De Fuif der Fouten | Boekpresentatie Herman Brusselmans

Vrijdagavond 9 september brachten Jimi en ik een bezoekje aan Café Charlatan. Niet om een dansje te placeren of een pintje te drinken, maar om de boekpresentatie van De Fouten bij te wonen – het nieuwe boek van Herman Brusselmans.

Toen we, stipt op tijd, aankwamen bij de Charlatan, was het café nog gesloten en op het trottoir verzamelde zich een bijzonder publiek. Bijzonder voor de Charlatan, waar de gemiddelde leeftijd meestal rond de 18 ligt en iedereen er op zijn hipst uitziet. Nee, al van een afstandje was duidelijk dat dit geen gewone avond was in Café Charlatan. Niet alleen de gemiddelde leeftijd was een stuk hoger, het was ook duidelijk dat het hier ging om de belezen mens op zoek naar een culturele ervaring, in plaats van een avondje zuipen en zoenen in de Charla.

De avond werd geopend door Mai Spijkers, eigenaar en uitgever van de zelfstandige uitgeverij Prometheus. Deze uitgeverij is niet alleen bekend van schrijvers van eigen bodem als Kader Abdolah, Esther Verhoef en Griet Op de Beeck, maar ook internationaal bekende auteurs als Umberto Eco, Margaret Atwood en Jonathan Franzen mochten hier hun werk uitgeven. Leuk weetje: ook de Vijftig Tinten Grijs trilogie verscheen bij deze uitgeverij.

Fuif der Fouten

Mai Spijkers aan het woord.

Na de toespraak van Mai Spijkers, waarin hij Brusselmans feliciteerde met alweer een nieuwe toevoeging aan zijn oeuvre, was het tijd voor de signeersessie. Jimi had meteen bij binnenkomst al een exemplaar van De Fouten gekocht bij de stand van Boekhandel Walry, dus we konden meteen aanschuiven. De rij was echt behoorlijk lang en overal stonden er mensen met hun camera op Herman Brusselmans gericht – er was zelfs een cameraploeg van de VRT en eentje van de VTM aanwezig.

jimi-en-hb3

Jimi met Herman Brusselmans.

Na de signeersessie was het tijd voor een optreden van Matrak d’Amour, een bluesrock trio “playing classics with a twist”. Persoonlijk was ik niet zo’n fan van dit optreden. Begrijp me niet verkeerd: de mannen van Matrak d’Amour zijn fantastische muzikanten die duidelijk hun instrumenten onder controle hebben en de zanger heeft een zeer mooie stem. Ik vond hun optreden echter wat te braaf, ze kleuren overal netjes binnen de lijntjes en eerlijk gezegd kon ik geen twist in de liedjes ontdekken. De drummer had enorm veel energie en gaf een toffe performance, maar de andere twee mannen leken tegen hun zin op het podium te staan. Prima muziek, maar het optreden kon beter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Matrak d’Amour trad op.

Al met al was het een heel geslaagde avond in de Charlatan. Ik vond dit een zeer originele boekpresentatie en ik ben blij dat ik Jimi kon vergezellen naar een evenement met zijn favoriete auteur.

Van welke auteur zou jij wel eens een boekpresentatie bij willen wonen?

Advertenties

2 gedachtes over “De Fuif der Fouten | Boekpresentatie Herman Brusselmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s