Mijn plannen voor oktober

Cliché of geen cliché: de maand september is voorbij gevlogen en vandaag is het alweer 1 oktober. Deze maand heb ik eigenlijk nog weinig plannen, behalve natuurlijk fulltime werken bij mijn nieuwe job. Geen idee hoeveel tijd er daarnaast nog overblijft voor boekgerelateerde evenementen of bloggen.

The Knife of Never Letting Go

Deze maand herlees ik …

Voor oktober staat het herlezen van The Chaos Walking trilogie op mijn programma. Ik las deze trilogie van Patrick Ness in 2014 en eerlijk gezegd herinner ik me weinig details. Ik weet dat de fonetische schrijfstijl kenmerkend is voor het boek en dat iedereen in Prentisstown elkaars gedachten kan horen, maar daar blijft het eigenlijk bij. Hoog tijd om mijn geheugen op te frissen!

Daarnaast herlees ik met een Whatsapp boekenclub Catching Fire van Suzanne Collins, het vervolg op The Hunger Games. Stiekem vond ik dit tweede boek niet zo goed, maar hopelijk valt dat bij een tweede keer lezen beter mee ;)

Ik ga Julie Kagawa ontmoeten

Op 1 oktober – vanavond dus! – ga ik naar de Meet, Greet & Sign met Julie Kagawa in Antwerpen. Stiekem heb ik (nog) geen boeken van deze toffe madam gelezen, maar als Audrey iets organiseert dan kom ik graag langs als trouwe supporter. En wie weet maak ik er een vlog voor mijn YouTube kanaal..

Verder is er op 15 oktober een evenement in de Gentse bibliotheek, waarvan de details geloof ik nog niet helemaal bekend zijn. Maar ook daar ben ik natuurlijk van de partij!

kagawa

Een bijzonder lege agenda

Naast deze twee evenementen heb ik eigenlijk verrassend weinig op de agenda staan voor oktober. Jimi en ik gaan nog naar een concert van Earth in Kunstencentrum Vooruit en verder ga ik wel zien wat deze maand me gaat brengen. Ik ga in ieder geval genieten van mijn nieuwe job – en ik denk dat ik me daar wel genoeg mee kan vermaken ;)

Wat staat er bij jou op de planning voor oktober?

The-Hunger-Games-1

Advertenties

11 gedachtes over “Mijn plannen voor oktober

 1. Nienke zegt:

  Veel plezier vanavond bij de meeting van Julie Kagawa! Ik ben trouwens heel benieuwd naar The Chaos Walking serie, ik heb ze zojuist op mijn wishlist gezet. O, en nog gefeliciteerd met je job! Heel tof dat je zo’n leuke baan hebt gevonden :D

 2. Evelyne zegt:

  Oktober is filmfestivalmaand bij mij, ik neem zelfs vrij om ongehinderd te kunnen gaan. Op mijn programma: 14 films.
  Ik lees ook ongelooflijk veel in die 10 dagen omdat ik dikwijls moet staan wachten tussen twee films door…

  • Marcia zegt:

   Normaal werk ik ieder jaar op Film Fest Gent als vrijwilliger en zie ik ook minstens 10 films. Maar nu ik net een nieuwe fulltime job heb, zag ik het niet zitten om ’s avonds nog tickets te moeten controleren. Dus dit jaar zal ik het filmfestival een beetje aan me voorbij laten gaan.. Volgend jaar beter ;)

 3. daenelia zegt:

  Ms Kagawa lijkt me een ontzettend leuke vrouw. Helaas ben ik haar boeken echt ontgroeid, maar ze zijn wel aan te raden voor meiden van een jaar of 16, die nog net niet de grote mensenkast indurven :) Is ook niet erg, want je moet zo lang mogelijk proberen om ook boeken te lezen voor je eigen leeftijd. …. En ik las veel te vroeg boeken voor volwassenen omdat er geen Julie Kagawa’s waren in mijn tijd.
  Oktober is voor mij … ehm, ik heb niets gepland. Ik wil meer vrije tijd creëren. Dus we maken niet meer zelf schoon (oh joy, als je budget ruim genoeg wordt als je ouder wordt). Die tijd wil ik toch echt gaan steken in mijn creatieve hobbies. Zoals dat poppenhuis van me. En ik wil weer brieven gaan schrijven. En lezen. Oh, ik wil weer écht lezen.
  Eigenlijk sta ik nu net aan de andere kant van waar jouw leven is :) Jij begint net je avontuur van werken, verantwoordelijkheid nemen, en je leven vormen. Ik ben nu vrij stabiel, met een huis en beestjes en man, en wil wat minder hard van stapel lopen. Voor alles komt een tijd.

  • Marcia zegt:

   Het klinkt heerlijk: meer tijd maken voor hobbies :D voor mij is het voorlopig inderdaad minder vrije tijd, maar met zo’n toffe job vind ik dat allesbehalve erg. En bovendien: als ik later groot ben kan ook ik misschien wel weer meer tijd vrijmaken voor toffe hobbies ;)

 4. Annemieke zegt:

  Een lege agenda is ook niet erg voor een maandje. ;) Chaos Walking heb ik dit jaar volledig in mijn kast staan maar kom er (natuurlijk) nog niet aan toe.

  Ik heb wat verjaardagen deze maand (waaronder mijn eigen) en wat afspraken voor Merijn staan. Verder zien al mijn dagen hetzelfde eruit tegenwoordig. Saaaaai. :P

 5. zwartraafje zegt:

  Jammer genoeg viel het verjaardagsfeestje van één van mijn beste vriendinnen net op die 1ste oktober waardoor ik je dus alweer niet kon ontmoeten. Hopelijk komt daar verandering in tijdens de YA-dag op de Boekenbeurs. Fingers Crossed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s