“I could tell you were a reader when I first saw you”

Melissa heeft mij onlangs getagd voor de 3 quotes, 3 days challenge waarbij je 3 dagen lang je favoriete boekenquotes deelt op je blog. Favoriete quotes vond ik wel heel moeilijk, dus ik heb gekozen voor quotes die ik onlangs ben tegengekomen. Met vandaag een quote uit Landry park.

Landry parkq-landry-park1Ik heb een voorliefde voor hoofdpersonages die net als ik van lezen houden. Madeline Landry is daarom zeker een meisje naar mijn hart: ze leest liever een boek dan zich in een baljurk te hijsen voor één of ander feestje. En daar kan ik me goed mee identificeren. Doe mij maar mn Harty Potter pyjama, een kopje thee en een goed boek!

Toch raakt deze quote me maar gedeeltelijk. Ik ben niet iemand die ervan droomt zich in een fantasiewereld te begeven en ik heb ook zeker geen fictional crush. Ik denk dan ook niet dat ik die dromerige lezersblik heb, waar in het tweede gedeelte van de quote over gesproken wordt. Daarentegen vergeet ik wel heel de wereld om me heen als ik aan het lezen ben – hoe vaak ik al wel niet een overstap heb gemist of per ongeluk in een verkeerde stad eindigde omdat ik aan het lezen was in de trein. Dat is niet meer op één hand te tellen..

Ben jij een dromerige lezer?

Landry park

Advertenties

5 gedachtes over ““I could tell you were a reader when I first saw you”

 1. Jantine zegt:

  Ik denk dat ik ergens wel een dromerige lezer ben, maar dan als het gaat om periodes. Zelfs als ik weet – en als uit het boek duidelijk wordt – dat een bepaalde periode alles behalve geweldig was (ik besef heel goed dat er eigenlijk geen fijnere tijd is om in te leven dan nu), toch kan ik wegdromen bij verhalen over een pakweg 150 jaar geleden.

  Maar dat in een leesflow komen herken ik ook xD Dan lees ik, en merk ik niets meer om me heen!

 2. daenelia zegt:

  Nee, zeker niet. Ik ben meer een technische lezer. Ik heb nu zelfs een boek te pakken dat zo slecht geschreven is, grammaticaal, stijlistisch, dat ik met een potlood aan het editen ben, in de hoop er nog iets leesbaars uit te halen :P
  Als een schrijfster weet wat ze doet, dan trekt ze me wel mee in haar verhaal (of zijn). Virginia Woolf kan dat, Jane Austen kan dat, Ursula Le Guin kan dat, Mary Gentle kan dan, Marion Bradley ook… en heel wat meer (modernere) schrijvers. Maar dat is geen dromen, want dromen komen uit jezelf. Een schrijver neemt je bij de hand en laat je andere mogelijkheden zien. Daar geef ik me aan over. Daar komen mijn dromen niet aan te pas.

   • daenelia zegt:

    Ik wou dat ik dat kon :( Ik kan echt kriegelig worden van slecht geschreven boeken. Het is voor mij niet genoeg om een ‘leuk verhaal-idee’ voorbij te zien komen. Als schrijver moet je wat extra’s bieden. Vaardigheid met taal. virtuositeit, inzichten gepresenteerd op een manier die mijn referentiekader doen schommelen. Dat is waar ik een boek voor lees.

 3. Kelly zegt:

  Vroeger was ik de gemakkelijkste lezer ter wereld, toen was ik zo’n dromerige lezer die zich helemaal verloor in het verhaal. De schrijver legde een bananenschil neer, en ik gleed er met alle plezier overheen en ging op mijn plaat en vond het prachtig. (Denk aan een Ender’s Game bijvoorbeeld, wow wat zag ik die niet aankomen) Ter mijn verdediging, was ik toen wel veertien.

  Het nadeel van veel gelezen hebben, maar vooral van zelf ook schrijven is dat je vaak de truukjes ziet en dan gaat denken ‘oh, het gaat vast deze kant op…’ en dan gebeurt dat ook. Soms is dat wel okay, want dan klopt het gewoon thematisch gezien, en dan ben ik tevreden.
  De schrijver moet nu écht van goede huize komen om me te verrassen en mee te slepen, want ik zie te vaak precies wat ze aan het doen zijn, en er wordt te vaak voor de gemakkelijkste weg gekozen, wat mij teleurgesteld achterlaat. Maar als een schrijver het dan écht goed doet, en me echt positief verrast… ja, dan heb je een fan voor het leven. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s