De eerste Vlaamse Young Adult brainstorm!

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig bij de Vlaamse YA brainstorm van uitgeverij Moon Young Adult. Op het Antwerpse kantoor van L&M Books – de uitgeverij die Moon in Vlaanderen vertegenwoordigd – heb ik een heel gezellige middag gehad met een grote groep Vlaamse boekenfans.

Gewapend met mijn selfiestick, camera en statief vertrok ik vrijdag in de voormiddag naar Antwerpen. Ondanks de hitte had ik mezelf beloofd opnieuw een vlog te maken – dat was de vorige keer in Brugge heel goed bevallen. Ook nu moest ik weer even over die drempel stappen om op straat te gaan filmen, maar uiteindelijk heb ik er veel plezier aan beleefd.

Moon Brainstorm

De brainstorm begon met een voorstelrondje, wat natuurlijk erg handig is als je met een groep bent waar niet iedereen elkaar kent. Zelf kende ik bijvoorbeeld enkel Laure (via de Dear Book Nerd Book Club in Brugge). Al volg ik de blog van Meaghann al wel een tijdje, dus was het erg tof om haar in het echt te ontmoeten. Na het voorstelrondje was één ding al  heel snel duidelijk: dit zijn allemaal boekenfans in hart en nieren!

Vervolgens gingen we aan de hand van post-its Uitgeverij Moon evalueren. Wat vinden wij als YA lezers goed aan deze uitgeverij en wat kan beter? De groene post-its stonden algauw vol met complimenten over auteurs, de diversiteit aan boeken en de mooie covers. Toch kwamen er ook een aantal kritische opmerkingen terecht op de rode. Veel van de aanwezigen balen bijvoorbeeld van de weinige boekgerelateerde evenementen in België en daarnaast werd ook de website van Moon aangehaald als verbeterpunt.

Moon Brainstorm

Na afloop van de brainstorm kregen we allemaal een toffe goodybag én mochten en we een boek kiezen uit de mega mooie boekenkast van Moon. Dat was nog niet zo’n gemakkelijke keuze.. Maar op aanraden van Femke koos ik uiteindelijk voor Aan alle jongens van wie ik hield. Als je wilt weten wat er verder in de goodybag zat, dan raad ik je aan mijn video te kijken ;)

Moon Brainstorm

Na de brainstorm bleef ik nog iets langer op het kantoor van L&M Books om Marieke Woortman te interviewen. Dat was super leuk om te doen en ik vind zelf dat haar qutotes echt een meerwaarde zijn in mijn vlog. Daarna zocht ik de andere boekenfans snel weer op in het centrum van Antwerpen. We liepen super lang door de FNAC – waar we maar niet uitgepraat raakten over boeken – zaten lange tijd te kletsen op een bankje en gingen daarna nog Bubble Tea drinken.

In de trein terug naar huis, gezellig met Femke en Laure, merkte ik dat ik behoorlijk moe was. Uiteindelijk was ik pas tegen 20u thuis en heb ik de rest van de avond languit in de zetel gelegen en Under the Dome gekeken. Een fijne afsluiting van een heerlijke middag! Ondertussen zijn we alweer een paar dagen verder en ben ik een heleboel lieve boekenvrienden rijker op Facebook. Ons groepsgesprek staat nooit stil en ik hoop dat we elkaar snel nog eens zullen zien.

Met dank aan Moon Young Adult en L&M Books voor de fijne middag!

Advertenties

13 gedachtes over “De eerste Vlaamse Young Adult brainstorm!

  1. zwartraafje zegt:

    Je vlog is echt leuk geworden Marcia. Eigenlijk had ik er wel graag bij willen zijn maar misschien is het maar goed dat ik de oproep totaal gemist heb op Facebook. Met deze hitte moest ik immers zoveel mogelijk rusten. Hopelijk lukt het een volgende keer wel zodat we elkaar eens kunnen ontmoeten.

  2. johannaowlette zegt:

    Klinkt als een leuke brainstorm! Professioneel ben ik vooral met boeken van langs de andere kant bezig en dan lijkt het me wel erg leuk om eens echt enkel en alleen als lezer na te denken over boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s