De leukste boekhandels in Gent

Ondertussen woon ik alweer drie jaar in het wondermooie Gent, de stad die vanaf dag 1 mijn hart wist te stelen met haar skyline van drie middeleeuwse torens. De afgelopen drie jaar heb ik natuurlijk uitgebreid de tijd genomen om een marktonderzoek te doen naar de boekhandels in Gent en daarom presenteer ik vandaag: mijn favoriete Gentse boekhandels!

walryBoekhandel Walry | Ik kom ontzettend graag bij Boekhandel Walry, vanwege het vriendelijke personeel en de fijne inrichting van de winkel. De winkel is allesbehalve groot, maar toch liegt het aanbod er niet om. De Young Adult afdeling is goed gevuld en bevat ook altijd wat minder bekende boeken zoals De een na laatste dood van het meisje Capone van Isabel Hoving. Bovendien is deze Boekhandel medeorganisator van vele boekpresentaties en andere evenementen.
Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent

verhalenhuisHet Verhalenhuis | In Ledeberg, een buitenwijk van Gent, vind je Het Verhalenhuis – een boekhandel gespecialiseerd in kinder- en jeugdboeken. Deze winkel valt op door haar gezellige inrichting en haar overweldigende aanbod. Van prentenboeken tot jeugdboeken en een hele kast vol Young Adult; hier kan je me gerust een uurtje of twee achterlaten. Bovendien voelt het echt alsof je in de omgekeerde wereld bent beland: in de hele winkel is slechts één kast met boeken voor volwassenen!
Hovenierstraat 96, 9050 Gent

verhalenhuis-foto

De buitenmuur van Het Verhalenhuis is zelfs helemaal bedekt maakt pagina’s uit boeken. Hoe cool is dat?!

english-bookshopEnglish Bookshop Ajuinlei | Aan de Ajuinlei vind je een tweedehands boekwinkel met pareltjes al vanaf 1 euro per stuk. Alle boeken zijn hier Engelstalig en het aanbod varieert van klassiekers tot hedendaagse literatuur. Soms heb je hier enorm geluk, maar het gebeurt helaas ook vaak genoeg dat ik met lege handen buiten kom. Ronddwalen door deze nostalgisch aandoende winkel is al enorm goed voor het humeur van deze boekenfan! De eigenaar is trouwens mega vriendelijk.
Ajuinlei 15, 9000 Gent

oxfamOxfam bookshop | Ook deze winkel biedt een enorm scala aan tweedehandsboeken aan, zowel in het Nederlands, Engels als Frans. De opbrengst van de verkoop gaat naar de projecten van Oxfam Solidariteit: als dat geen goede reden is om je book buying ban te doorbreken, dan weet ik het ook niet meer! Het aanbod bestaat uit zowel fictie als non-fictie boeken  op het gebied van wetenschap, kunst, filosofie en reisgidsen. Een kijkje nemen kan nooit kwaad!
Sint-Amandstraat 16, 9000 Gent

Gent telt nog veel meer toffe boekhandels, maar dit zijn mijn favorieten. Volgende week verschijnt er een vervolg op dit artikel, met nog een aantal toffe tips! Wat is jouw favoriete boekhandel aller tijden?

Advertenties

9 gedachtes over “De leukste boekhandels in Gent

  1. Inge | The Belgian Reviewer zegt:

    Inderdaad heel cool ! Ik kom nagenoeg nooit in Gent maar ik weet alvast waar naartoe als het er ooit van komt. Ik ken eigenlijk enkel de Waterstones in Brussel die Engelse boeken verkoopt. En de Standaard Boekhandel (zonder Engelse boeken). Ik ken zelfs geen enkele tweedehandse boekenwinkel, hoe erg is dat ;-). Ik laat me dus vooral gaan op het Boekenfestijn ;-).

  2. zwartraafje zegt:

    Bij The English Bookshop heb ik één keer veel geluk gehad (4 boeken van Kim Harrisson voor slechts 12€). De daarop volgende bezoekjes leverden niets speciaal op maar ergens is dat ook het leuke van dat winkeltje. Je weet nooit op voorhand wat je er zal tegenkomen.

  3. BySilke zegt:

    Oh, die klinken allemaal zo leuk! Ik ga er mijn werk van maken om dit jaar wat meer boekenwinkels te bezoeken. Het is er steeds zo fijn om in rond te lopen, zeker als je daarna met een leuk boek naar huis kan. Liefs!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s