Waarom ik wel een echte boekenfan ben

Afgelopen week beschreef ik in een artikel waarom ik geen ‘echte’ boekenfan ben, en hier kreeg ik enorm veel reacties op. Veel mensen waren het met me eens dat je – wanneer je graag leest – je hoe dan ook een boekenfan bent. Ik spaar misschien geen boekenleggers en ik heb ook geen Funko’s, maar toch zit er een passie voor boeken in mijn bloed. Vandaag neem ik je mee door de archieven van mijn blog om mijn persoonlijke voorkeuren op het gebied van boeken nog eens extra toe te lichten. Zodat er nooit iemand meer zal twijfelen of ik een ‘echte’ boekenfan ben.

Breathe-4

Waarom ik een duologie boven een trilogie verkies | In de Young Adult boekensector is de trilogie een heel bekend fenomeen. Hoewel ik het heerlijk vind om me meerdere boeken lang in dezelfde wereld te begeven, lees ik liever een tweeluik dan een trilogie. De oorzaak? Vaak is er een trilogie toch één boek van mindere kwaliteit..

Waarom ik geen fictional boyfriend heb | Het lijkt een echte rage onder boekenfans: een crush hebben op een fictief personage. Mij is dit echter nog nooit overkomen. De meeste boekenmannen vind ik ofwel te perfect ofwel te creepy (*kuch* Edward *kuch*). Ik heb liever een echte man van vlees en bloed!

Waarom ik blog over Science Fiction | Veel mensen hebben vooroordelen over het genre Science Fiction. Zo denken ze dat alle boeken gaan over aliens en de ruimte en dat het bovendien een typisch mannengenre is. Met mijn blog probeer ik juist de veelzijdigheid van science fiction te belichten.

Waarom ik meer geïllustreerde boeken wil lezen | Het is geen geheim dat Illuminae mijn favoriete boek van 2015 was. Niet alleen het verhaal wist me te raken, maar vooral de unieke leeservaring speelde mee in mijn positieve oordeel. Mede daarom ging ik in dit artikel op zoek naar meer geïllustreerde boeken!

Illuminae

Waarom Michael Grant mijn favoriete Science Fiction schrijver is | Wie mijn blog volgt weet ongetwijfeld dat ik groot fan ben van de Gone serie van Michael Grant. Zijn fantasie kent geen grenzen en hij weet altijd een grote diversiteit aan personages tot leven te wekken.

Waarom ik droom over een ruimtereis | Stikjaloers was ik, toen ik alle ruimtefoto’s zag van André Kuipers. En ook als ik boeken lees of films zie over ruimteschepen of andere planeten begint er iets in mij te kriebelen. In dit artikel lees je waarom ik zo graag een ruimtereis zou maken!

Waarom boeken mijn favoriete fotomodellen zijn | Fotografie is al jaren een hobby van me. Mensen, dieren, gebouwen, landschappen, stillevens; ik heb ze allemaal voor mijn lens gehad. Toch heb ik sinds ik ben begonnen met bloggen een voorliefde ontwikkeld voor boekfotografie.

Waarom ik me niet wil schamen voor mijn blog | Met dit artikel kwam ik in februari ‘uit de kast’. Ik wilde niet langer geheimzinnig doen over mijn blog of me moeten schamen voor deze hobby. Gelukkig kreeg ik enkel positieve reacties en sindsdien is mijn blog alleen maar blijven groeien. Ik vind dit oprecht een hobby om trots op te zijn!

BB Glossy

Wat zijn jouw specifieke leesvoorkeuren?

Advertenties

12 gedachtes over “Waarom ik wel een echte boekenfan ben

 1. ursulavisser zegt:

  Ojee. Ik lees eigenlijk van alles. Van Science fiction (Children of time, Ik heb hem uit! Komt wat langzaam op gang, maar het gaat dan ook over 2000 jaar…) Fantasy> George RR Martin, JRR Tolkien. Thrillers (oa.Moordtocht van Wilma Wuiters), ik verslind reisboeken (grote hobby).En ik heb de hele Sookie Stackhouse serie van Charlene Harris wel 4x gelezen. Dus ik lees zowel stand alone’s als series.
  En ja die boeken met illustraties! Ik lees nu Miss Peregrines home for perculiar children. Zo mooie met fotos. Geweldig binnenwerk ook!

 2. johannaowlette zegt:

  Ik twijfelde er helemaal niet aan dat je een echte boekenfan bent :) en, weer iets op mijn verlanglijstje gezet: je maakt me benieuwd naar Illuminae.

 3. zwartraafje zegt:

  Ik geef vrijwel steeds hetzelfde antwoord op die Fictional Crush vraag. Ja, ik heb wel degelijk enkele favoriete mannelijke personages uit boeken. Maar waarschijnlijk mensen bij het lezen van mijn antwoord dat er in ons huis meerdere affiches zijn terug te vinden met die persoon erop en dat is nu ook weer niet het geval. ;)

 4. Lalagè zegt:

  Ik lees het liefst literatuur, terwijl ik vroeger op school veel moeite had met die interpretaties enzo… dus ik zal vast wat dubbele lagen missen, maar nu is dat gelukkig geen enkel probleem meer :)
  Verder maak ik graag een uitstapje naar andere genres, alleen thrillers liggen mij meestal niet, die vind ik vaak saai *oeps*

 5. Kelly zegt:

  Leuke artikelen (ook die waarom je dan géén echte boekenfan zou zijn)!
  Net zoals jij lees ik vooral Scifi en fantasy, met uitstapjes naar YA en NA, maar ik heb geen interesse in de zoveelste ‘….in de stijl van’ boeken. Ik ben dus niet zo van een type boek, maar wil gewoon goeie verhalen lezen. Ben op het moment bezig in ‘Dark Matter’ van Blake Crouch, heel gaaf concept. :D

   • Kelly zegt:

    Ik heb hem net uit, en vond hem erg goed! Super vlot geschreven, interessante kijk op de multiverse theorie, en een mooi volwassen liefdesverhaal. Het enige waar ik niet helemaal dol op was, was de proza (heel ‘choppy’, korte zinnen), maar daar val ik wel eens vaker over. Het was genoeg voor 4.5 sterren iig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s