Deze boeken vond ik in de bibliotheek!

Eerder deze week bracht ik een bezoekje aan de bibliotheek in Ledeberg, één van de 15 filialen van de Gentse bib. Hoewel ik eigenlijk van plan was om alleen maar een boek in te leveren, kon ik het niet laten een rondje langs de rekken te lopen. Natuurlijk kwam ik niet met legen handen thuis..

Bibliotheek haul

Net als bij mijn vorige bibliotheekbezoek koos ik twee boeken van de jeugdafdeling en twee boeken van de volwassenenafdeling. Er waren nog veel meer boeken die ik graag mee wilde nemen, waaronder Mijnheer Albert en Het Bottenseizoen. Maar ik moest mezelf tegenhouden, want ik heb voor deze maand al heel wat boeken op de planning staan ;)

WeerwaterIn Weerwater van Renate Dorrestein is Almere de enige stad die de apocalyps weet te doorstaan. Als de stofwolken zijn opgetrokken blijken er nog maar een paar duizend inwoners over, voornamelijk vrouwen. Ik ben heel benieuwd hoe een toekomstige samenleving vol kibbelende (?) vrouwen eruit gaat zien en dat in Almere of all places!

AngelfallDe engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in Penryn & Het einde der dagen. De wereld is een chaos geworden. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Dit post-apocalyptische verhaal is een combinatie van science fiction met het paranormale en staat al lange tijd op mijn lijstje om te lezen. Ik kan niet wachten om hierin te beginnen!

I Am Number FourIk twijfel al enige tijd of de Lorien Legacies serie iets voor mij is en ook op zo’n moment biedt de bibliotheek uitkomst. Nu ga ik het eerste boek, I Am Numer Four, gewoon proberen en als het me niet bevalt, breng ik het boek zonder uit te lezen weer terug ;)

De OversteekDe zesjarige Amy Harper Belafonte, verlaten door haar moeder, is de dertiende proefpersoon in een geheim project van de Amerikaanse overheid. Een experiment dat volledig misloopt wanneer de eerste twaalf proefpersonen – die besmet zijn met een dodelijk virus – uitbreken. De oversteek lijkt me een mega spannend boek en ik moet er maar heel snel aan beginnen aangezien het boek 994 pagina’s telt. Hopelijk lukt me dat binnen de leentermijn!

Heb jij één van deze boeken al gelezen?

Advertenties

12 gedachtes over “Deze boeken vond ik in de bibliotheek!

 1. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  I am nummer four en Angelfall staan nog op mijn nog-te-lezen-lijst, maar ik heb in ieder geval gehoord dat de laatste erg goed blijkt te zijn! (En I am nummer four weer helemaal niet, maar dat ligt aan de lezer, want sommigen zijn er helemaal fan van.)
  Ik ben benieuwd wat her ervan gaat vinden en of ze de moeite waard zijn. :)

 2. Sam zegt:

  Mooi lijstje! Als ik uit de bib terug kom, heb ik zelden een lege fietstas :-) De verleiding is gewoon te groot (ondanks het tekort aan tijd in verhouding tot het gekozen boeken). Het boek van Dorrestein kende ik al (en vond ik goed, ik hou wel van haar schrijfstijl). De rest kende ik nog niet, maar het nodigt me uit om ze ook eens te leren kennen. Dankjewel daarvoor.

 3. Meergeldminderstress zegt:

  Hahaha, heel herkenbaar. Altijd als ik naar de bibliotheek ga, neem ik me voor om maximaal 1 boek mee te nemen. En ik kom altijd met een hele stapel terug. Mijn kinderen mogen er ook altijd maar 2 per persoon van mij (en die nemen er dan ook altijd 4 mee…)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s