Augustus: Ik begon met vloggen en las 10 boeken, maar ik ben geen echte boekenfan

Ligt het aan mij of is de maand augustus echt voorbij gevlogen? Van regenachtige dagen tot hittegolf; het was in ieder geval een bijzondere maand. Ik heb behoorlijk veel boeken kunnen lezen en ging naar twee toffe evenementen. Kijk je mee naar mijn maand?

Mijn boekenkast is zes boeken rijker!

Deze maand kocht ik opnieuw geen enkel boek, aangezien ik probeer mijn stapel ongelezen boeken te verkleinen. Er kwamen echter wel zes nieuwe boeken bij, dus het schiet alsnog niet op haha.. Van Agora ontving ik Tienduizend hemels boven jou en van L&M Books mocht ik een exemplaar van Phobos in ontvangst nemen. De jacht won ik bij de dames van Booknuts en Pussy Album lees ik voor een leesclub op Hebban. Bij de Vlaamse Young Adult brainstorm van uitgeverij Moon Young Adult kreeg ik Did I Mention I Love You? en Aan alle jongens van wie ik hield.

Blood Red Road

Ik las 10 boeken

Deze maand las ik in totaal tien boeken, waaronder één boek als nominatielezer voor de Kleine Cervantes. Dit was Mijn vriend Hitler, een interessant jeugdboek van Vlaamse bodem waarin we kennismaken met de jonge Hitler.

Verder las ik:
Staalhart – Brandon Sanderson
Duizend stukjes van jou – Claudia Gray
Blood Red Road – Moira Young
♥ Daar is hij weer – Timur Vermes
Vuurvlieg – Jen Minkman
Het Atria Project – Ursula Visser
♥ Phobos – Victor Dixen
♥ Meester Kikker – Paul van Loon
♥ Het recht van de Radch – Ann Leckie

Staalhart-3  Duizend Stukjes van Jou

Ik had in augustus zeker nog meer boeken kunnen lezen, maar ik heb ook enorm veel tijd gestoken in het maken van YouTube video’s, afspreken met vrienden en genieten van het zomerweer. Ook deed ik een freelance opdracht voor de Gentse bibliotheek, waar ik behoorlijk wat uurtjes werk in stak.

Ik besloot te gaan vloggen

Al een tijdje ben ik van plan een BookTube kanaal op te starten en vanaf september gaat dit er echt van komen! Niet alleen komen er recensies of toffe lijstjes online, nee – ik zal ook gaan vloggen op de boekgerelateerde evenementen die ik bezoek. Deze maand deed ik dat al twee keer om eens te proeven van het leven van een vlogger. Stiekem vond ik het soms best ongemakkelijk om midden op straat te moeten filmen, maar het levert wel een leuk eindresultaat op.

Mijn eerste vlog ging over de Dear Book Nerd Book Club in Brugge, waar we op zaterdag 6 augustus het boek Rood van Pierce Brown bespraken. De tweede vlog is een verslag van de Vlaamse Young Adult brainstorm bij uitgeverij Moon Young Adult.

Aangezien mijn BookTube kanaal technisch gezien bij mijn andere website hoort (Boekvinder) zullen in de toekomst niet al mijn video’s op Oog op de Toekomst terechtkomen. Abonneer je daarom zeker op mijn kanaal om geen video te missen!

Hoogtepunten van de maand

♥ Ik deed mee aan de Young Adult Summer Readathon van Hebban
.. en ik las 2,5 boek in vijf dagen.

♥ Ik kreeg van Sasha een gepersonaliseerde handtekening van Michael Grant
.. die ze meebracht vanaf YALC.

♥ Ik deed mee aan de Bookstagram Challenge van Blossom Books
.. en ik gaf al na zes dagen op omdat ik geen bloemen in huis had XD

♥ Tijdens de #Ohmybookathon las ik twee boeken en een kortverhaal
.. en deed ik mee aan één challenge.

Michael Grant

Mijn best gelezen blogposts

Waarom ik geen ‘echte’ boekenfan ben: een artikel waarin ik laat zien waarom ik niet aan het stereotiepe boekenfan voldoe. Zo verzamel ik bijvoorbeeld geen boekenleggers of funko pops.

Ik lees Engels #sorry: naar aanleiding van de #ikleesNLs campagne schreef ik een artikel. Ik wil me namelijk niet moeten verontschuldigen waarom ik Engelse boeken lees. In mijn boekenkast is immers plaats voor allebei ;)

The Mid-Year Book Freakout Tag: In deze tag lees je alles over mijn tot nu toe favoriete boeken van 2016.

Wat heb jij meegemaakt in augustus?

Advertenties

10 gedachtes over “Augustus: Ik begon met vloggen en las 10 boeken, maar ik ben geen echte boekenfan

  • Marcia zegt:

   Ik heb het boek vanochtend uitgelezen, maar ben er nog niet helemaal over uit wat ik ervan vind XD het is een heel gedurfd en bijzonder boek – maar ik vind het erg jammer dat het zo triestig is..

 1. Esmay zegt:

  Wat een heerlijke (boeken) maand! Ik moet ook echt veel meer gaan lezen. Dit soort artikelen zorgen ervoor dat ik boeken ga missen, haha. Maar wat gaaf dat je gaat vloggen. Heel veel succes alvast!

 2. Thyrze zegt:

  Haha, die TBR die maar niet wil slinken is zó herkenbaar! Ik probeer het elke maand weer, maar ja, er komen gewoon continu zoveel leuke boeken uit! September gaat ongetwijfeld ook weer mega worden :P.

 3. zwartraafje zegt:

  Wel grappig dat de drie meest gelezen blogposts ook stuk-voor-stuk artikels zijn die ik met veel plezier gelezen heb. Ik ben trouwens nog steeds aan het wachten op mijn exemplaar van Phobos. Blijkbaar liep er eerder iets mis en zou ik het nu (vandaag dus) moeten ontvangen per post. Tot nu toe jammer genoeg nog geen postbode of postpakket gezien. Hopelijk komt het toch nog aan vandaag want anders wordt het wel heel moeilijk om het boek tijdig te lezen én recenseren.

   • zwartraafje zegt:

    Ik dacht echt dat ik de enige was die hem nog niet ontvangen had maar blijkbaar hadden jullie al een digitale kopie ontvangen die hier niet was aangekomen. Nog eventjes wachten dus vermits mijn ereader problemen heeft met de pdf en ik liever niet op de macbook lees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s