Alles wat je altijd al wilde weten over Oog op de Toekomst

Sommige bloggers doen heel geheimzinnig over hun bezoekerscijfers, terwijl anderen hun grote getale aan unieke bezoekers van de daken schreeuwen. Weer andere bloggers hebben een mediakit, waarin ze mogelijke samenwerkingspartners van informatie voorzien – terwijl ze hun cijfers angstvallig voor de rest van de wereld verborgen houden. Ook ik heb onlangs besloten een dergelijke ‘mediakit’ aan te maken, maar wel eentje die online raadpleegbaar is. 

Staalhart-2

Vanaf gisteravond staat mijn ‘mediakit‘ – bij gebrek aan een beter woord – online! Hier vind je een korte samenvatting van mijn blog, de persoon achter de blog, maar vooral ook inside informatie zoals het aantal unieke bezoekers dat ik maandelijks krijg en het aantal volgers dat ik via diverse social media kanalen heb. Daarnaast vind je hier voorbeelden van de verschillende soorten content die ik aanbied op mijn blog: fotografie, vlogs, infographics en gifs.

Hoewel de naam mediakit impliceert dat ik dit document ga uitsturen naar potentiële samenwerkingspartners, vind ik het vooral handig voor mezelf om alles op een rijtje te hebben. Het is heel leuk om te zien wat ik de afgelopen anderhalf jaar ‘bereikt’ heb met mijn blog. Bijvoorbeeld de evenementen waar ik ben geweest en de foto’s die ik heb gemaakt. Ik vind het tof om naast mijn gewone portfolio ook een miniportfolio van mijn blog te hebben.

Marcia-003
Deze mediakit is daarnaast niet met het oogpunt gemaakt om geld te verdienen aan mijn blog, maar meer uit gemak. Iedere keer als ik nu benaderd wordt voor een nieuwe samenwerking, kan ik de andere partij meteen een korte samenvatting sturen van mijn blog, mijzelf en de mogelijkheden. Dat scheelt toch iedere keer weer opnieuw uitleggen dat mijn blog over Science Fiction gaat en dat ik bijvoorbeeld geen interesse heb om een chicklit te recenseren.. En die enkele keer dat ik zelf een samenwerking voorstel – wat eerlijk gezegd echt nauwelijks voorkomt – heb ik ook meteen een mooie link vol informatie om mee te sturen.

Ik heb er bewust voor gekozen om mijn informatie gewoon online te publiceren. Ik wil niet geheimzinnig doen over bezoekerscijfers of het aantal volgers dat ik heb – van mij mag iedereen dat weten. Natuurlijk heb ik geen hoge aantallen als bijvoorbeeld Emmy of Jessica, maar dat betekent niet dat ik niet trots mag zijn op mijn blogje. Bovendien is ook de keuze voor online weer een beetje uit gemakzucht: nu kan ik iedere keer snel mijn informatie updaten zonder met de vormgeving van een pdf te moeten knoeien. Als je opeens een fulltime job hebt, moet je toch ergens in je hobby wat tijdswinst zien te maken..

Heeft jouw blog eigenlijk een mediakit?

Advertenties

10 gedachtes over “Alles wat je altijd al wilde weten over Oog op de Toekomst

  1. Chantal - Hoofdstuk 12 zegt:

    Ik heb geen mediakit, maar ik ben op het moment wel bezig met een recensiebeleid en wat andere praktische dingen. Het is inderdaad toch gemakkelijk als je alleen maar een linkje hoeft door te sturen als iemand een samenwerking aan wil gaan :)

  2. zwartraafje zegt:

    Zoals ik van jou had kunnen verwachten ziet die er natuurlijk weer helemaal geweldig uit. Misschien moet ik me daar zelf ook eens een keertje mee bezighouden. Uiteraard zijn mijn bezoekcijfers geen geheim, maar vermits ik er zelf niet zo mee bezig ben durf ik wel eens te vergeten dat anderen mensen er misschien wel benieuwd naar zijn. Tot nu toe heb ik wel steeds vragen beantwoord wanneer die gesteld worden maar nog geen mediakit aangemaakt of zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s