De Harry Potter Expo (Fotoverslag)

Al in februari kochten mijn vriendinnen en ik tickets voor de Harry Potter expo en gisteren was het dan eindelijk zo ver – met een groep van zes gingen we naar Brussel. Mijn vriend Jimi had de eer de enige man in het gezelschap te zijn, maar Potterheads zijn we natuurlijk allemaal!

HP-Expo-1Ik ga geen uitgebreid verslag schrijven over dit awesome evenement, maar gewoon een aantal sfeerbeelden met jullie delen. Want foto’s zeggen soms meer dan duizend woorden toch?

Op de Harry Potter Expo vind je enorm veel rekwisieten uit de acht Harry Potter films. Denk aan de Tijdverdrijver van Hermelien, de Steen der Wijzen, het Zwaard van Griffoendor en het portret van de Dikke Dame.

Daarnaast kreeg je in de expo van Brussel de mogelijkheid om kennis te maken met diverse magische wezens. En wat zijn ze schattig in het ‘echt’ <3 Vooral Dobby en Buckbeak wisten mijn hart te stelen, maar ik vond het ook erg leuk om een Keltisch aardmannetje te zien en een Mandragora vast te houden – die overigens veel zwaarder was dan verwacht..

Natuurlijk gingen we ook op de foto in Hagrid’s hut! Het is echt super tof om te zien hoe ze alle onderdelen van zijn huisje enorm uitvergroot hebben. Jimi en ik pasten gemakkelijk met z’n tweeën bij Hagrid in de zetel.

HP-EXPO-22

Ook kon je bij The Exhibition verschillende kostuums bewonderen. Wat mij vooral opviel is dat alles zo ontzettend klein leek; zijn alle acteurs echt zo mini?! Ik begrijp dat het in de eerste films nog kinderen waren, maar ook de kledij van latere films was aan de kleine kant.

Ik kon het niet laten om bij de vlag van mijn favoriete afdeling op de foto te gaan!

HP-EXPO-23

En hoewel ik mezelf beloofd had geen geld uit te geven in de gift shop aan het einde, kon ik deze belofte niet houden. Natuurlijk snapchatte ik meteen mijn vriendinnetje Silke over mijn zonden..

Ik kocht een poster van Sirius Black – en is het tasje dat ik erbij kreeg niet fantastisch?!

Ben jij al naar de Harry Potter expo geweest? Of ben je nog van plan om te gaan?

Advertenties

21 gedachtes over “De Harry Potter Expo (Fotoverslag)

 1. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Wat leuk! Ik ga niet naar de expo, maar naar de studio’s in Engeland. :)
  En dat is volgende week, dus… Ik kan niet wachten…
  De expo ziet er in elk geval leuk uit, maar dat kan natuurlijk ook gewoon komen omdat het met Harry Potter te maken heeft. :)

 2. johannaowlette zegt:

  Ziet er super uit! Ik wil onze kleuter dolgraag laten kennismaken met Harry Potter en dan samen naar Engeland trekken :) nog een paar jaar geduld! eerst nog eens een nieuwe mooie verzamelbox van de boeken kopen, mijn boeken zijn echt tot op de draad versleten :)

 3. zwartraafje zegt:

  ik was echt nieuwsgierig naar jouw foto’s. Ah ja, die zijn altijd mooi en met een deftige camera kreeg ik misschien eindelijk een geslaagde foto van Buckbeak te zien. (Yes, merci Marcia). Echt leuk om jullie foto’s te bekijken. We hebben die bedenking van de kleine en vaak heel tengere outfits ook gemaakt. Oh en die van de mandrake’s want daar moest je inderdaad nog behoorlijk aan trekken om ze uit hun pot te krijgen.

 4. Annabel Rianne zegt:

  Wat een supergave expo! Harry Potter is mijn gehele jeugd, ik kan er maar aan blijven denken. Als het lukt om nog te gaan ga ik zeker! En ik zou ook zeker niet met lege handen thuis kunnen komen ;)
  xxx

  • Marcia zegt:

   Hopelijk gaat het je lukken een bezoekje te brengen, want het is echt de moeite waard :D ik ben ook opgegroeid met Harry Potter en deze tovenaarswereld heeft voor altijd een plekje in mijn hart!

   • Annabel Rianne zegt:

    Bij mij ook! Heb net weer HP 1 gekeken en kijk komende week de rest ook nog denk ik ;)

 5. BySilke zegt:

  Je foto’s zijn zo goed gelukt :D Ik heb gisteren met mn ouders de eerste film bekeken (ze zagen ‘m nog nooit) en ze waren super enthousiast, haha. Door jouw post wil ik nu meteen numero 2 bekijken :) Lieefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s