuwd ben welke pareltjes ze nog meer in haar boekenkast verstopt!

Advertenties

9 gedachtes over “Een scavenger hunt in mijn boekenkast

 1. Annemieke zegt:

  Aaahw <3 Deze wilde ik ook sowieso nog graag doen. ;) Jouw foto's zijn altijd harstikke mooi en altijd weer anders. :D

  The Fat Years heeft wel een interessante titel voor een sci-fi boek.

 2. Nienke zegt:

  Deze tag is heel interessant, en wat een volle boekenkast moet jij hebben! Mijn boekenkast is er niks bij. De klassieker en de sleutel vallen er al niet in te vinden.

  O, en ik heb trouwens Marionet weten te bemachtiging. De eerste bladzijdes heb ik nét gelezen. Tot nu toe doet het me een beetje denken aan de Selectie, maar so far, so good :)

 3. zwartraafje zegt:

  Leuk dat je hem ook hebt ingevuld Marcia. Zelf heb ik het langste moeten zoeken naar een boek met een sleutel op de cover. Iets anders als boeken was dan weer geen probleem vermits er bij mij ook vrij veel beeldjes (Forever Friends én Funko DOlls ;) ) terug te vinden zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s