“Sometimes I think I’m a girl who’s not me.”

Melissa heeft mij onlangs getagd voor de 3 quotes, 3 days challenge waarbij je 3 dagen lang je favoriete boekenquotes deelt op je blog. Favoriete quotes vond ik persoonlijk wel heel moeilijk, dus heb ik gekozen voor toffe quotes die ik onlangs ben tegengekomen. Op deze eerste dag kies ik voor een filosofische quote uit Linked.

Linked-2Q-Linked-1

Deze quote vat voor mij het boek Linked enorm goed samen. In het eerste deel van de duologie van Imogen Howen maken we kennis met Elissa en Lin die aan elkaar ‘gelinkt’ zijn, zonder dat ze elkaar kennen. Beide meisjes gaan niet alleen op zoek naar hun eigen ik, maar ook naar de andere persoon in hun leven. Het verhaal rond deze telepathische tweeling speelt zich ook nog eens af in de ruimte! Een super origineel boek met een interessante en originele world building, toffe personages, opbloeiende romantiek en een heleboel actie. Linked zou zeker niet misstaan tussen titels als The Hunger Games en Divergent.

De gekozen quote klinkt mij erg poëtisch in de oren en geeft een goede sfeerbeschrijving van het boek. Toch is dit geen quote waar ik me goed mee kan identificeren; ik denk dat ik die ‘zoektocht naar mezelf’ ondertussen een beetje achter me heb gelaten. Ik weet behoorlijk goed wie ik ben en waar ik voor sta – zowel online als in het echte leven. Desondanks blijft dit voor mij een inspirerende quote omdat het me herinnert aan onzekerdere tijden. En omdat het natuurlijk cool is om te fantaseren over rondhangen in de ruimte met een telepathische tweelingzus XD

Welke quote inspireert jou in onzekere tijden?

Unravel-1

Unravel is het vervolg op Linked.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s