Ik ben verliefd! Op een boek..

Ik word niet snel verliefd op fictieve personages en ook acteurs of zangers maken zelden dergelijke gevoelens in mij los. Een boek daarentegen weet me vaak te raken. Maar echt verliefd worden – dat gebeurt me niet zo vaak. Onlangs las ik echter De Zee Zien van Koos Meinderts en het was meteen raak!

Aangezien ik ben opgegroeid met de cabaret shows van Harrie Jekkers, kende ik Koos uit het programma Jekkers & Koos: het verhaal achter de liedjes. Voor mij was Koos Meinderts altijd de man met de zalige stem die mooie, diepzinnige gedichten voordroeg. Natuurlijk wist ik dat hij kinderboekenschrijver was, maar ik had nog nooit iets van hem gelezen. Totdat ik voor De Kleine Cervantes De Zee Zien in handen kreeg. Wow! Wat een mooi boek.

Op papier is De Zee Zien misschien een jeugdboek, maar het is zeker weten een aanrader voor volwassenen. Dit boek over een allesbepalende vriendschap liet me schaterlachen, maar ook huilen. Simpele observaties uit het alledaagse leven maken De Zee Zien een feest der herkenning met als kers op de taart een wondermooie schrijfstijl. Ik zou graag willen dat Koos Meinderts dit boek aan me voorlas – met zijn fantastische stem! Inspreken als audioboek mag natuurlijk ook ;)

Welk boek wist heftige gevoelens in jou naar boven te brengen?

Advertenties

4 gedachtes over “Ik ben verliefd! Op een boek..

  1. Femke zegt:

    Goed om te horen dat dit boek je goed beviel, ik twijfelde namelijk nog of ik het boek wil lezen. Het leek me wel mooi, maar is zo dun en ik vond de achterflaptekst heel onduidelijk. Maar deze recensie is erg overtuigend! ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s