Zotte zoektermen waarmee mensen terecht kwamen op mijn blog

Zo af en toe bekijk ik de statistieke van mijn blog en stiekem geniet ik altijd het meest van de hilarische zoektermen die mensen naar Oog op de Toekomst hebben geleid. Wat kan mij het aantal unieke bezoekers schelen als ik iemand met de zoekterm ‘mijn trots krijgt niemand‘ op een science fiction blog heb terecht doen komen. Of wat dacht je van alle mensen die zich zorgen maken over aanvallen van aliens? Vandaag opnieuw een lijstje van de grappigste of meest opvallende zoekwoorden die ik tegenkwam.

androiden van andere planeten op aarde
Ik ben dol op dergelijke complottheorieën hihi – of boeken over buitenaardse wezens – maar ik zou dit persoonlijk niet zo snel bij google intypen. Ik denk dat deze persoon terecht is gekomen bij mijn recensie van Do Androids Dream of Electric Sheep? – een boek wat ik bij deze nog maar eens van harte wil aanbevelen.

hoe overleef ik the hunger games
Ik heb ooit een artikel geschreven over hoe ik de apocalyps zou overleven (bijvoorbeeld door dat ik megagoed avondeten kan samenstellen uit de diverse dingen die in huis aanwezig zijn XD), maar niet specifiek over The Hunger Games.  Stiekem ben ik namelijk niet zo’n fan van deze trilogie.

The-Hunger-Games-1

the internet for dummies
Na twintig pagina’s met zoekresultaten bij Google ben ik mijn eigen blog nog altijd niet tegengekomen. Dus deze persoon heeft in ieder geval heel hard gezocht XD Ik geef op mijn blog misschien geen tips om beter met internet te leren werken, maar ik heb al wel eens een lijstje gemaakt van boeken over de invloed van internet op ons dagelijks leven.

hetzelfde als de serie between
Dit doet me er aan herinneren dat ik nodig het tweede seizoen van Between moet gaan kijken. Bedankt anonieme googelaar!

bedreigen aliens de aarde
ik hoop van niet! Maar eerlijk gezegd geloof ik wel in het bestaan van buitenaardse wezens – maar dat is misschien voer voor een andere blogpost..

hebben robots gevoelens
Over dit interessante vraagstuk schreef ik een tijdje geleden een artikel, waarin ik de verschillende benaderingen van robots in fictie met voorbeelden uit boeken en films beschrijf.  Een robot als Wall E heeft bijvoorbeeld genoeg emoties om verliefd te worden, terwijl de droids in Elysium veel killer zijn en klakkeloos bevelen opvolgen.

serie laatste man op aarde
Als er een tv-serie is over de laatste man op aarde, dan wil ik die zeker graag zien!

Unplugged-1

boeken over nabije toekomst science fiction
Met een zoekterm als deze ben je hier denk ik wel op het juiste adres ;)

mijn trots neemt niemand
Ehm? Ik ben heel blij voor je dat je zo zelfverzekerd in het leven staat, maar ik denk niet dat het jouw bedoeling was om op een boekenblog terecht te komen..  Op pagina 14 van de zoekresultaten bij Google vind ik overigens een link naar ‘Trots op: Mijn Gemma Malley boekenverzameling‘.  Niet helemaal in het genre self-help, maar misschien heb ik deze persoon toch een toffe boekentip kunnen geven XD

kort prinsessenverhaal
Dit lijkt me niet echt een zoekterm die past bij mijn blog, maar waarschijnlijk is deze persoon bij één van The Selection boeken terecht gekomen. Even googlen geeft echter een ander resultaat, namelijk mijn recensie van Red Queen.

qwuerty toekomst
Ik weet niet waar deze persoon naar op zoek was, maar vast niet naar mijn rant over het leven als Nederlander in Belgie en hoe moeilijk ik het soms heb met de overstap van een QWERTY toetsenbord naar een AZERTY toetsenbord.

sletten tatoeage
Een van de slechtste boeken die ik de afgelopen jaren heb gelezen is XVI van Julia Karr. Mijn recensie – lees: rant – maakte dat geloof ik wel duidelijk. Grappig dati emand met deze zoekterm op een science fiction blog terecht komt, maar het is wel de perfecte samenvatting van dit boek.  Lees vooral mijn recensie waarom je dit boek zeker kunt overslaan!

XVI

einde allegiant
Ik spoiler niet op mijn blog, dus het enige wat je hier over het einde van Allegiant kunt vinden is: ‘Het einde van Allegiant vind ik persoonlijk wel erg sterk. Ik vind het dapper dat Veronica Roth deze gewaagde keuze durft te maken. Wanneer ik aan mensen vertel dat ik dit derde boek in de Divergent serie niet goed vond, denken mensen altijd dat dat zo is omdat ik het niet eens ben met het einde. In tegendeel!’

boeken over apocalyps
Genoeg inspiratie op mijn blog, denk ik zo. Bekijk bijvoorbeeld zeker dit lijstje van 7 post-apocalyptische verhalen voor volwassenen.

virus antwerpen
Hopelijk was deze persoon op zoek naar de naam van de Vlaamse televisieserie over een dodelijk virus in Qntwerpen (Cordon) en niet naar medische informatie XD

Heb jij de laatste tijd nog bijzondere zoektermen voorbij zien komen?

Advertenties

8 gedachtes over “Zotte zoektermen waarmee mensen terecht kwamen op mijn blog

 1. Kiki @ De Bookgeek zegt:

  Soms zijn die zoektermen inderdaad heel erg grappig! Bij mijn statistieken staat dat bijvoorbeeld ‘boekenfestijn Antwerpen’ (waar ik nog nooit ben geweest) of wanneer de vertaling komt van een Engels boek (Glass Sword, bijvoorbeeld). Al denk ik dat zij niet echt iets gevonden hebben, want ik heb het hier nooit over gehouden. XD

 2. Evelyne zegt:

  Er bestaat wel een stripreeks over de laatste man op aarde: Y, the last man van Brian K. Vaughan (die van de Saga-reeks) en dat is echt een aanrader, hoor :)

  Misschien waren ze daar naar op zoek?

 3. readinge zegt:

  Echt geweldig deze post! Ik had laatst iemand die zocht naar een samenvatting van Domino Day van Mirjam Mous. Dat verhaal zat in 3Pak, het literatourgeschenk en is volgens mij maar 15 pagina’s lang ongeveer. Blijkbaar is dat nog te veel moeite om te lezen hahaha

 4. daenelia zegt:

  Ja. Er is een TV serie die heet The Last Man on Earth. IMDb heeft er meer over.
  Ik let niet zo heel erg op zoektermen eerlijk gezegd. Maar ik heb wel rare combinaties voorbij zien komen bij mijn andere sites, die mij nu natuurlijk even niet te binnen schieten.

 5. zwartraafje zegt:

  Oh, jouw blogpost doet me er aan denken dat ik al een eeuwigheid van plan ben om nog eens te bekijken of er grappige zoekopdrachten zijn bijgekomen. Wat ik wel weet is dat er nog steeds mensen op mijn blog terechtkomen én me zelfs mailen in verband met een bepaalde kruidenmix die momenteel niet meer verkocht wordt. Dat is daar door een blogpost van drie jaar geleden waarin ik die kruidenmengeling had vermeld vermits ik ze zo lekker vond. Maar Zwartraafje is tocn echt wel een boekenblog hoor. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s