My Harry Potter Life Tag

De lieve Annemieke heeft mij getagd voor de My Harry Potter Life tag, een tag waarbij je vier boeken selecteert om vervolgens te gebruiken bij het beantwoorden van Harry Potter gerelateerde vragen. Deze geweldige tag is bedacht door Michelle van The Writing Hufflepuff. Ik heb besloten om voor deze tag te kiezen voor vier wat onbekendere boeken, zodat ik deze nog een keertje extra onder de aandacht kan brengen. Maar of dat nu zulke goede gevolgen had voor mijn leven in de Harry Potter wereld?!Harry Potter Life TagMijn gekozen boeken

1. Heksenhoeve – An Janssens
2. Blood Red Road – Moira Young
3. Landry Park – Bethany Hagen
4. Weerwater – Renate Dorrestein

1. Your Wand
Open book 1 at a random page. The first noun you see will be what your wand is made of

Het eerste zelfstandig naamwoord dat ik spotte was ‘jongen’. Stiekem vind ik het toch wel een beetje luguber als mijn toverstok gemaakt is van een jongen. Al kan dat misschien ook gewoon een (baard)haar zijn^^ Hopelijk mag ik dan wel de jongen kiezen en zit ik straks niet met een stukje Justin Bieber in mijn toverstok..

2. Your Pet
Does book 2 have animals? One of those animals will now be your pet. If the book doesn’t have any animals, then I’m sorry but your pet-less. 

Misschien heb ik stiekem een beetje vals gespeeld door dit boek met voorkennis op de tweede plaats te zetten, maar ik ben echt verliefd op Nero de kraai. Als grote vogelfan zou ik dit schatje enorm graag als huisdier hebben! En ik denk dat zo’n kraai zich wel zou vermaken tussen alle uilen op Zweinstein.

Blood Red Road

3. Your Hogwarts House
Open book 3 at a random page. Whatever House you’d think the character’s name you first see belongs to, is your House (woah that’s a weird sentence, hope that made sense)

Het eerste personage dat ik tegenkwam in Landry Park is Cara, het rebelse meisje dat onder haar glitter en glamour persoonlijkheid duidelijk een geheim met zich meedraagt. Ze weet haar leugens als waarheid te verkopen en het lukt haar meer dan eens mensen te manipuleren. Een regelrechte Zwadderaar lijkt me! En dat is toevallig ook de afdeling van Zweinstein waar ik het liefste bij zou horen – of ik er daadwerkelijk het beste zou passen laat ik liever in het midden..

4. Make Your Golden Trio Complete
Open book 4 at a random page. The first two names will be your best friends and complete your squad. If there’s only one name at said page, open another random page.

Mijn Golden Trio zou dan naast mezelf bestaan uit Renate Dorrestein herself en Jakob Kribbe, de voormalig gevangenisdirecteur. Twee veertigers (of zijn ze nog ouder?) waarmee ik mijn dagen op Zweinstein mag doorbrengen – dat had ik liever toch anders gezien..

Weerwater

5. Your Head of House
Open book 1 at a random page. The first name you’ll see will be your Head of House

Anouk uit Heksenhoeve mag dan het hoofd van Zweinstein zijn! Ik weet niet of deze ietwat depressieve dertiger het lang zou uithouden in de kerkers van het kasteel, maar laten we haar in ieder geval een eerlijke kans geven XD

6. Your ‘Draco Malfoy’
Naturally you’ll need your arch nemesis/school rival. Open book 2 at a random page, the first name you’ll see will be your enemy.

Saba is mijn rivaal en dat lijkt me een geduchte tegenstandster. Dat is duidelijk iemand die ervaring heeft met vechten en beschikt over een onuitputtelijk doorzettingsvermogen. Stiekem zou ik toch niet zo graag op haar lijstje van tegenstanders terechtkomen..

Heksenhoeve

7. Your Patronus
Open book 3 at a random page. The first living creature you’ll see will be your Patronus

Het eerste levende wezen is het personage David Dana – een arrogante jongeman die niets anders doet dan ruzie zoeken met Madeline Landry. Die zou ik toch echt niet zo graag als mijn Patronus hebben. Maar misschien kan hij dan voor de verandering eens ruzie zoeken met Dementors ^^

8. Will You Win the House Cup?
How many pages does book 4 have? That’s how many points you’ll House have at the end of the school year. If the book has more than 400 pages it will have won the Cup, congrats!

Het boek Weerwater telt slechts 262 pagina’s, dus dat is een dikke vette nee..

Jubilee Manor

Ik ben ontzettend blij met mijn huisdier – de kraai Nero uit Blood Red Road – en mijn afdeling (Zwadderich!). Maar voor de rest blijkt mijn Harry Potter leven toch een beetje een flop te zijn. Ik ben vrienden met twee veertigers, heb een irritante jongen als Patronus, mijn afdeling wint de Housecup niet en in mijn Toverstok zit een stukje ‘jongen’. Iewww – Misschien blijf ik maar beter een Dreuzel!

Ik tag Melissa en Joost en ik hoop van harte dat het er in hun Harry Potter levens een stuk beter aan toegaat ;)

Advertenties

12 gedachtes over “My Harry Potter Life Tag

 1. melissasbookworld zegt:

  AAAAAAAAAAAHHH ik ging deze tag lezen nog voor ik zag dus dat je mij getagd had en ik vond ‘m zooo leuk hihi! Ik ga deze dus met heel veel plezier overnemen, dankjewel! Ik vind je antwoorden echt leuk, moest ook echt lachen bij de eerste.. waar is je toverstaf van gemaakt; jongen.. ieeeeeh hahahaha en je patronus; ik ken t personage niet maar buwhahaha lol .. wat een leuke manier van een Tag invullen. Ik ben al heel hard aan’t denken welke boeken ik ga gebruiken! Ik ga denk ik ook voor 4 onbekendere boeken!

 2. Nancy zegt:

  Eén van de leukste tags van het afgelopen jaar.
  Sommige antwoorden zijn hilarisch :-)
  Ik zie je al rondzwaaien met een Justin Bieber-toverstaf :-D

 3. zwartraafje zegt:

  Goh, ik moet er nog mee aan de slag gaan. Vermits ik maximum één tag per week probeer wil inplannen duurt het soms even voor ze verschijnen. De volgende die op mijn “nog uitwerken”-lijstje staan zijn deze én die van Beauty & the Beast. Echt wel twee tags die me ontzettend aanspreken dus ik ben nu al benieuwd naar mijn Harry Potter-leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s