Mijn plannen voor augustus

Vandaag begint een nieuwe maand, een maand die op voorhand al volgepland staat met boekgerelateerde evenementen. Zo staat er onder andere een leesclub op mijn programma, een challenge, twee readathons en twee boekgerelateerde evenementen. Benieuwd wat je de komende maand kunt verwachten op Oog op de Toekomst?

TBR-augustus

Ik maakte een TBR

Voor het eerst van mijn leven heb ik voor de maand augustus een TBR-lijstje opgesteld. Hoewel ik dit stiekem voornamelijk heb gedaan om een foto te maken voor de Blossom Books Instagram Challenge, ga ik wel proberen me hieraan te houden. Op mijn planning staan de volgende boeken:

♥ Staalhart – Brandon Sanderson
♥ Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
♥ The Young World – Chris Weitz
♥ Juggernaut – Adam Baker
♥ Blood Red Road – Moira Young
♥ Outpost – Adam Baker

Challenge

Ik doe mee aan de Blossom Books Instagram Challenge

Ik ga in augustus proberen iedere dag een foto op instagram te plaatsen en niet zo maar een foto, maar een foto die voldoet aan de opdrachten die uitgeschreven zijn door Blossom Books. Meestal houdt ik een dergelijke instagram challenge slechts enkele dagen vol, maar deze keer heb ik goede hoop ;) Ga jij ook een poging wagen?

Rood-1

Het is weer tijd voor een Dear Book Nerd Book Club meeting

Zaterdag 6 augustus staat de boekenclub in de Brugse boekhandel in het teken van Rood van Pierce Brown. Hoewel dit boek niet helemaal was wat ik ervan verwachtte, kijk ik er toch enorm naar uit om het verhaal met mede boekliefhebbers te bespreken. Vonden zij het boek ook wat traag op gang komen en een tikkeltje langdradig? Of is dat enkel mijn persoonlijke mening? Hier vind je alle informatie over de leesclub.

De maand van de readathons

In augustus ga ik proberen om aan twee readathons mee te doen; een kwestie van genieten van mijn vrije tijd. Ik ga niet op vakantie, maar af en toe mezelf verliezen in een goed boek is voor mij de ideale ontspanning. Wie weet kan ik zo nog veel meer boeken lezen dan dat er op mijn TBR staan. Ik doe mee aan de volgende leesmarathons:

♥ De YA summer read-a-thon: 1 t/m 5 augustus
♥ De #OHMYBOOKATHON: 11 t/m 16 augustus

Shelfie

Twee uitstapjes op één dag

Verder ben ik uitgenodigd voor twee toffe evenementen, beide op 26 augustus. Overdag breng ik een bezoekje aan Moon Young Adult in Antwerpen voor een Vlaamse Young Adult Brainstorm. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit evenement en hoop een heleboel gezellige mede boekenfans te ontmoeten. Diezelfde avond ga ik op werfbezoek bij De Krook – de toekomstige bibliotheek van Gent. Mijn vrijwilligerswerk in de bib heeft mij deze uitnodiging opgeleverd en ik kan niet wachten om alvast een kijkje te nemen in het nieuwe en hypermoderne gebouw! Toevallig was ik al eens op deze werf – toen ik nog werkte voor het televisieprogramma De Ridder – en ik denk dat de werken ondertussen al veel verder gevorderd zullen zijn.

Augustus staat dus al bol van de boekgerelateerde plannen. Verder zet ik deze maand mijn zoektocht naar een nieuwe baan gewoon voort – het moet er nu toch een keertje van komen!

Wat staat er bij jou voor augustus op de planning?

Advertenties

16 gedachtes over “Mijn plannen voor augustus

 1. Annemieke zegt:

  Oh Blood Red Road. Ik ben zo nieuwsgierig naar die serie. En ik ben benieuwd wat jij van Staalhart gaat vinden.

  Ik doe niet mee met de bbb challenge. Er zitten wat prompts tusen die ik pas nog heb gedaan en foto’s maken is tegenwoordig vrij lastig, haha. Dus ik ga juist wat minder posten op instagram deze maand. :P

  • Marcia zegt:

   Jammer dat je niet meedoet aan de bbb challenge, maar wel begrijpelijk. Ik ben ook heel benieuwd naar Blood Red Road – hij staat al super lang in mijn kast maar de overwegend negatieve recensies houden me toch een beetje tegen..
   Ik ben gisteravond vast in Staalhart begonnen en ben nu al fan <3

 2. BySilke zegt:

  Ooh, wat een coole dingen int vooruitzicht! Die instagramchallenge ziet er leuk uit, ben al benieuwd naar je foto’s deze maand :D Fijne week nog Marcia! En sowieso tot binnenkort xx

 3. Nancy zegt:

  Wat een leuke maand heb jij in het vooruitzicht!

  Vanaf 15 augustus heb ik 2 weekjes verlof, dus dan wil ik natuurlijk heel veel boeken lezen :-)
  Mijn eerste week verlof in juli is alvast goed verlopen met 11,5 boeken: 6 jeugdboeken voor de KJV en 5,5 volwassen boeken van mijn eigen goesting.

  Ik ben benieuwd wat augustus zal opleveren qua aantal boeken ;-)

  Ik doe dus niet meer aan een read-a-thon omdat die nog tijdens mijn werkweken vallen en ik het eerste weekend al wat dingen op de agenda staan heb.
  Aan een Instagram-challenge doe ik nooit mee omdat ik geen instagram-account heb, maar ook omdat ik heel weinig foto’s neem.
  Misschien zie ik jouw foto’s wel eens passeren op Facebook of in een collage-blogpost :-)

  Veel plezier met de boekige uitstapjes. Ik ben helaas niet geselecteerd om naar Moon te gaan en door werk kan ik ook niet naar de leesclub te Brugge komen.
  En ik ben heel benieuwd naar de Krook! Als die open gaat voor het publiek, dan ga ik zeker een kijkje nemen.

  • Marcia zegt:

   Super jammer dat je niet geselecteerd bent om naar Moon te gaan :( en doordat ik niet naar de Twilight meeting kon komen hebben we elkaar nog altijd niet in levende lijve ontmoet.. Kom je 17 september naar de Vleugels Party in Brugge?

   • Nancy zegt:

    Nee, die laat ik ook aan me voorbijgaan. Als je toch na de middag werkt, dan is het moeilijk om op tijd in Brugge te geraken. Ik ben ook niet zo’n workshopdame, laat mij maar gewoon lezen ;-)

    Het komt er wel eens van om elkaar te ontmoeten. Telkens ik in Gent loop, kijk ik naar de mensen rondom me heen voor het geval je puur toevallig eens voorbijloopt :-D

 4. Annabel Rianne zegt:

  Klinkt als een fijne maand vol met leuke boekgerelateerde dingetjes! Veel plezier alvast! :)
  Ik ga de komende maand nog gewoon lekker uitrusten, veel boeken lezen en films kijken, af en toe afspreken met vrienden en nog een paar daagjes weg met vriendinnen! Vooral genieten, want straks begint alle heisa van het studeren weer…
  xxx

 5. zwartraafje zegt:

  Blijkbaar heb ik mijn Instagram -account echt op het juiste moment aangemaakt want ik vind het heel leuk om zo’n foto-challenge te doen. Die van Blossom Books is dan ook een leuke start. Normaal doe ik ook mee aan de Ohmybookathon. Nu maar hopen dat ik die dagen meer aan lezen toekom als anders. Wat jammer dat ik geen uitnodiging heb gekregen voor de Moon Young Adult Brainstorm anders hadden we elkaar een keertje in het echt kunnen ontmoeten. Ik vrees dat ik volgens de uitgeverijen niet meer tot de YA-doelgroep zal behoren. ;)

  • Marcia zegt:

   Inderdaad super jammer dat je niet uitgenodigd bent door Moon :( maar wie weet is er in de toekomst een evenement waar we beiden naar toe gaan?! Aanstaande zaterdag bespreken we trouwens Rood in de Brugse Boekhandel – die heb jij ook gelezen toch? ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s