Oktober: 12 nieuwe boeken en een fijne leesmaand

Oktober was de eerste volle maand waarin ik fulltime werkte, maar desondanks wist ik in de trein voldoende tijd vrij te maken om te lezen. Ik las deze maand namelijk 11 boeken! Verder bracht ik twee zaterdagen door met de jongerenambassadeurs van de Gentse bibliotheek en werd ik enorm verwend met recensie-exemplaren.

Wrap Up Oktober

Mijn boekenkast is 12 boeken rijker!

Oktober was een goede maand voor mijn boekenkast. Waar ik in september geen enkel boek toevoegde aan mijn collectie, staat de teller deze maand op 12. Voor de Dear Book Nerd Book Club ontving ik Verdwenen van Tara Altebrando. Ik ben heel benieuwd naar deze thriller: zal het binnen het contemporary genre blijven of kunnen we ook een vleugje science fiction verwachten?

Van de nieuwe uitgeverij Young & Awesome ontving ik via WPG Uitgevers onverwacht Sterrenstof en The Jewel. Vooral naar The Jewel ben ik erg benieuwd! Van VBK uitgevers ontving ik Heksenhoeve van An Janssens, die ik op 1 november mag interviewen op de boekenbeurs. VlammenwerperDe Man in het hoge kasteel en 2084 kreeg ik dan weer van L&M Books. Lieve van Ronald Giphart las ik voor een leesclub op Hebban en Cyberboy ontving ik voor de blogtour. Niet op de foto maar ook nieuw: van Jen Minkman kreeg ik het ebook De Wereld achter het Water en als cadeautje voor mezelf kocht ik Gemina – het vervolg op Illuminae, één van mijn favoriete boeken uit 2015! Op de valreep van oktober kreeg ik bovendien onverwacht Did I Mention I Need You? van L&M Books.

The Knife of Never Letting Go

Ik las 11 Boeken

Op het gebied van lezen was oktober een prima maand. Ik ben nog heel erg aan het wennen aan mijn nieuwe werkritme, maar probeer toch zeker iedere dag in de trein te lezen. Deze maand las ik:

♥ Toen de Wereld nog Werelt was – Paul de Moor (Kleine Cervantes)
♥ Mijn Zusje – Inez van Loon (Kleine Cervantes)
♥ Twilight Reimagined – Stephenie Meyer
The Knife of Never Letting Go – Patrick Ness
♥ Lieve – Ronald Giphart
Did I Mention I Love You? – Estelle Maskame
♥ De Wereld achter het Water – Jen Minkman
Heksenhoeve – An Janssens
♥ Cyberboy – Tanja de Jonge
♥ The Ask and the Answer – Patrick Ness
♥  Sterrenstof – Krystal Sutherland

Team krook

In oktober bracht ik twee zaterdagen op rij door met de jongerenambassadeurs van de Gentse bibliotheek: Team Krook. 9 oktober liepen we als ambassadeurs op de Digitale Doebeurs in Gent en 16 oktober was de Kick-Off van Xperiment de Krook. Deze avond kon je lasergamen in de bibliotheek, naar een kortfilmcinema of een dansworkshop volgen. Bovendien was er een heuse Young Adult Reading Corner met debuterend schrijfster Morgan Blade.

Morgan Blade

Mijn best gelezen blogposts

Young Adult Reading Corner ft. Morgan Blade: mijn fotoverslag van bovenstaand evenement met Morgan is deze maand mijn meestgelezen blogpost. Goede reclame dus hopelijk voor deze Vlaamse debuntante!

Boek: Uitbraak – Jesper Wung-Sung: deze oude recensie van mijn eerste recensie-exemplaar ooit is opeens mega vaak bekeken. Geen idee wat daar de oorzaak van is XD

Het monster dat Azerty heet: een persoonlijke blogpost over de avonturen van een Nederlander in België en de frustraties over het verschil in toetsenborden.

Hoe was oktober voor jou?

Advertenties

11 gedachtes over “Oktober: 12 nieuwe boeken en een fijne leesmaand

  • Marcia zegt:

   Van Hex kan ik dat nog wel begrijpen, dat is een behoorlijk bekende titel die ook steeds opnieuw in de actualiteit lijkt te zijn. Maar waarom het boek Uitbraak zo vaak gegoogled wordt? Ik heb er geen verklaring voor :p

 1. Nancy zegt:

  Leuk overzicht!
  De meeste boeken die jij ontvangen hebt, heb ik aangekocht voor de bib, maar moeten nog verwerkt worden vooraleer ik ze kan lezen.
  Ik ben vooral benieuwd naar Vlammenwerper (die ligt wel al op mijn nachtkastje), Verdwenen (ook voor de Dear Book Nerd Book Club), Sterrenstof en The Jewel (nog even wachten op die 2 laatste…)

 2. zwartraafje zegt:

  Grappig hé wanneer oude blogposts plots vaak bekeken worden. Eén keer op een jaar bekijk ik die cijfers is voor een Achter de schermen-blogpost en daar verschiet ik er soms van. Dan blijkt een oude recensie het populairste te zijn of komen mensen nog steeds op de blog terecht door een lijstje met romantische boeken uit 2014. :) BInnenkort zou ik eigenlijk nog is moeten nakijken of er weer enkele grappige zoekopdrachten tussen staan want die vind ik soms echt leuk om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s