The Mid-Year Book Freakout Tag

Ondertussen zijn we alweer meer dan halverwege het jaar 2016. Hoog tijd om een tag in te vullen over mijn bevindingen van de afgelopen maanden. Ik heb deze tag gevonden op de blog van Annemieke – een toffe boekenblog die zeker de moeite waard is om te volgen!

Best Book You’ve Read So Far This Year

Alles-Wat-Er-Was-1
Alles wat er was
van Hanna Bervoets vertelt een post-apocalyptisch verhaal van acht mensen in een schoolgebouw die, door de barre omstandigheden van de buitenwereld, gedoemd zijn hier met z’n allen te overleven. Een beangstigend, maar vooral ook wondermooi verhaal dat me naar de keel greep. Een boek dat ik meteen doorgaf aan mijn vriend om ook te lezen – ik MOEST deze ervaring gewoon met iemand delen en er over praten.

Best Sequel You’ve Read So Far in 2016

De-geest-1
De Geest
 
heeft me zeer aangenaam verrast: het verhaal was zo spannend dat ik niet kon stoppen met lezen. Bovendien had ik nergens het gevoel dat ik een jeugdboek las – mijn voornaamste kritiekpuntje op voorganger Het EilandDe Geest is een volwaardige Young Adult die je vanaf pagina één meesleept in een avontuurlijk verhaal. De personages krijgen een zeer grondige uitwerking en het psychologische aspect maakt het verhaal zeer echt en herkenbaar. Een origineel en spannend boek voor fans van OverleversGone en Lord of the Flies.

New Release You Haven’t Read Yet but Want to

TBR-2016

Ik ga vandaag beginnen in Duizend stukjes van jou, maar ook Glass SwordFlawed en All The Birds in the Sky staan nog op mijn lijstje om te lezen!

Most Anticipated Releases for the Second Half of the Year

TBR-2016-2

Ik kijk ontzettend uit naar Gemina, het vervolg op Illuminae – waarschijnlijk het beste boek dat ik in 2015 las. Daarnaast ben ik enorm nieuwsgierig naar Phobos, een boek wat science fiction combineert met dating.

Biggest Disappointment

Rebel-in-de-woestijn-2Rebel in de Woestijn was duidelijk geen boek voor mij. Als science fiction fan besloot ik dit boek een kans te geven; overtuigd door marketingpraatjes als ‘voor fans van De Selectie en De Hongerspelen‘, maar het fantasy gehalte was me te veel. Ik kon de wereld met geen mogelijkheid voor me zien, waardoor ik me algauw begon te ergeren aan al de verschillende wezens. Ook de vertaling liet helaas te wensen over..

Biggest Surprise

Staalhart-2Voor mij was Staalhart van de grootste verassing van 2016 – tot nu toe. Staalhart is zo spannend, zo origineel en zo’n wervelwind van actie: een boek naar mijn hart. De wereld die Brandon Sanderdon in dit boek weet te scheppen zit ingenieus in elkaar (al doet het me een mini beetje denken aan het Wild Cards universum). De personages zijn divers en hebben allemaal een diepere laag. De beeldspraak van ons hoofdpersonage David is hilarisch net als zijn pogingen tot flirten, maar uiteindelijk gaat de grootste focus van het verhaal naar zijn wraakzucht op Staalhart. Echt een fantastisch boek!!

Favorite New Author

Exodus-12016 is het jaar waarin ik probeer meer science fiction te lezen van eigen bodem. Mijn favoriete nieuwe auteur tot nu toe is Jen Minkman. Zowel Het boek van voorheen als Exodus tonen aan dat deze dame bol staat van de creativiteit en haar schrijfstijl is verslavend. Ik hoop nog veel meer boeken te lezen van deze toffe madam!

Favorite New Crush

gevangene-1Ik ben fan van Knox uit Marionet en Gevangene. Hij is grappig, slim en onzelfzuchtig. Een stoere man!

Favorite New Characters

Tinnen-Soldaten-1Kate Wade en Alexa Day uit Tinnen Soldaten wisten mijn hart te stelen. Wat een kick-ass vrouwen! Sowieso echt een aanrader, dit spannende maar realistische verhaal over robotsoldaten.

Book That Made You Cry

the-last-star-2Met The Last Star kwam er een einde aan één van mijn favoriete science fiction reeksen. Rick Yancey wist The 5th Wave tot een mooi einde te brengen, een einde waar ik stiekem toch wel wat traantjes om moest laten..

Book That Made You Happy

Unplugged-1 Hoewel ik wel wat kritische kanttekeningen heb bij Unplugged, was dit een boek dat me zeker blij maakte tijdens het lezen. De schrijfstijl is verslavend en de Appwereld is er eentje om in te verdrinken. Een origineel YA boek met een filosofisch tintje – dat maakt mij blij!

Most Beautiful Book You Bought This Year

The-Book-Of-Strange-New-Things-1Ik ben verliefd op de cover van The Book of Strange New Things. Dit boek gaat over dominee Peter Leigh die wordt uitgezonden naar de nieuw ontdekte en gekoloniseerde planeet Oasis. Het is zijn taak om het christendom te brengen aan de lokale bevolking – de aliens die door de andere mensen op Oasis Freaks genoemd worden. Een origineel en wondermooi verhaal over aliens!

What Books Do You Need to Read Before the End of the Year?

TBR-2016-3Ik wil dit jaar vooral de stapel ongelezen boeken in mijn eigen kast wegwerken. Op mijn lijstje staan sowieso de Dust Lands trilogie, de Outpost trilogie, The Young World trilogie en standalone The Leftovers. Daarnaast wil ik ook nog graag Het Recht van de Radch en Het Zwaard van de Radch lezen.

Voor deze mid-year tag wil ik heel graag veellezer Emmy taggen en ook ben ik benieuwd naar de voorlopige favorieten van 2016 van Angie. Heb jij ook zin om deze tag in te vullen? Neem hem dan gerust over!

Wat is tot nu toe jouw favoriete boek van 2016?

Advertenties

16 gedachtes over “The Mid-Year Book Freakout Tag

 1. Annabel Rianne zegt:

  Wat een leuke tag! En leuke keuzes heb je ook gemaakt! :) ik kan ook al niet meer wachten op Gemina! Al ben ik tegen die tijd misschien op stage, dus moet ik nog iets langer wachten tot ik hem kan lezen…
  Liefs xxx

 2. Chantal zegt:

  Leuke tag! Ik heb dit jaar al veel moois gelezen, maar het meest indrukwekkende boek is denk ik ‘Het leek stiller dan het was’ van Eva Kelder. Toevallig vandaag de recensie van verschenen :)

 3. Nienke zegt:

  Deze tag is leuk! Ik snap je wat Knox betreft helemaal. Mijn favoriete boek van 2016 (tot nu toe) is ‘Wonder’ of ‘Ik geef je de zon’. Beide zijn echte pareltjes

 4. Lalagè zegt:

  Lekker bezig :) ik had je besprekingen van Jen Minkman gemist, maar die staan nu op mijn leeslijst! ik had me namelijk voorgenomen eens een sf-boek te lezen en als het dan ook nog Nederlands is dan is het helemaal goed.
  Mijn favoriete boek van de eerste helft van dit jaar is ‘Op een nacht’ van Anne Eekhout: spannende literatuur!

 5. mariaharut zegt:

  Suuuuppper leuke Tag! !! Is het goed als ik hem later overneem? GLASS SWORD IS GEWELDIG *fangirling right now* duizend stukjes van jou moet ik ook nog een keer lezen. Ben er erg benieuwd naar!

 6. Annemieke zegt:

  Oh, The Young World. Die heb ik dus al een paar keer voorbij zien komen maar ik hoor er eigenlijk niet over wat mensen er van vinden. Toch trekt de cover mij op een of andere manier.

 7. zwartraafje zegt:

  Ik had natuurlijk kunnen weten dat jouw invulling van deze tag weer heel wat prachtige foto’s zou bevatten. Hij staat al even op mijn ‘uit te werken’-lijstje vermits ik dit soort blogposts als listomaniac héél erg leuk vind. Ik moet alleen nog eens zien wanneer ik hem er ergens kan tussenschuiven.

 8. ursulavisser zegt:

  Wat een leuke tag! Favorite boek van 2016? Uhm, lastig. Ik heb wel een boek gekocht puur om de cover, moet hem nog wel lezen: Childeren of Time van Adrian Tchaikovsky. Gekocht in Darlington, VK.Intigerende flaptekst! Ken je hem?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s