Leesboeken voor fanatieke gamers #2

Vorige week gaf ik al negen leestips voor echte gamers; boeken waarin spannende games en virtuele werelden centraal staan. Maar mijn lijstje met titels was nog niet op, dus vandaag het vervolg. Nog eens 9 boeken over games, alsjeblieft!

The-Rule-Of-Thoughts-3

the-leveller  The-Eye-Of-Minds  alterworld

1. The Leveller – Julia Durango | Nixy Bauer is een Leveller; het is haar taak om jongeren uit de virtuele wereld MEEP te slepen en terug te brengen naar hun ouders. Wanneer de ontwikkelaar van MEEP zijn eigen zoon kwijt is in de virtuele wereld komt Nixy voor de grootste uitdaging in haar carrière als bounty hunter te staan. Wyn Salvador is geen luie donder die zijn huiswerk probeert te ontsnappen, nee – hij wil niet gevonden worden én hij heeft zelfs een zelfmoordbriefje achtergelaten.

2. The Eye of Minds – James Dashner | Voor Michael en zijn medegamers kan VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Of het nou wel of niet legaal is; dat maakt niet zoveel uit. Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: een gamer blijkt mensen in VirtNet gegijzeld te houden, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt levensgevaarlijk. De grens tussen spel en echt zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen!

3. Alterworld – D.Rus | Een nieuwe pandemie – genaamd het perma-effect – bedreigt de aarde. Wanneer je online aan het gamen bent, bestaat namelijk de kans dat je geest fuseert met de virtuele wereld. Mensen komen voorgoed vast te zitten in verschillende games. En wie wil er nu voor eeuwig Tetris spelen?! Sommige ongelukkigen, denk bijvoorbeeld aan buitenbeentjes in de samenleving, gehandicapten, mensen met een terminale ziekte, ontvluchten het echte leven echter vrijwillig. Zo ook het hoofdpersonage Max. Maar heeft hij de juiste keuze gemaakt?

nexis  armada  the-six

4. Nexis – A.L. Davroe | In Evanescence, een stad onder een koepel, is je uiterlijk alles wat telt. Ella, als Natural Born een bijzondere schoonheid, wilde altijd het liefst zoals alle anderen zijn. Na een pijnlijke crash overlijdt niet alleen haar vader, maar worstelt ze met haar nieuwe fysieke beperkingen. Haar enige uitweg is om zichzelf te verliezen in Nexis, de populaire virtual reality game die haar vader ontwikkelde. Maar Nexis is niet het spel wat iedereen denkt dat het is..

5. Armada – Ernest Cline | Zack Lightman is een fanatieke speler van de computergame Armada, wereldwijd staat hij op nummer 6. Vanuit het klaslokaal ziet hij ineens een vijandelijk toestel uit de game vliegen. Hij denkt dat hij gek is geworden. Maar de volgende dag worden Zach en vele andere uitmuntende gamers opgehaald door toestellen van de overheid. De aarde kan elk moment aangevallen worden door aliens, en de gamers zijn door Armada zo behendig in het besturen van drones om de aarde te verdedigen, dat ze worden opgenomen in een speciale unit van het leger.

6. The Six – Mark Alpert | Spierdystrofie heeft Adam bestolen van zijn mobiliteit, zijn vrienden en binnen een jaar zal het hem ook zijn leven afnemen. Games zijn Adam’s enige uitweg uit zijn rolstoel. Wanneer een AI het computerspel hackt en dreigt het gehele menselijke ras uit te moorden, zit er niets anders op voor Adam dan zijn lichaam voorgoed te verruilen voor een machine. Samen met vijf anderen trekt hij in robotgedaante ten strijde tegen de AI.

nerve  snow-crash  Neuromancer

7. Nerve – Lyanne Ryan | Vey is uitgekozen om mee te spelen in Nerve, een anoniem spel dat live online wordt uitgezonden en waarbij alles draait om durven en je grenzen verleggen. Het is eng om te merken hoe goed de spelmakers haar kennen. Vey wordt met prijzen verleid die van haar persoonlijke internetpagina zijn gehaald en ze wordt gekoppeld in een team met de perfecte jongen, de woest aantrekkelijke Ian. In het begin is alles nog geweldig. Vey en Ian krijgen veel fans die hen aanmoedigen om steeds risicovollere uitdagingen aan te gaan waarbij veel te winnen valt. Maar dan krijgt het spel een onaangename wending; ze spelen alles of niets en moeten zelfs hun eigen leven op het spel zetten.

8. Snow Crash – Neal Stephenson | In het dagelijks leven is Hiro Protagonis pizzabezorger, maar in the Metaverse is hij een warrior prince. Wanneer een nieuw computervirus ten tonele verschijnt gaat hij op zoek naar de schimmige virtuele schurk die de wereld bedreigt met een Infocalypse.

9. Neromancer – William Gibson | Tot slot mag deze klassieker niet ontbreken in mijn lijst met aanraders. Neromancer speelt zich af in een verstedelijkte samenleving van ontzagwekkende metropolen, waar anarchie, misdaad en geavanceerde computertechnologie de sfeer bepalen. De hoofdpersoon, Case, een zogenaamde computercowboy, is één van de uitzonderlijk begaafden die via hun zenuwstelsel en brein toegang hebben tot de matrixruimte, de elektronische wereld van bestanden en programma s. Dankzij Molly, een samoerai van de straat die hem uit de onderwereld van Tokio plukt, kan hij weliswaar opnieuw aan het werk, maar het is illegaal en levensgevaarlijk. Al gauw is hij pion in een onbegrijpelijk netwerk. Zal Case zich kunnen ontworstelen aan dit web, dat allerlei mensen en zaken met elkaar verbindt en zo ja, wat blijft er dan van hem over?

Weet jij nog toffe boeken die over games gaan?

Advertenties

2 gedachtes over “Leesboeken voor fanatieke gamers #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s