Ik liet voor het eerst in mijn leven drie boeken signeren

Als je mijn blog al een tijdje volgt, weet je dat ik geen stereotiepe boekenfan ben. Eerlijk gezegd vind ik het zelf niet zo nodig om auteurs te ontmoeten of mijn boeken te laten signeren – voor mij is het boek zelf voldoende. Toch ben ik deze Boekenbeurs van mijn geloof gevallen en liet ik maar liefst drie boeken signeren. Vandaag lees je hoe dit kon gebeuren.

Dinsdag 1 november interviewde ik An Janssens over haar paranormale politiethriller Heksenhoeve. Niet alleen ben ik groot fan geworden van dit boek en het personage Sander Dats, het leek me ook leuk om een tastbare herinnering te hebben aan mijn eerste interview op een podium van de boekenbeurs.

Heksenhoeve werd op deze manier mijn eerste gesigneerde boek ooit! Met dank aan VBK Uitgevers om mij te benaderen voor dit interview – anders had ik waarschijnlijk nog altijd geen gesigneerde boeken in mijn bezit gehad..

Boekenbeurs An JanssensHeksenhoeve

WPG Uitgevers nodigde me uit voor een diner met Krystal Sutherland, ter ere van de nieuwe imprint Young & Awesome. Natuurlijk was ik wel in voor een gehaktbal met Vlaamse stoemp en een babbeltje met de auteur van Sterrenstof. Toen na het eten alle YA fans hun boeken bovenhaalden om te signeren kon ik natuurlijk niet achterblijven..

Krystal SutherlandSterrenstof

Zaterdag 5 november, op de Young Adult Convention op de boekenbeurs, mocht ik Estelle Maskame interviewen over de Social Media Sensation die zij is. Hoewel ik stiekem te lui was om in de giga lange rij te staan tijdens de signeersessie van Estelle, vroeg ik haar na mijn interview alsnog om een handtekening. Opnieuw een toffe herinnering aan een interview dat ik dankzij L&M Books mocht doen.

Estelle MaskameDIMILY

Ga ik er vanaf nu een gewoonte van maken om mijn boeken te laten signeren? Eerlijk gezegd denk ik van niet. Misschien bij een speciale gelegenheid als een interview of meet & greet, maar aanschuiven om een handtekening te krijgen blijft echt niets voor mij.

Hoe sta jij tegenover gesigneerde boeken?

Advertenties

12 gedachtes over “Ik liet voor het eerst in mijn leven drie boeken signeren

 1. Ogma zegt:

  Mooie herinneringen bij nieuwe ervaringen, erg gaaf! Jij hebt een top tijd gehad op de boekenbeurs zeg, je blogs en foto’s waren erg leuk om te lezen.
  Ik zou maar voor een paar schrijvers in de rij gaan staan (3), mijn dochter vindt het nog wel heel bijzonder. Ik vind het dan wel weer erg leuk om tweedehands boeken gesigneerd te vinden.
  Ik was wel heel erg verdrietig dat ik er een dag te laat achter kwam dat Patti Smith in Amsterdam was om haar nieuwste boek te signeren…

 2. Sasha Elle zegt:

  Ik laat mijn boeken eerder signeren zodat ik een praatje kan maken met de auteur, maar dan ook enkel als ik het boek oprecht goed vind. :D Overlaatst was ik één van mij favo boeken aan het herlezen en viel bijna uit mijn stoel toen ik zag dat het gesigneerd was, dat was ik helemaal vergeten!

 3. Lalagè zegt:

  Aan de ene kant snap ik jou goed, maar aan de andere kant vind ik het toch wel leuk om een herinnering te hebben aan ontmoetingen met schrijvers die ik bewonder. Laatst was ik bij een lezing met Kader Abdolah. Toen had ik zijn versie van de Koran wel meegenomen om een handtekening te krijgen en hem even te laten weten hoe mooi ik het vond :)

 4. zwartraafje zegt:

  Net als jij heb ik er geen lange reis en wachtrij voor over. Toch vind ik mijn gesigneerde boeken heel bijzonder. Ze vormen een extra herinnering. Niet alleen aan het geschreven verhaal maar ook het verhaal dat achter die inscriptie hoort. Ik vind het ook heel leuk dat An Janssens telkens zo’n persoonlijke inscriptie neerpent. Eerder deze week heb ik heel wat telwerk verricht voor een nieuwe blogpost die volgende week verschijnt en toen ontdekte ik dat ik ondertussen 14 gesigneerde boeken heb.

 5. Evelyne zegt:

  Toen bij ons in de bib Stefan Brijs op bezoek kwam, wou ik mijn exemplaar van Post voor mevrouw Bromley laten signeren. Hij heeft dat ook gedaan, maar als je bij de ene lezer (ik dus) enkel iets in de trant van “veel leesplezier” zet en een handtekening en dan bij de volgende ver een heel epistel schrijft (hij kende die mensen evenmin als dat hij mij kende), voel je je wel bekocht… Ik wil gewoon niets meer van die man lezen nu.

 6. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Ik heb een stapel gesigneerde boeken in mijn kast staan, maar om heel eerlijk te zijn ga ik pas naar een signeersessie als het bij mij in de buurt is (laat ik zeggen, in de plaatselijke boekhandel). Tenzij het natuurlijk een van mijn favoriete schrijvers is, want dan heb ik er alles voor over om hen te ontmoeten.
  Zo zijn er een groot aantal schrijvers gekomen in Nederland (in Amsterdam, Utrecht, bij mij in de buurt dus), maar of ik erheen zou gaan? Uhh… Misschien als ik geen vervoer hoef te regelen en het boek niet hoef te kopen?

  • Marcia zegt:

   Ik vind het ook geen duur treinkaartje waard om helemaal naar Nederland af te reizen voor een handtekening XD tenzij het misschien Michael Grant zou zijn – dan maak ik graag een uitzondering!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s