Nieuw! Elke dinsdag een artikel over (board)games

Als je mijn blog al een tijdje volgt, dan weet je dat ik naast een lezer ook een fanatieke gamer ben. Van computerspellen tot bordspellen; ik speel deze vaak en met ontzettend veel plezier. Graag geef ik ook deze hobby een plekje op mijn blog – al zullen misschien niet alle spellen 100% binnen het science fiction genre vallen. Ik ga natuurlijk mijn best doen om een link te vinden, maar een enkele keer wil ik ook gewoon iets vertellen over één van mijn favoriete spellen!

Toen ik begon met bloggen op Oog op de Toekomst was het mijn streven om niet enkel een boekenblog te zijn, maar het brede science fiction genre te belichten. Hoewel mijn hoofdfocus ligt op boeken, schreef ik van begin af aan al over films, series én games. Het games gedeelte kwam echter na een tijdje stil te liggen, waardoor ik deze pagina zelfs uit mijn menu haalde. Maar sinds ik weer enorm aan het gamen ben, begon het weer te kriebelen. En daarom blaas ik de game sectie op mijn blog vanaf nu nieuw leven in!

CIV-beyond-earth-4

Al eerder schreef ik recensies van computerspellen met een vleugje Science Fiction. Bijvoorbeeld over Civilization Beyond Earth – een spel waarin jij een nieuwe planeet mag koloniseren. Dit strategische spel is onderdeel van de Civilization franchise, een reeks games die ik al van kleins af aan speel.

Ook schreef ik een recensie van de point-and-click adventure game Deponia,  waarin je je – als onderdeel van de laagste klasse van de bevolking – bevindt op een planeet vol afval. En natuurlijk mocht ook de hilarische puzzelgame Portal 2  niet ontbreken op mijn blog.

Bordspellen-1

Naast computergames, ben ik ook een enorme fan van bordspellen. Daarom heb ik besloten om onder de noemer games niet enkel over de virtuele varianten te schrijven, maar ook over de ‘ouderwetse’ bordspellen.

Vanaf nu vind je iedere dinsdag op Oog op de Toekomst een artikel over gamen. Van bordspellen en computergames met een science fiction thema tot recensies, favorieten en verlanglijstjes; ik hoop je iedere dinsdag een kijkje te geven in de wondere wereld van het gamen. De pagina met gamerecensies wordt nieuw leven in geblazen en zul je binnenkort opnieuw terugvinden in het menu. Hier ga ik een onderverdeling maken tussen computerspellen en bordspellen, maar alle reviews zul je op dezelfde pagina terugvinden.

Speel jij graag een bord- of computerspel? en zo ja: welke?

 

Advertenties

17 gedachtes over “Nieuw! Elke dinsdag een artikel over (board)games

 1. Jantine zegt:

  Ik speel niet veel computer- en bordspellen, op de een of andere manier is het meer het ding van mijn man. En gelukkig mijn broertje, mijn zusje, zijn vrienden … haha
  Van de computerspellen speel ik toch erg graag Skyrim, en Psychonauts vond ik erg lang tof. Van (bord- of in ieder geval niet digitale-) spellen vind ik Ticket to Ride erg leuk (geen sci-fi/fantasy, sorry), en Dungeons & Dragons ook ;-)

 2. runawayisabella zegt:

  Oooeh, wat leuk! Een bordspel zo nu en dan vind ik leuk, maar ik ben meer fan van computergames. Ik speel zelf alleen maar Dragon Age (zo’n ontzettende gave gameserie), maar op youtube volg ik wel een aantal gamekanalen :)

 3. Annabel Rianne zegt:

  Superleuk! Ik ben heel benieuwd naar al je reviews :)
  Wij hebben een wat onbekender bordspel liggen, Kahuna, die ik heb gekregen omdat ik vroeg om een niet te makkelijk spel voor 2 personen bij een verjaardag. We zijn ondertussen al pro’s en het is ontzettend leuk! :) echt een aanrader!
  Ook houd ik van Risk, Stratego en andere strategiespelletjes. En kaarten! Op de computer speel ik niet vaak, maar ik ben benieuwd of je mijn interesse voor een digitaal spel weet te wekken ;)
  Liefs xxx

 4. Céline zegt:

  Ik speel heel vaak bordspellen. Zo ben ik vooral fan van Carcassonne en zijn uitbreidingen, kolonisten van Catan, risk… Kleinere spellen zijn ook altijd fun zoals Jungle Speed, Regenwormen, carcasonne dobbelspel, .. :) Ook de klassiekers zoals monopoly en cluedo worden erg vaak boven gehaald hier thuis.

 5. Daenelia zegt:

  Ja! Ja! JAJA! Ik ben zelf minder een fan van de 999 games, en meer van ehm, andere games, maar dat neemt niet weg dat Carcassonne best leuk is. Alleen minder leuk dat Machi Koro. Of Revolver (1 of 2). En monopoly is alleen leuk als kaartspel (nee, die ik bedoel is ook niet meer te krijgen. Er is nu een slechtere versie van een soort van kaartspel van monopolie.).
  Maar ik lees graag over games, board/pc/of cards, dus ga je gang!

 6. Nancy zegt:

  Zoals je dus al weet ben ik een grote fan van bordspellen ;-)

  Toppers zijn: Lost Cities, Splendor, Pandemic en Edel Stein und Reich voor mij. Maar ik vind het ook leuk om nieuwe spellen te ontdekken. Dominion is leuk, maar heb ik nog maar 1 keertje gespeeld. De laatste spelletjesavond heb ik een paar nieuwe spellen gespeeld: Qwuirkle en Isle of Skye.
  Kaartspellen zoals Boonanza, UNO of Take 5 zijn een aangename afwisseling.

  Met digitale spellen heb ik niet echt iets. Ik zit al genoeg achter de pc op het werk om dat ook nog eens thuis te gamen.

  Leuke blogpost! Ik kijk er al naar uit om elke dinsdag een nieuw spel te leren kennen :-)

 7. zwartraafje zegt:

  Online spelen doe ik eigenlijk niet. Ok, jaren geleden heb ik een hele tijd Pet Society gespeeld via Facebook (en daar heb ik een geweldige vriendin aan overgehouden). Verder bleef het eigenlijk beperkt tot af en toe is een spelletje Tetris of een ander spel waarbij je vooral moest puzzelen. Bordspelen vind ik wel leuk maar jammer genoeg komt dat er maar zelden van. Ook hier hou ik van puzzelspelen zoals Rummikub, Triominos en Blokus. Maar ook bordspelen als Carcassone, Het dorp, Ticket to Ride, Dixit, … vind ik heel leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s