Ik keek – eindelijk! – het tweede seizoen van Under the Dome

In oktober vorig jaar keek ik het eerste seizoen van Under the Dome. Hoewel deze serie me enorm wist te vermaken, was ik om onduidelijke reden nooit aan het tweede seizoen begonnen. Maar: in augustus waren vriendlief en ik klaar met het kijken van alle seizoenen How I Met Your Mother. Samen begonnen we opnieuw aan Under the Dome en ondertussen hebben we ook het tweede seizoen gezien.

Let op: Als je het eerste seizoen van Under the Dome nog niet gezien hebt, bevat onderstaande recensie mogelijk spoilers. Over seizoen twee zelf spoiler ik natuurlijk niet!

under-dome-season-2-1

Under the Dome speelt zich af in het stadje Chester’s Mill, waar van de ene op de andere dag een koepel omheen is verschenen. De inwoners van Chester’s Mill alsook toevallige passanten: iedereen zit opgesloten terwijl de voedselvoorraden langzaam slinken. Is er een manier om deze koepel te verlaten?

In het tweede seizoen krijgen we opeens te maken met nieuwe personages, zoals Rebecca en Sam. Ook duikt er een mysterieus meisje op in het meer, die Julia tenauwernood weet te redden van de verdrinkingsdood. Dit meisje is echter al haar herinneringen kwijt en heeft geen enkel idee wie ze is of hoe ze in Chester’s Mill terecht is gekomen. De eerste afleveringen moest ik erg wennen aan deze nieuwe personages – waar waren die de eerste weken toen de koepel om Chester’s Mill net was neergekomen? Maar gaandeweg het seizoen raakte ik steeds meer aan ze gewend of zelfs gehecht.

Under the Dome is geen zachtaardig verhaaltje over een groep opgesloten mensen. Nee, de koepel brengt het slechtste in de inwoners van Chester’s Mill naar boven. Er wordt gevochten om eten, drinken en om macht. Sommige mensen worden verliefd, maar we zien ook vele vormen van haat, agressie en geweld. Dit is zeker geen serie waar je je teveel aan de personages moet hechten, want doden vallen er bij bosjes.

Wat ik erg goed vind aan deze serie is de karakterontwikkeling van de personages. De ene aflevering ben je ervan overtuigd dat iemand een lul is en een paar afleveringen later weet deze persoon toch opnieuw je hart te stelen. Under the Dome toont aan dat niemand goed of slecht is en dat een crisissituatie funest kan zijn voor je persoonlijkheid, je dagelijks leven en je relaties.

Daarnaast is Under the Dome een serie vol actie. Iedere aflevering staat bol van de spanning en er gebeurt altijd enorm veel tegelijkertijd. Hierdoor is het verhaal niet alleen allesbehalve saai, maar de vele plottwists zijn bovendien zeer onvoorspelbaar. Ik moet echter wel toegeven dat ik al enkele nachtmerries heb gehad door de vele actiescènes in deze serie. Maar dat heb ik er graag voor over!

Under the Dome voelt verrassend realistisch. Tijdens het kijken heb ik me vaak genoeg afgevraagd hoe ik zou reageren als Gent opeens onder een koepel terecht zou komen. Zou ik adequaat handelen en vertrouwen in het goede van de mens zoals Julia? Zou ik vechten om anderen te beschermen zoals Barbie? Of gebruik ik, zoals Rebecca, wetenschap in de zoektocht naar een mogelijke verklaring? Een spannende serie vol actie, die je aan het denken zet en hier en daar een slapeloze nacht oplevert. Ik ben fan! Het seizoen eindigt overigens met een mega spannende cliff hanger, waardoor ik het liefst heel seizoen drie in één week zou bing wachten..

Ben jij al fan van Under the Dome?

under-dome-season-2-2Titel: Under the Dome | Seizoen: 2 | Gebaseerd op: Under the Dome door Stephen King | Acteurs: Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch, Colin Ford, Mackenzie Lintz, Dean Norris | Jaar: 2013 – 2015 | Beoordeling: ★★★★★

Advertenties

5 gedachtes over “Ik keek – eindelijk! – het tweede seizoen van Under the Dome

 1. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Ik weet nog dat dit boek een paar jaar geleden te lezen was bij de VakantieBieb-app (ik weet niet of je die kent, het is in ieder geval een app waar je voor twee maanden – de zomervakantie – gratis boeken kunt lezen uit een bepaalde selectie) en toen had ik het gedownload. Het begin was erg goed (het deed me denken aan Gone, op een positieve manier), maar daarna kwam ik er niet meer doorheen, want toen ging het de hele tijd over de kerk en zo en om heel eerlijk te zijn interesseerde me dat helemaal niet.
  Is de tv-serie ook zo? Of minder? Under the Dome staat in ieder geval wel op mijn nog-te-kijken-lijst.

  • Marcia zegt:

   De serie is allesbehalve traag en de kerk speelt er maar een kleine rol in, dus ik zou de serie zeker een kans geven. Ik heb ergens ook gelezen dat de serie vanaf seizoen twee het boek ook niet meer volgt, dus misschien is daardoor juist het hele kerk gebeuren weggelaten?
   Ik wil het boek nog graag lezen, maar door jouw reactie ben ik nu toch een beetje bang geworden haha ;)

 2. Ogma zegt:

  Ik vind het boek dus juist geweldig, waardoor ik de tv serie weer niets vond en al na een paar afleveringen ben afgehaakt. Maar misschien doe ik toch nog eens een poging nu ik dit lees ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s