Ik wil een echte astronaut zijn!

Het is geen geheim dat ik graag boeken lees die zich afspelen in de ruimte. Van een spannend verhaal als Illuminae tot een romantisch ruimteverhaal als Eenzaam en extreem ver weg of Across the universe: ik vind het heerlijk om weg te dromen in een intergalactisch avontuur en me aan boord van een ruimteschip te wanen. Toch vraag ik me tijdens het lezen vaak af hoe het nu eigenlijk écht zou zijn om door de ruimte te reizen. Hoog tijd om me daar eens wat meer in te verdiepen! Daarom heb ik een aantal non-fictie boeken over outer space op mijn lijstje om te lezen gezet.

Eenzaam en extreem ver weg

Heerlijk wegdromen bij een liefdesverhaal in de ruimte.

Mensen op Mars – Joris van Casteren

Voor dit boek heeft journalist Joris van Gasteren verschillende mensen rondom het project Mars One geïnterviewd, van oprichters en kandidaten tot wetenschappers en deskundigen. Mars One is een Nederlandse stichting met het doel om in 2027 een ruimtekolonie op de planeet Mars te vestigen. Als alles goed gaat worden in 2026 vier mensen naar Mars gestuurd als eerste bewoners van de rode planeet. Deze kolonisten hebben echter niet de kans om terug te keren naar de aarde; ze zullen voor altijd op Mars moeten blijven. Hierbij is bovendien het plan om de selectieprocedure alsook de training van de kandidaten, de reis naar Mars en het koloniseren van deze planeet wereldwijd uit te zenden als reality tv programma – eigenlijk zoals in het onlangs verschenen Phobos van Victor Dixen, maar dan zonder het dating aspect!

Voor Mensen op Mars – en door zijn persoonlijke fascinatie met dit bijzondere project – reisde Van Casteren de wereld rond op zoek naar avonturiers die betrokken zijn of willen zijn bij Mars One en naar locaties die een rol hebben gespeeld in onze beeldvorming over de rode planeet. Het boek schijnt verbazingwekkend én komisch tegelijke te zijn. Ik ben in ieder geval enorm benieuwd, want ik wil graag weten met welke motivatie mensen zich inschrijven voor Mars One.

Mensen-op-mars  Handboek-van-een-astronaut  Droomvlucht

Handboek van een astronaut: hoe te leven op aarde – Chad Hadfield

Dit handboek is geschreven door één van de meest ervaren astronauten ter wereld. Chris Hadfield heeft niet alleen tientallen jaren getraind om astronaut te worden, maar ook bijna 4000 uur in de ruimte doorgebracht (nu ben ik toch een tikkeltje jaloers!). In dit boek geeft hij een inkijkje in zijn ongewone leven: zowel zijn training als zijn ruimtevluchten komen aan bod om te laten zien hoe het onmogelijke mogelijk gemaakt kan worden. Volgens de flaptekst leert dit boek je denken als een astronaut en zal het je manier van kijken naar het leven op aarde voorgoed veranderen – ik ben benieuwd!

Droomvlucht – André Kuipers

In dit boek vertelt onze eigen André Kuipers over zijn spannende missies en jaren van training. Hierbij gaat het niet alleen over de technische aspecten, maar ook over de offers die hij als persoon moest brengen om in de ruimte te komen. Vooral die combinatie van het persoonlijke met zijn ervaringen in de ruimtevaartwereld zorgt ervoor dat ik dit boek graag wil lezen. Want wat doet het eigenlijk met je, om zo van bovenaf op aarde te kunnen kijken?

Zouden jullie het interessant vinden om op mijn blog ook recensies te lezen van science fiction gerelateerde non-fictie boeken?

Advertenties

4 gedachtes over “Ik wil een echte astronaut zijn!

  1. Bregje zegt:

    Mensen op Mars klink ontzettend interessant, het feit dat Mars One de selectieprocedure en training van de kandidaten wil uitzenden als een reality serie klink echt alsof het over iets uit een boek gaat in plaats van in het echte leven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s