Ik deed mee aan de #ohmybookathon

De afgelopen dagen stonden voor vele boekenliefhebbers in het teken van de #ohmybookathon. Zoveel mogelijk boeken lezen, online kletsen over boeken en challenges uitvoeren: iedereen was welkom om mee te doen aan  deze gezellige readathon georganiseerd door de dames van Oh My Book.

Zelf heb ik dit jaar maar weinig extra kunnen lezen tijdens de #ohmybookathon. Ik was druk bezig met het uitwerken van een tweetal freelance opdrachten, heb weer een stapel sollicitatiebrieven de deur uitgedaan en mijn vriend geholpen met het afwerken van zijn thesis.

ohmybookathon

Ik las twee boeken

Uiteindelijk valt de schade nog best mee: Ik las twee boeken en een kortverhaal. Allereerst las ik Daar is hij weer van Timur Vermes, een gedurfd boek over Hitler die wakker wordt in het Duitsland van 2011. Ik vond het boek zeer interessant en origineel, maar het was door de vele historische details en de schrijfstijl geen eenvoudig verhaal om te lezen.

Ook las ik (eindelijk!) Het Atria Project van Ursula Visser. Dit recensie-exemplaar lag al een tijdje op mij te wachten. Ik heb ontzettend genoten van deze paranormale thriller die halverwege opeens vermengd raakt met een vleugje science fiction. Het is een echte page turner met een zeer origineel verhaal – verfrissend ook om eens te lezen over volwassen hoofdpersonages. Een uitgebreide recensie volgt binnenkort op mijn blog!

… en een kortverhaal

Tussen deze boeken door, die zich allebei wat meer richten op een volwassen doelgroep, las ik een heerlijk Young Adult kortverhaal van Jen Minkman: Vuurvlieg. Ondanks dat dit eigenlijk een kerstverhaal is, heb ik er zeker van genoten. In iets meer dan 30 pagina’s weet Jen Minkman een complete en gedetailleerde dystopische toekomstvisie uit te werken – ik hoop op meer verhalen over de Staat van Ebrus!

Vuurvlieg

Ik deed mee aan 1 challenge

Wat de #ohmybookathon extra leuk maakt zijn de verschillende challenges waarmee je een boek of toffe goodies kunt winnen. Zelf heb ik maar aan één foto challenge meegedaan, omdat de andere boeken die je kon winnen me simpelweg niet aanspraken. Dan ga ik ook geen foto’s maken voor de lol, want stel je voor dat ik per ongeluk win.. Nee, ik gun de boeken aan een ander!

ohmybookathon

Deze foto maakte ik voor Challenge 6 – School’s Out: boeken die zich afspelen op school. Ik ga duimen, want je maakt kans op het nieuwste boek van Matthijs Kleyn – en ik ben mega fan van zijn debuutroman Vita!

Hoeveel boeken heb jij gelezen tijdens de #ohmybookathon?

Advertenties

8 gedachtes over “Ik deed mee aan de #ohmybookathon

 1. Jantine zegt:

  Ik heb praktisch hele dagen kunnen lezen, en zat uiteindelijk op zes boeken en een recensie-prentenboek (die ik eigenlijk niet meetel … zes boeken dus). Ik geef toe, gisteravond merkte ik wel dat het qua lezen op was. Er konden even geen verhalen bij in mijn hoofd!

  • Marcia zegt:

   Wow zes boeken is een mooi eindresultaat! Vorig jaar deed ik tijdens de #ohmybookathon ook niets anders dan lezen, maar dit jaar had ik ook andere dingen op het programma.

 2. Esmay zegt:

  Dit is de eerste keer dat ik hier over hoor, maar ik word er wel heel enthousiast van :). Jammer dat ik het net heb misgelopen. Het ziet er echt uit als een leuke uitdaging!

 3. zwartraafje zegt:

  Ondertussen heb je mijn terugblik-verslagje al gelezen. Eigenlijk heb ik vooral veel kunnen lezen door niet mee te doen aan de andere uitdagingen. Vermits ik al twee dagen amper tot niet aan lezen toekwam door andere afspraken was ik anders nog maar amper aan lezen toegekomen en daar draait het natuurlijk wel om bij zo’n leesmarathon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s