Marcia op de Gentse Feesten

Misschien heb je gemerkt dat het afgelopen week opvallend rustig was op Oog op de Toekomst. Ja, ik had het inderdaad enorm lastig met die drukkende warmte, maar de voornaamste reden van mijn afwezigheid was mijn job op de Gentse Feesten. Ik mocht namelijk als social media reporter aan de slag gaan op het Mardi Gras Festival onder de stadshal!

Mijn belangrijkste taak als social media reporter was het lokken van meer mensen naar het festivalplein, door middel van live-verslaggeving. Ik heb hier voor mezelf echt een uitdaging van gemaakt door alles met mijn smartphone te doen. Er was geen wifi op het plein, dus een camera meepakken en snel foto’s bewerken op de laptop om vervolgens online te zetten was geen optie. Smartphone fotografie is niet mijn sterkste punt, maar ik ben stiekem behoorlijk trots op een aantal van de foto’s die ik op facebook plaatste.

Limbo

Altijd welkom voor een potje limbo op Mardi Gras!

Naast de Facebook pagina was ik verantwoordelijk voor het Instagram account van het festival. Hier probeerde ik dagelijks tussen de vijf en acht updates te plaatsen in de sfeer van Mardi Gras.

instgram.jpg

Tot slot was ik actief op snapchat; ik maakte diverse verhalen over de festiviteiten op het Emile Braunplein. Hieronder kun je er eentje zien over de laatste voorbereidingen van het Festival.

Ondertussen heeft een andere social media reporter het werk van me overgenomen en ben ik weer helemaal bijgekomen van al die nachten werken. Hoog tijd om dus weer beginnen te bloggen en te lezen! En een nieuwe job te zoeken natuurlijk.. Het Mardi Gras Festival is nog tot en met 24 juli te bezoeken op het Emile Braunplein te Gent.

Ben jij weleens op de Gentse Feesten geweest?

Advertenties

6 gedachtes over “Marcia op de Gentse Feesten

 1. Céline zegt:

  Ik ga ieder jaar naar de Gentse Feesten maar ik denk dat ik dit jaar een keertje oversla. Hopelijk had je het een beetje naar je zin ook al was je aan het werk. :)

 2. zwartraafje zegt:

  Ik ben er nog nooit naar toe geweest. Mijn schoonouders hadden dit jaar echter enkele dagen Gent geboekt zonder er bij stil te staan dat het Gentse Feesten was. Zij hebben dus onverwachts wel van de sfeer kunnen meegenieten.

  • Marcia zegt:

   Haha ik heb dat jaren geleden ook eens voorgehad. Misschien dat ik daarom onbewust naar Gent ben verhuisd, omdat ik er één keertje geweest was en er toen de Gentse Feesten waren :P

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s