Cover reveal: In de voorste linie – Michael Grant

Als groot fan van Michael Grant deed ik een vreugdedansje toen ik door HarperCollins werd benaderd of ik voor de voorjaarsbrochure de cover van de nieuwste Grant titel wilde onthullen. Dat hoef je mij natuurlijk maar één keer te vragen! Vandaag onthul ik niet alleen de cover van zijn nieuwste boek In de voorste linie, maar vertel ik je ook waarom je de boeken van Michael Grant absoluut moet lezen.

Cover Love?!

Op 11 april 2017 verschijnt In de voorste linie bij Harper Collins, de Nederlandse vertaling van Front Lines. Ik heb al een aantal keer met de Engelstalige variant in mijn handen gestaan, maar ik ga nu natuurlijk wachten op de Nederlandstalige versie. Met veel trots (en hopelijk een beetje applaus van jouw kant) onthul ik bij deze de Nederlandse cover:

cover-mg

Als ik 100% eerlijk ben – en dat ben ik natuurlijk altijd op deze blog – vind ik persoonlijk de originele cover sterker. Op de originele cover zien we een meer abstractere weergave van een meisje in oorlogssituatie en ik zal dat zelf sneller oppakken dan deze versie met een herkenbaar gezicht. Maar dat is gewoon een tik van mijzelf; ik heb gewoon liever geen gezichten op de voorkanten van mijn boek.

cover-mg-origineel

SYNOPSIS

Drie doodgewone meisjes besluiten dienst te nemen in het leger. Rio doet het voor haar gesneuvelde zus, voor Frangie is het de enige manier om haar droom – arts worden – uit te laten komen, en de Joodse Rainy heeft er alles voor over om Hitler tegen te houden.

Geen van drieën had verwacht om ook echt aan het front terecht te komen, maar dat pakt anders uit, en plotseling bevinden ze zich midden in de waanzin die oorlog heet. In de hitte van de Tunesische woestijn ontdekken ze wat dorst en doodsangst is, maar ook wat échte vriendschap waard is…

Meet Michael Grant

Michael Grant is de auteur van de veelgeprezen GONE-serie. Hij is geboren in Californië, en is daar nu – na vele omzwervingen – teruggekeerd. Grant is een uniek talent en een veelzijdig schrijver. Zijn rijke fantasie komt duidelijk tot uiting in het enigzins sinistere De Angstaanjager en Spel van Angst. In In de voorste linie geeft hij een nieuwe draai aan de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog zoals alleen hij dat kan.

Zelf ben ik super nieuwsgierig naar In de voorste linie, omdat ik heel benieuwd ben hoe Michael Grant de thematiek van de Tweede Wereldoorlog in een boek zal verwerken. Tot nu toe las ik immers enkel science fiction boeken van hem! Bovendien is dit een goede manier om een nieuw publiek te laten kennismaken met het meesterbrein van Michael Grant. Even in het kort waarom ik zijn boeken zo goed vind:

 • De world building is fantastisch en klopt tot in de details;
 • Er is altijd een grote diversiteit aan personages (personages van verschillende afkomsten, met verschillende seksuele voorkeuren, personages met een handicap..);
 • Zijn boeken zijn realistisch en meeslepend geschreven;
 • Als lezer kan ik me goed identificeren met de emoties van de personages.
Gone-1

Mijn favoriete boekenreeks van Michael Grant!

Een fangirl met hoge verwachtingen

Je begrijpt natuurlijk wel dat ik grootse verwachtingen heb van In de voorste linie. De Gone reeks is niet voor niets één van mijn favoriete science fiction series en ook van de BZRK trilogie (BZRK, BZRK Reloaded en BZRK Apocalypse) heb ik enorm genoten.

Hoewel In de voorste linie veel minder een science fiction boek is, weet ik zeker dat Michael Grant me ook deze keer zal weten te raken. Stiekem lees ik niet graag boeken over de Tweede Wereldoorlog, tenzij de geschiedenis een alternatief verloop krijgt. Ik denk dat Grant er zeker een draai aan zal geven waardoor ik met nieuwe ogen naar deze historische setting zal kijken. Tenminste, dat hoop ik!

Ben jij al overtuigd om In de voorste linie te gaan lezen?

Michael Grant

Een handtekening van Michael Grant <3

in-de-voorste-linie


Titel:
In de voorste linie | Auteur: Michael Grant | Oorspronkelijke titel: Front Lines | Vertaling: Erica van Rijsewijk | Omslag: Suzan Beijer | ISBN:  978 94 027 2320 5 | Verschijnt: 11 april 2017 | Uitvoering: Paperback | Formaat: 215 mm x 140 mm | Omvang: 416 pag | Prijs: € 17,99   

Ebook ISBN: 978 94 027 5201 4 | Prijs:  12,99

Advertenties

7 gedachtes over “Cover reveal: In de voorste linie – Michael Grant

 1. Roos zegt:

  Jaaaa dit boek staat al zo lang op mijn TBR. Ik ben het met je eens dat de cover niet zo is, de originele was beter geweest! Maar he, het gaat om de inhoud zullen we maar zeggen ;)

 2. daenelia zegt:

  Iedere keer als ik een YA auteur oppak … of tenminste: hun boek dan, ben ik teleurgesteld. Ik kan het niet meer. Ik durf niet meer. Ik ben door mijn correctiepotloden heen. Er is werkelijk nog geen een auteur geweest die de verwachtingen volmaakt. Dus. Nee.
  Geniet er NU van, want over 10 jaar vind je er niks meer aan. :) Maar dan lees je weer andere boeken.

  • Nancy zegt:

   Nou, ik lees toch al meer dan 20 jaar YA-boeken en ik ben ze nog niet beu.
   Natuurlijk is variatie in lezen wel noodzakelijk, want alleen maar YA-boeken zou me ook niet lukken. Maar ik ben blij met het huidige aanbod, want in mijn tijd (zie je hoe oud ik ben? ;-) ) waren er niet zoveel keuzes in YA-boeken.
   Ik kan me nog steeds laten verrassen door een goed YA-boek en dat kan van alle genres zijn.

 3. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Urgh, die Nederlandse cover. HarperCollins heeft meestal wel mooie covers, maar die de laatste tijd bekend worden gemaakt… Vreemd genoeg spreken ze mij allemaal niet aan (alleen Eerste Leven, maar dat is de originele cover). Vooral die van On the Edge of Gone, vergeleken met de Engelse cover vind ik de Nederlandse maar niets.
  Front Lines staat nog op mijn nog-te-lezen-lijst, dus ik ben benieuwd. :)

 4. Nancy zegt:

  Ik heb erg van de Gone-serie genoten, maar de rest van zijn boeken vond ik wat minder.
  BZRK was echt niets voor mij en de Angstaanjager vond ik maar zozo. Ik wil het 2e boek wel een kans geven.

  Dit boek lijkt me opnieuw meer mijn ding. Ik denk dat Michael Grant wel een mooie twist aan de oorlog kan geven.
  Dit boek ga ik zeker lezen in 2017!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s