Deze science fiction film trailers doen me verlangen naar 2017

Als er iets is wat ik heerlijk vind in deze koude wintermaanden, dan is het wel een uitstapje naar de bioscoop. Natuurlijk draait er momenteel van alles moois in de zalen, maar stiekem kijk ik ook graag alvast een beetje vooruit. Vandaag noem ik drie science fiction films die in 2017 op het witte doek zullen verschijnen en leg ik je uit waarom ik er benieuwd naar ben.

The Circle (mei 2017)

Hoewel ik het boek stiekem een beetje vond tegenvallen – vooral dat einde was er echt over – vond ik de wereld die Dave Eggers schept in The Circle erg interessant. Het is duidelijk een uitvergroting van onze op social media gebaseerde maatschappij. Ik ben ontzettend benieuwd naar de verfilming. Niet alleen vanwege deze interessante premisse, maar ook omdat Emma Watson hier de hoofdrol in speelt (al vond ik Mae in het boek wel behoorlijk naïef en irritant). Verder hoop ik op een beter uitgewerkt plot en een minder abrupt einde.

The Space Between Us (febuari 2017)

In The Space Between Us reist de eerste mens geboren op mars naar aarde om deze planeet voor het eerst met eigen ogen te ervaren en op zoek te gaan naar zijn vader. Natuurlijk krijg hij hulp van een slimme aardse jongedame. Ik heb het gevoel dat dit een beetje een romantische zwijmelfilm gaat zijn, maar eigenlijk vind ik dat soms helemaal niet erg! Misschien geen film die ik in de bioscoop zal gaan bekijken, maar hij lijkt me heerlijk voor een rustig avondje thuis. Warme chocolademelk met slagroom, koekjes en onder een dekentje op de bank: was het maar vast februari.

Iron Sky: The Coming Race

Stiekem kijk ik ook ontzettend uit naar het vervolg op het absurdistische Iron Sky, een film die de Tweede Wereldoorlog een alternatief verloop toeschreef. De nazi’s zijn namelijk niet verslagen maar verhuisd naar de maan – en leven daar nog altijd volgens de idealen van Hitler. Wanneer ze in contact komen met een astronaut, wordt hun wereldbeeld totaal in de war gebracht. Wat is toch dat kastje wat hij bij zich heeft waar muziek uit komt? En lukt het de wetenschappers om deze donkere astronaut van een lichtere huidskleur te voorzien? De eerste film zag ik jaren geleden op Lowlands en dat was een hilarische ervaring; iedereen was luidop aan het juichen en lachen en meepraten. Ook toen ik de film later nog eens thuis bekeek moest ik ontzettend lachen om de foute humor. Hopelijk weet het langverwachte vervolg me opnieuw te laten huilen van het lachen.

Naar welke film(s) kijk jij uit in 2017?

Advertenties

8 gedachtes over “Deze science fiction film trailers doen me verlangen naar 2017

 1. Evelyne zegt:

  Oeh… een nieuwe Iron Sky! Dat wist ik nog niet, zal het in het oog moeten houden :-)
  Ik kijk vooral uit naar Wonder Woman en hoop dat ik niet zal teleurgesteld worden (DC heeft op dat vlak nogal een slechte reputatie…)

 2. daenelia zegt:

  De nieuwe Wolverine film (Logan), natuurlijk.Dark Tower, ook wel. Idris moet geweldig zijn. Nieuwe Alien film. Valerian and the City of a Thousand Planets. En een nieuwe versie van 20,000 Leagues Under the Sea … Oh man, er is te veel.

 3. Annabel Rianne zegt:

  De eerste 2 films klinken zo tof! Die ga ik sowieso in de bios bekijken :) Verder kijk ik ook heel erg uit naar Passengers!
  Liefs xxx

 4. zwartraafje zegt:

  Tja, ik ben uiteraard nog steeds ontzettend aan het uitkijken naar Beauty and the Beast. De Circle spreekt me echter ook wel aan. Verder weet ik eigenlijk niet wat er allemaal uitkomt in 2017. Blijkbaar moet ik nog wat research doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s