De leukste boekhandels in Gent #2

Vorige week schreef ik over mijn vier favoriete boekwinkels in Gent. Gelukkig telt deze mooie stad nog veel meer boekwinkels, dus vandaag is het tijd voor een vervolg!

paard-van-trojePaard van Troje | Voor velen is dit dé favoriete boekhandel van Gent. Hoewel ik de inrichting erg mooi vind en de combinatie met koffiebar waardeer, moet ik zeggen dat het aanbod van deze winkel mij minder aanspreekt. Ooit kreeg ik voor mijn verjaardag een boekenbon die enkel geldig was bij deze winkel en het duurde super lang voordat ik deze inwisselde, simpelweg omdat ze iedere keer het boek dat ik wilde kopen niet voorradig hadden.
Kouter 113, 9000 Gent

de-slegteDe Slegte | Het aanbod van De Slegte in Gent haalt het helaas niet bij het aanbod van De Slegte aan de Lange Wapper in Antwerpen (waar ze enorm veel Fantasy en Science Fiction verkopen), maar toch ga ik een enkele keer binnen in de Gentse winkel om eens te neuzen. Het Engelstalige aanbod van tweedehands boeken is behoorlijk groot, maar persoonlijk vind ik de prijzen wel wat aan de hoge kant. Ik denk dat je hier vooral moet zijn voor romans en literatuur.
Voldersstraat 7, 9000 Gent

Book-Haul-13-11-2015

Deze boeken wist ik eens in De Slegte in Antwerpen te scoren!

fnacFNAC | Natuurlijk hebben we ook een FNAC in Gent. Ik vind dit een heerlijke winkel om inspiratie op te doen, vooral op het gebied van Engelse boeken, maar uiteindelijk koop ik deze boeken liever online. Ik vind de prijzen van de FNAC gewoon veel te hoog. En aangezien het toch een keten is in plaats van een onafhankelijke boekhandel, voel ik me minder schuldig als ik dezelfde titel via internet bestel XD Het aanbod in bordspellen is trouwens ook heel interessant!
Veldstraat 88, 9000 Gent

standaardDe Standaard | Tot slot hebben we drie Standaard Boekhandels in het centrum van Gent, die qua aanbod nog redelijk van elkaar verschillen. Zelf kom ik het liefste in de winkel aan de Kouter, omdat het personeel daar zeer vriendelijk is en het aanbod Engelstalige YA boeken nog goed meevalt..
Kouter 31, 9000 Gent
Woodrow Wilsonplein 4, 9000 Gent
Sint-Baafsplein 70, 9000 Gent

Dit was deel twee van mijn favoriete boekhandels van Gent. Wie weet heb je er wat aan als je eens naar Gent komt! Welke boekhandel zou ik echt eens moeten bezoeken?

Advertenties

4 gedachtes over “De leukste boekhandels in Gent #2

 1. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Ik ben wel eens in de FNAC geweest in Gent, toen ik daar op vakantie was! En ook bij De Standaard, al weet ik dat niet zo zeker.
  Aan de ene kant vind ik het jammer dat er geen FNACs zijn in Nederland, maar aan de andere kant ben ik ook wel blij, omdat hier heel veel boekhandels zijn die geen keten zijn. :)
  Een boekhandel die ik aanraad is eentje in Dubai, als je daar ooit komt. ;) Het heet Book World by Kinokuniya en het is zó groot… En het heeft heel veel Engelse boeken, hardcover, paperback, noem maar op. Het aanbod is ook nog eens ontzettend groot, er is veel Science Fiction en Fantasy, Young Adult, comics… Kortom: een aanrader!

 2. Nancy zegt:

  Hahaha! Dan kom ik je misschien eens tegen in de Standaard aan de Kouter :-D
  Dat is ook mijn favoriete Standaard van Gent. Ik kom daar vaak voor mijn werk, maar ook al mijn geschenkboeken koop ik bij hun omdat ze alles willen proberen. Zo geraakten ze zelfs aan een boek dat enkel in Amerika was verschenen (zelfs niet in Engeland!), maar toch kon ik het binnen de week gaan afhalen. Supervriendelijk personeel dat me al goed kent ;-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s