Tag: Beschrijf jezelf in tien boeken

Onlangs verscheen de tweede Blossom Books glossy, een tijdschrift van uitgeverij Blossom Books waar ik al sinds januari naar uitkeek omdat ik hiervoor geïnterviewd werd. De glossy staat bomvol leuke artikelen, waaronder een interview met Myrthe en Lotte die hun eigen leven beschrijven aan de hand van iten boeken. Blossom Books ambassadeur Sabine maakte hier een tag van en Sarina was zo lief om mij hiervoor te taggen.

Homecoming-2

1. De 100. Thuis
Hoe avontuurlijk ben je? Zou je, als je de kans kreeg, je vertrouwde omgeving achterlaten om een nieuwe wereld te ontdekken?

Ik ben eigenlijk best wel avontuurlijk. Ik ben gek op bergbeklimmen, raften, kanoën, … etc. en zou stiekem het liefst ieder jaar op survival kamp gaan. Strandvakanties zijn absoluut niet aan mij besteed! Alleen het jagen op mijn eigen eten gaat me misschien toch net een stapje te ver.. Ik zou het geen probleem vinden om mijn vertrouwde omgeving achter te laten, als ik in ruil hiervoor de kans kreeg een nieuwe wereld te ontdekken. Dat heb ik immers ook al gedaan toen ik van Nederland naar België verhuisde (haha).

manneken-pis-marcia  atomium

2. Hunter & Pearl
Wie is je fictieve partner in crime? [Lees: Wie is de tweede helft van je Sherlock & Watson, Bonnie & Clyde, Ash & Pikachu duo?)

Hier kies ik voor mijn favoriete personage uit de Delirium trilogie: Hana. Ze heeft een enthousiaste persoonlijkheid en is een goede vriendin voor Lena. Bovendien vind ik haar heel tof omdat ze stiekem toch een beetje rebels is; voordat ze de cure krijgt gaat ze naar undergroundfeestjes, flirt ze met jongens en maakt ze plezier. Het lijkt me heerlijk om samen met Hana de straten onveilig te maken en naar feesten te gaan!

3. De hemel begint bij je voeten
Welk boek doet je alles om je heen vergeten?

Als ik eenmaal aan het lezen ben, vergeet ik altijd de wereld om me heen. Ik heb niet door dat er mensen tegen me praten, ben al meerdere keren vergeten uit de trein te stappen en of de televisie nu keihard staat of niet – ik krijg echt niets mee van het journaal. Eén specifieke titel ga ik hier dan ook niet noemen, want eigenlijk weet elk boek voor mij de echte wereld doen vervagen.

4. De kraaien. List en leugens.
Dit personage kun je wel vermoorden…

Veel mensen gaan dit niet leuk vinden, maar persoonlijk vind ik Harry Potter echt ontzettend irritant. Hoe hij altijd maar iedereen wil redden (hero-complex) en hoe hij altijd denkt alles te weten / zelf te kunnen – hij haalt het bloed onder mijn nagels vandaan. Begrijp me niet verkeerd, ik ben mega fan van deze reeks. De wereld en de verhaallijnen zijn fantastisch, maar ik heb het gewoon niet zo op Harry zelf.

Michael Grant

5. Silber. Het derde boek der dromen
Je zou wel eens achter de droomdeur van deze auteur willen kijken…

Het zal mijn vaste bloglezers niet verbazen dat ik hier kies voor Michael Grant. Dit is mijn favoriete Science Fiction auteur, voornamelijk bekend van de Gone reeks. Hij heeft ontzettend veel boeken op zijn naam staan, met de meest originele concepten. Ik ben weleens benieuwd hoe zijn dromen eruit zien..

6. Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld
Wat is je ultieme one true paring?

Ik ben ontzettend fanfiction verslaafd en dan lees ik het liefst verhalen over Hermoine en Snape. Ondanks het leeftijdsverschil vind ik dat deze personages elkaar echt aanvullen en dat ze goed bij elkaar passen. Hermoine verdient een echte man in plaats van zo’n watje als Ron.. ;) Stiekem lees ik ook graag verhalen waarin Draco en Harry aan elkaar gekoppeld worden. Dat zijn de enige verhalen waarin ik het personage Harry kan waarderen, omdat Draco al de awesomeness in Harry naar boven laat komen!

Snape

7. Ik. Notes to my future self
Wat voor een bericht zou je naar jezelf – tien jaar in het verleden – willen sturen?

Tien jaar geleden was ik zestien. Ik zat op de middelbare school, trainde drie keer per week voor karate en was verslaafd aan muziek van Fall Out Boy. Ik kleurde mijn haar in alle kleuren van de regenboog en droeg alternatieve kleding (lees: ik was emo). Iedere week was ik bovendien verliefd op een andere jongen. Ik zou tegen mezelf zeggen dat ik vooral zo door moest gaan, omdat ik enorm goede herinneringen heb aan die tijd. Oké die verliefdheden sloegen nergens op, maar echte liefde zou vanzelf wel op mijn pad komen (haha). Nee, ik heb niet echt een wijze raad voor mezelf, omdat ik toen ook al ontzettend van het leven genoot. Misschien zou ik zeggen dat ik meer foto’s moest maken, want ik heb helaas veel te weinig foto’s van mezelf met paars / roze / rood / blauw haar XD

Marcia 16

Op mijn zestiende verjaardag had ik in ieder geval (eventjes) blond haar – en een matje XD

8. Soulmates
Over welke gave zou je willen beschikken?

Het lijkt me wel leuk om gedachtes te kunnen lezen. Soms vind ik het weleens lastig om in te schatten of mensen oprecht zijn, of dat ze alleen maar iets zeggen om mee te kunnen praten. Als je gedachten kunt lezen, dan weet je tenminste hoe mensen echt over iets denken.

9. Edelsteentrilogie
Als je met een tijdmachine voor één keer naar elke tijd zou kunnen reizen, waar (beter gezegd: wanneer) zou je dan naar toe gaan?

Wat een moeilijke vraag! Ik heb hier super lang over nagedacht, maar besloten dat ik toch gewoon in het heden blijf (zijn dit strafpunten voor mij op het gebied avontuurlijkheid? :’D). Ik ben gewoon gelukkig met mijn leven zoals het nu is en ik ben veel te bang iets te veranderen in verleden, waardoor mijn huidige leven in soep zal lopen ^^

10. De afstand tussen jou en mij
Welke reis wil je zeker nog maken (en minstens zo belangrijk!) welke boeken neem je mee?

Als kind ging ik ieder jaar met mijn ouders en mijn broer naar een dorpje in Oostenrijk, waar vrienden van hen een hotel hadden. Als je in dat dal staat en 360 graden om je heen kijkt heb ik alle bergtoppen beklommen behalve één. Ik zou heel graag nog eens terugkeren om ook die laatste top in de Wildschönau te bereiken! Aangezien ik geen idee heb wanneer ik deze reis ga maken, weet ik ook niet welke boeken ik meeneem. Dat zie ik tegen die tijd wel een keertje ;)

05 - Martin-Boek

Ik tag Audrey en Lisa om deze tag ook in te vullen!

Voor de rest is iedereen natuurlijk van harte uitgenodigd deze tag over te nemen. Vergeet niet de Blossom Books-glossy te vermelden als bron van de vragen en Sabine als bedenker van de tag.

Naar welke periode in de geschiedenis zou jij willen reizen met een tijdmachine?

Advertenties

7 gedachtes over “Tag: Beschrijf jezelf in tien boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s