Bordspellen op mijn verlanglijstje

Het is dinsdag en dat betekent dat het tijd is voor een game artikel. Ik trap deze nieuwe rubriek af met een lijstje van science fiction bordspellen die ik enorm graag aan mijn collectie wil toevoegen. Welke van deze spelen heb jij al eens gespeeld?

PandemiePandemie | Pandemie is een coöperatief spel, net als bijvoorbeeld Het verboden eiland, waarin de spelers als team moeten samenwerken om vier dodelijke ziektes te bestrijden. Het team reist de hele wereld rond om de vloedgolf van infecties in te dammen en om kennis op te doen om nieuwe medicijnen te ontwikkelen. Elke speler heeft zijn individuele talenten, maar het spel kan alleen als team gewonnen worden. Lukt het jullie om de mensheid te redden?
Zelf heb ik met Het Verboden Eiland de coöperatieve spellen helemaal ontdekt, dus ik ben zeer benieuwd naar Pandemie. Het thema spreekt me erg aan en ook de vormgeving van het spel is super mooi.

Ruimteschepen van CatanDe Ruimteschepen van Catan | Het is al super lang geleden dat ik eens een potje Catan heb gespeeld, maar ik was zeker vroeger enorm fan van deze franchise. Vooral het kaartspel heb ik ontzettend vaak gespeeld met mijn broer. Het voordeel van het kaartspel is immers dat je maar met twee hoeft te zijn om het te spelen.
In De Ruimteschepen van Catan zijn twee ruimteschepen in het heelal verdwaald. De bemanningen hebben geen idee hoe ze terug moeten keren naar de aarde en de grondstoffenvoorraad is bijna op. Dan ontmoeten de kosmonauten buitenaardse volken die hen helpen een handelspost op te zetten. Verdere hulp, bijvoorbeeld om terug naar aarde te kunnen reizen, kunnen ze enkel verdienen door in de Galactische Raad opgenomen te worden.

InvadersInvaders | Ik ben een grote fan van de spellen van White Goblin Games, vooral Khan is mijn favoriet. Invaders is een kaartspel dat zich afspeelt op aarde, maar dan in de toekomst – in het jaar 2127 wel te verstaan. Een buitenaardse invasie is in volle gang! Ook dit is een spel voor twee spelers, waarbij de ene zich als mensheid probeert te verdedigen tegen de aanvallen van de ander (de invasie dus). Het lijkt me erg tof dat je hierbij dus in de rol van de slechteriken kunt kruipen en ik denk dat dit spel heel afwisselend is als je steeds van rol verandert.

AndromedaAndromeda | Andromeda is opnieuw een bordspel dat zich afspeelt in de ruimte. Hierbij is het de bedoeling om handelsposten van de aarde naar de planeten van het verre Andromeda te brengen. Vervolgens moet je deze naar satellieten verplaatsen, die in een baan om de planeten draaien. Als je je daar vestigt, krijg je punten. Dit klinkt me allemaal eerlijk gezegd wat ingewikkeld in de oren, maar het speelbord ziet er zo ontzettend mooi uit. Alleen al daarom zou ik dit strategische spel graag eens uitproberen!

Star-Trek-CatanStar Trek Catan | Tot slot staat er nog een spel uit de Catan franchise op mijn verlanglijstje, namelijk Star Trek Catan. Ik heb hier al verschillende keren mee in mijn handen gestaan bij de boekenvoordeel – waar ze overigens de laatste tijd enorm veel toffe bordspellen verkopen! – maar iedere keer leg ik het spel toch weer terug. Het spelbord ziet er super mooi uit en het lijkt me fantastisch om ruimtestations te bouwen en bijzondere grondstoffen te winnen, zoals dilithium en tritanium. Ook het feit dat iedere spelen in de rol kruipt van een karakter als Kirk, Spock of Sarek lijkt me een toffe toevoeging aan het basisspel van Catan. Waarom ik het spel dan nog altijd niet gekocht heb? Catan komt bij ons al bijna nooit meer op tafel, dus ik twijfel of dit vaak gespeeld gaat worden. Bovendien koop ik liever spellen die je vanaf twee spelers kunt spelen, omdat drie speler langs niet altijd aanwezig zijn.

Heb jij ervaring met één van deze spellen? Of weet je nog een ander bordspel dat ik echt niet mag missen?

Advertenties

8 gedachtes over “Bordspellen op mijn verlanglijstje

 1. Jantine zegt:

  Pandemie heb ik voor mijn verjaardag gekregen, het is echt een heel leuk spel!
  En oei, ik moet mijn man voorlopig maar uit de Boekenvoordeel weghouden geloof ik ;-) Catan komt hier ook bijna niet op tafel, en ook wij zijn maar met z’n tweeën – maar er is een vrij grote kans dat mijn Trekkie dat spel echt hoeft als hij van het bestaan weet :-P

 2. Lalagè zegt:

  Ik heb Pandemie een keer gespeeld en vond het erg leuk, ook al hadden we een regel over het hoofd gezien en waren we maar met z’n tweetjes… eigenlijk is het leuker met drie of vier spelers.

 3. Nancy zegt:

  Pandemie blijft één van mijn favoriete spellen. Het is inderdaad leuker met meer dan 2 spelers, maar dat belet niet om te proberen met zijn tweetjes de wereld te redden ;-)

 4. Annabel Rianne zegt:

  Wauw leuke lijst! Ik krijg er meteen zin van om naar de bordspellenwinkel in de buurt te gaan… Het kaartspel van Catan heb ik nog nooit geprobeerd, maar lijkt me erg leuk! Inderdaad handig dat dat met zijn tweeën kan :) Ik moet hem eens aanschaffen!
  Liefs xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s