Bloggers geven science fiction tips!

Ik ben een echte bloglezer; op bloglovin volg ik ongeveer 200 blogs. Voornamelijk boekenblogs, maar ook wat filmblogs en enkele lifestyle blogs. Vandaag zet ik een aantal van mijn favoriete bloggers in het zonnetje, door science fiction gerelateerde artikelen met jullie te delen.

Dear Book Nerd Book Club

Boeken

Geeft de leesclub goud aan rood van Pierce Brown? | Met de Dear Book Nerd Book Club bespraken we Rood van Pierce Brown. Hier lees je het oordeel van de leesclub!

Ashes of Twilight | Een recensie zoals alleen Vanessa die schrijven kan, over een behoorlijk onbekend dystopisch pareltje. Ik wil dit boek enorm graag lezen en ik ben blij dat Vanessa hem opnieuw op mijn radar plaatste.

On the edge of Gone | In dit artikel tipt Emmy een dystopisch verhaal van eigen bodem. Ik heb al veel lovende recensies gelezen over dit boek van Corinne Duyvis, dus ook deze gaat op mijn lijstje om te lezen.

The Rain | Ik moet dit boek lezen! Bedankt Sanne voor de fijne recensie :)

Mijn favoriete science fiction subgenres | In dit artikel vertelt Jet over de verschillende soorten Science Fiction boeken die er zijn en geeft ze leestips.

Across-The-Universe-2

Series

TV Shows to Watch If You Like Sci-Fi | Annemieke tipt in dit artikel veertien televisieseries die je als science fiction liefhebber zeker gezien moet hebben. Zelf heb ik het overgrote deel van de series die ze noemt nog niet gezien *oeps*, dus ik ben heel blij met deze inspiratie!

Ik hou van series #2 | In de rubriek Ik hou van series tipt Karlijn regelmatig uiteenlopende series op haar blog. De meest recente editie bevatte echter voornamelijk science fiction series. Allemaal series die ik nog niet gekeken heb, dus ook deze gaan op mijn te-kijken-lijstje.

Films

Roving Mars | In januari schreef Bianca een recensie over de Disney film Roving Mars. Ik had nog nooit van deze titel gehoord, maar ik ben er wel enorm nieuwsgierig naar geworden. Heb jij deze film al gezien?

Film recensie Time Lapse | Nog een artikel uit de oude doos. Op Reviews & Roses verscheen een jaar geleden een recensie van Time Lapse. Ik sloeg deze lovende recensie van een voor mij nog onbekende film meteen op, maar ben er nog altijd niet aan toegekomen om hem te kijken..

Heb jij nog een science fiction aanrader voor mij?

Advertenties

7 gedachtes over “Bloggers geven science fiction tips!

 1. johannaowlette zegt:

  Illium & Hyperion van Dan Simmons vind ik machtig. Alles van Asimov, de inspiratie van zoveel andere scifi, zeker als het met robots te maken heeft. De strips van de Metabaronnen en de werelden van Aldebaran. Echt, als het met outer space te maken heeft, ben ik al half verkocht :) ik heb er ooit ook eens kort over geblogd… http://twoowlettes.be/2015/08/19/sci-fi/

 2. daenelia zegt:

  Wat spel betreft: Star Wars Imperial Assault. Erg leuk ook om met z’n twee-en te spelen (de Rebel speler heeft dan gewoon 2 of 3 of 4 helden tot zijn/haar beschikking).
  Wat film betreft: Interstellar, natuurlijk, Maar absoluut ook Alien. Absoluut. En toch, ook Tomorrowland (Project T).Weliswaar een kinderfilm, maar wel echte scifi.
  En wat boek betreft: Dune. Frank Herbert. Als je die al gelezen hebt, dan The Martian, en anders Ray Bradbury (alles eigenlijk): The Martian Chronicles,
  Serie? Na Star Trek natuurlijk Stargate SG1 en Atlantis.Krijg je geen spijt van. Vooral omdat er eindelijk eens een echt slimme vrouw in zit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s