September: Ik las 15 boeken, zag Herman Brusselmans & ik heb een nieuwe job!

September was een maand die rustig begon: ik nam de tijd om lekker veel boeken te lezen en verstuurde nog wat sollicaties. En toen had ik opeens pats! boem! een nieuwe job. Vandaar dat ik misschien wat afwezig ben op sociale media en op mijn blog, maar natuurlijk mag een maandoverzicht niet ontbreken.

Rebel Heart

Ik las 15 boeken

Als nominatielezer voor De Kleine Cervantes las ik deze maand maar liefst 5 jeugdboeken van Nederlandse of Vlaamse bodem: De Zee Zien (Koos Meinderts), Minne het Mozaïekmeisje (Ed Franck), Hertz (Marleen Nelen), Zij Zijn God Niet (Roger Vanhoeck) en Grensgangers (Aline Sax). Voor nu zit mijn taak als jurylid er bijna op, nog drie boeken te gaan! Dan heb ik in totaal 18 boeken gelezen en ga ik zeer binnenkort mijn favorieten verdedigen in de vergadering..

Verder las ik:
Pussy Album – Stella Bergsma
Tienduizend hemels boven jou – Claudia Gray
Under the never sky – Veronica Rossi
Through the ever night – Veronica Rossi
Rebel Heart – Moira Young
Het Zwaard van de Radch – Ann Leckie
Into the Still Blue – Veronica Rossi
Roar & Liv – Veronica Rossi
Brooke – Veronica Rossi
♥ Weerwater – Renate Dorrestein

Tienduizend hemels boven jou  Through the ever night

Ik ging twee keer naar de cinema

Samen met Jimi zag ik het dystopische High Rise: een film over het leven in een bijzonder flatgebouw. Hoe rijker je bent, hoe hoger je in deze flat woont. Maar algauw ontstaan er conflicten tussen de bewoners.. Een film die je zeker aan het denken zult zetten.

Ook zag ik Vincent in de bioscoop met vriendinnen. Deze film gaat over Vincent die besloten heeft om zelfmoord te plegen als statement: hij wil mensen inspireren om na te denken over hun ecologische voetafdruk, vervuiling, etc. Echt een aarader!

Muntpunt

Evenementen

De maand september stond in Nederland bol van de YA evenementen, maar helaas was dat in Vlaanderen niet het geval. Wel bracht ik met Team Krook een bezoekje aan de Brusselse bibliotheek Muntpunt en ging ik samen met Jimi naar de boekpresentatie van Herman Brusselmans.

Hoogtepunten van de maand

♥ Ik werd uitgenodigd voor maar liefst 7 sollicitatiegesprekken
.. en ik kreeg behoorlijk veel complimenten over mijn portfolio en mijn sollicitatiebrieven.

♥ En sinds 26 september werk ik fulltime bij de VRT
.. voor het online magazine van Culture Club!

♥ Voor September Sequel Maand las ik 5 boeken.

♥ Ik bereikte de 400 volgers op instagram.

Het Verboden Eiland

Mijn best gelezen blogposts

8 tips voor boekenfans met een budget: een artikel waarin ik tips geef over hoe je met een klein budget toch aan toffe boeken kunt komen!

In dubio op de Cupido tag: Audrey en ik bedachten voor de Vlaamse blogtour van Phobos een tag waarbij je verschillende dilemma’s moet zien te doorstaan. Zou jij bijvoorbeeld zelf naar de Cupido reizen of laat je de eer aan je grote liefde?

Het verboden eiland: een spannend bordspel dat je samen wint of verliest. Sinds ik heb besloten om meer te schrijven over bordspellen en games, merk ik ook echt dat deze artikelen populair zijn. Zo ook mijn recensie van bordspel Het Verboden Eiland. Meer lezen over games? Houd dan zeker op dinsdag mijn blog in de gaten!

Hoe was september voor jou?

Advertenties

18 gedachtes over “September: Ik las 15 boeken, zag Herman Brusselmans & ik heb een nieuwe job!

 1. Nancy zegt:

  Ik ben benieuwd welke boeken jij gaat verdedigen voor de Kleine Cervantes :-)
  Van de 5 boeken die je hierboven benoemt, heb ik er ook 4 van gelezen voor de KJV. Ik moest er in totaal 30 lezen om tot een selectie van 8 boeken te komen met 5 personen.

  Voor de rest een leuk overzicht!

 2. Nikkie zegt:

  Wist je dat High-rise een boekverfilming is? Vond film indrukwekkend dus ben nu heel benieuwd naar het boek. ooh en gefeliciteerd met je baan! Wat ontzettend tof :)

 3. zwartraafje zegt:

  Zoveel leuke hoogtepunten deze maand. Het werk op zich is natuurlijk al geweldig – maar het lijkt me ook super tof om zoveel complimentjes te krijgen tijdens de sollicitatiegesprekken. Vierhonderd volgers op Instagram is ook een mooie mijlpaal. Ik heb hier zelf ook nog steeds een gesigneerd boek van Herman Brusselmans staan. Vroeger heb ik echt een periode gehad waarin ik het ene na het andere boek van hem verslond.

  • Marcia zegt:

   Zelf ben ik geen groot fan van Herman Brusselmans, maar mijn vriend is dat wel. Daarmee dat ik toch een aantal van zijn boeken gelezen heb – en naar de boekpresentatie geweest ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s