Boeken op mijn verlanglijstje

Ik heb een boekenkoopverbod – niet alleen omdat ik momenteel weinig geld te besteden heb, maar ook omdat er nog veel te veel ongelezen boeken in mijn kast staan. Maar nu ik weer steeds vaker naar de bibliotheek ga en af en toe recensie-exemplaren in ontvangst mag nemen, wordt mijn TBR maar mondjesmaat kleiner..

Toch mag een boekenfan natuurlijk altijd dromen over nieuwe boeken. Dromen kost immers geen geld en neemt geen kostbare plankruimte in ;) Dus bij deze mijn droomlijstje: boeken die ik graag aan mijn collectie toe zou voegen.

Staalhart-2

Vlammenwerper – Brandon Sanderson | Bovenaan mijn verlanglijstje  staat Vlammenwerper. Ik was zo onder de indruk van het voorgaande boek Staalhart, dat ik echt niet kan wachten om dit vervolg hierop te lezen. In de wereld van Staalhart wordt de gewone mens onderdrukt door Epics; mensen die bijzondere superkrachten hebben ontwikkeld. Niemand durft zich tegen de Epics te verzetten, behalve de Wrekers. Deze geheimzinnige groep maakt er hun missie van om Epics uit de weg te ruimen. Ik wil verder lezen over David en zijn vrienden <3

The Lunar Chronicles – Marissa Meyer | Tot mijn spijt moet ik bekennen dat ik de Cinder boeken NOG ALTIJD NIET gelezen heb. De covers zijn wondermooi, de recensies overwegend lovend en het verhaal klinkt super badass – maar toch ben ik er nog niet aan toe gekomen. Als ik ooit eens een job vindt, dan ga ik deze serie zeker aanschaffen!

Cinder  scarlet  cress  winter

Not a drop to drink – Mindy McGinnis. Over deze duologie lees ik gemengde recensies, maar de synopsis over een post-apocalyptische wereld spreekt mij persoonlijk erg aan. Het doet me een beetje denken aan de Dust Lands trilogie van Moira Young, waarvan Blood Red Road het eerste deel is.

The Rain – Virginia Bergin | Ook dit post-apocalyptische tweeluik over een dodelijke regen staat al lange tijd op mijn verlanglijstje. Ondertussen heb ik het idee dat dit boek al steeds bekender wordt in Nederland en Vlaanderen, dus ik kan niet wachten om de boeken te lezen en met andere bloggers te fangirlen!

Not-A-Drop-To-Drink  In-A-Handful-Of-Dust  the-rain  the-storm

Only Ever Yours – Louise O’Neill | Only  Ever Yours schetst een toekomstige wereld waarin vrouwen niet langer op de natuurlijke wijze ter wereld komen, maar op scholen gefokt en getraind worden totdat ze klaar zijn voor de buitenwereld. Hun doel: mannen plezieren en zoons voortbrengen. Een interessant verhaal lijkt me, dat vaak in verband wordt gebracht met één van mijn favoriete klassiekers: The Handmaid’s Tale.

Glass Sword – Victoria Aveyard | Ik vond Red Queen echt een super tof boek, maar ik heb het vervolg nog altijd niet aangeschaft. Stiekem ben ik bang voor een tegenvallend verhaal, daarom wacht ik nu gewoon tot deel drie verschijnt – dan binge read ik de serie in één keer van voren af aan! Mocht deel twee dan toch een beetje tegenvallen, dan kan ik in ieder geval meteen verder lezen in een (hopelijk!) bloedstollende conclusie.

Under the Dome – Stephen King | Na het zien van deze serie ben ik nu toch wel erg benieuwd geworden naar de boeken waarop het allemaal gebaseerd is. Al heb ik gelezen dat het verhaal vanaf seizoen twee juist niet meer met de boeken te vergelijken is. In elk geval zou ik graag nog eens teruggaan naar Chester’s Mill door middel van de boeken.

Welk boek staat er bovenaan jouw verlanglijstje?

only-ever-yours  Glass-Sword  under-the-dome  under-the-dome-2

Advertenties

16 gedachtes over “Boeken op mijn verlanglijstje

 1. Annemieke zegt:

  Ja The Lunar Chronicles <3 Ik heb Under the Dome voor mijn man gekocht maar die is geen grote lezer en dat boek is gigantisch. Dus zal ik hem ooit maar eens lezen dan, haha. Na het kijken van seizoen 3 naturlijk. ;)

 2. Isabelle zegt:

  Only ever yours was een behoorlijk intens boek, ik heb echt gehuild van hopeloosheid aan het eind van dit boek. Ik ken helemaal niemand die het gelezen heeft maar het lijkt me heerlijk om er met iemand over te praten haha.
  The lunar chronicles zijn echt heerlijke boeken, ik heb zo genoten van deze scifi sprookjes :D
  Deel 3 van Red Queen is trouwens niet het laatste deel dus als je hem helemaal wil binge readen zal je nog iets langer moet wachten ;) ik geloof dat het 4 delen worden. Ik vond deel 2 wel wat tegenvallen maar dat einde zorgt er toch weer voor dat ik niet kan wachten tot deel 3!

 3. Nienke zegt:

  Fijn lijstje! Ik zou heel graag the lunar chronicles nog willen lezen, maar ik wil eerst alle boeken uit hebben die ik nu nog in mijn kast heb liggen. Dus dat gaat nog even duren..

 4. Nancy zegt:

  Een leuke lijst!
  Ik heb eigenlijk niet zoveel boeken mijn verlanglijstje staan aangezien ik dicht bij de bibliotheekbron zit ;-)
  Ik lees het meeste via de bib en hoef de boeken echt niet in mijn kast te hebben.

  Ik heb de eerste 2 delen van The Lunar Chronicles in het Nederlands gelezen en kan niet wachten totdat ze begin volgend jaar allemaal vertaald zullen worden. Ik ben blij dat deze reeks weer door de Nederlandse markt is opgepikt.

  Under the dome heb ik gelezen voor er sprake was van de serie. Gevangen is echt een goed boek. Ik heb het zelfs gelezen voor ik Gone las en in het begin zag ik wel gelijkenissen.
  Maar je kan de serie helemaal niet vergelijken met het boek. Er zijn teveel verschillen, zeker omdat ze de serie meer uitgesponnen hebben dan het boek dik is ;-)

  En Zwaard van Glas heb ik net gewonnen, dus ik hoef niet te wachten op het bibexemplaar (dat trouwens net klaar lag voor mij :-) )

  Op Vlammenwerper zit ik eveneens te wachten. Ik hoop echt dat hij morgen geleverd wordt en dan jaag ik mijn collega’s wel op om het vlug af te werken voor mij!

 5. Marloes zegt:

  Ik heb vorig jaar van mijn vriend het perfecte verjaarscadeau voor een boekenwurm als ik gehad, en hopelijk krijg ik het dit jaar weer *hinthint*. Ik mocht voor een leuk bedrag boeken uitzoeken bij Scheltema in Amsterdam. Echt een feestje was dat! Dus dat kan ik je aanraden. Ben je binnenkort jarig?

  • Marcia zegt:

   Dat is inderdaad een perfect verjaardagscadeau! Helaas moet ik nog tot juni wachten totdat ik jarig ben ;) maar gelukkig is de bibliotheek dichtbij en staan er nog genoeg ongelezen boeken in mijn kast!

 6. Annabel Rianne zegt:

  Leuke lijst! Ik heb nu deel 1 en 2 van de Lunar Chonicles gelezen en was niet teleurgesteld – al was het wel heel anders dan ik had verwacht! Ik moet dus ook nog even in de stemming komen om deel 3 en 4 te gaan lezen… :p
  Liefs xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s