5 Games voor fans van The Walking Dead

Sinds het lezen van The Forest of Hands and Teeth ben ik een echte zombie fanaat. Waarschijnlijk zullen de meesten van jullie ook wel weten dat ik graag game, dus daarom vandaag een lijstje dat deze twee thema’s perfect met elkaar combineert: ziehier 5 toffe computergames met zombies!

left4dead2

Zo’n vijf jaar geleden behoorde Left for Dead 2 tot mijn favoriete games. Het idee: zoveel mogelijk zombies neerknallen, al zit er natuurlijk wel een dieper verhaal in het spel. Left for Dead 2 speelt zich af in de Verenigde Staten tijdens de nasleep van een apocalyptische pandemie. Het spel introduceert vier nieuwe overlevenden die moeten vechten tegen de Infected, in de volksmond ook wel zombies genoemd. In deze coöperatieve game zijn er vijf campagnes te doorlopen om de eindstreep te behalen. En hoe tof is het om samen met je medespelers op zombies te schieten?!

dayz

Ook DayZ is een absolute aanrader binnen het genre zombiegames. Deze third-person shooter speelt zich af in een post-Sovjetunie: Chernarus, waar een mysterieuze plaag het overgrote deel van de bevolking heeft besmet. De Infected veranderen in agressieve zombies. Als overlevende moet je op strooptocht door het post-apocalyptische landschap, op zoek naar water, voedsel, wapens en medicijnen – terwijl je ondertussen zombies ontwijkt of vermoordt. Zorg ervoor dat je in leven blijft én dat je niet zelf in een zombie verandert! Een super realistische game die de rillingen over je rug doet lopen.

resident-evil

Resident Evil – in Japan bekend als Biohazard – speelt zich af in 1998 in de fictionele stad Raccoon city, waar een aantal bizarre moorden hebben plaatsgevonden. Als speler neem je de rol aan van Chris Redfield of Jill Valentine, beide agenten van S.T.A.R.S. (Special Tactics And Rescue Service). Resident Evil wordt omschreven als een survival en horror spel, waarin je moet zien te overleven terwijl zombies aanvallen. Het toffe aan dit spel is dat je maar weinig munitie hebt, waardoor je creatief te werk moet gaan om te overleven. Anders dan Left 4 Dead 2 geen game met de focus op schieten dus!

dead_space_3

Dead Space 3 speelt zich af de verre toekomst, namelijk de 26e eeuw. De mensheid heeft het complete sterrenstelsel gekoloniseerd, maar is wanhopig op zoek naar nieuwe energiebronnen. Een mogelijke oplossing werd gevonden in de Chixulub krater op aarde: een buitenaardse artefact die een constant elektromagnetisch veld van energie produceert. De goede hoop van de wetenschappers wordt al snel teniet gedaan als blijkt dat de krater aan de oorsprong ligt van de zogenaamde Necromorphs. Aan jou de taak om deze nieuwe uitbraak van Necromorphs in te dammen.

plantsvszombiesWie kent Plants vs. Zombies niet? De hilarische game waarbij je door planten te laten groeien zombies moet verslaan. Een spelletje dat eenvoudig lijkt, maar naarmate je verder in het avontuur raakt toch moeilijker blijkt dan gedacht. Een point-and-click game met een hoge cute-factor, ondanks het macabere thema. Uitermate geschikt om te spelen na een potje van één van de bovenstaande spellen,  om zo de nachtmerries op afstand te houden. Zombies in een vrolijk en verslavend jasje.

 

 

Ken jij nog toffe zombie games?

 

Advertenties

2 gedachtes over “5 Games voor fans van The Walking Dead

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s