‘Tis the Season Book TAG

December is, ondanks het koude weer en de donkere dagen, misschien wel mijn favoriete maand van het jaar. En dat komt door kerstmis – mijn favoriete feestdag. Ik ben gek op de kitcherige kerstverlichting, kerstmarkten, kerstmuziek en zo kan ik nog uren doorgaan. Mijn dank aan Melissa is dan ook groot omdat ze me getagd heeft voor de ‘Tis the Season Book Tag.

Vlammenwerper
Mijn favoriete boek om te lezen in de winter is spannend en laat me op het puntje van mijn stoel zitten. Onlangs las ik bijvoorbeeld Vlammenwerper, het vervolg op Staalhart, en dat was een heerlijk verhaal om deze donkere dagen mee door te komen!

Eenzaam en extreem ver weg
De eerste blauwe cover die mij te binnenschoot was Eenzaam en extreem ver weg. In dit boek maken we kennis met Seren, die aan boord van het ruimteschip de Ventura woont. Dit ruimteschip van de NASA is op verkenning naar een bewoonbare planeet. De generatie van Seren heeft het leven op aarde nooit gekend, maar zal ook de eindbestemming niet bereiken – en wordt daarom de interstellaire generatie genoemd. Hier en daar was het verhaal wat cliché, maar desondanks heb ik deel één in de Ventura Saga met plezier gelezen.

The-Book-Of-Strange-New-Things-1
The Book of Strange New Things 
zou ik graag als piek op mijn kerstboom plaatsen. Het boek glinstert zo mooi en past daardoor helemaal in de kerstsfeer. En het is bovendien een wondermooi verhaal.

Blood Red Road
Hoewel Narnia en Zweinstein de ideale kerstsfeer uitstralen, zou ik mijn kerstvakantie dit jaar het liefste doorbrengen in de wereld gecreëerd in Dust Lands trilogie. Gewoon omdat ik eigenlijk enorm naar de zon verlang. De vele woestijnen neem ik dan maar op de koop toe..

De oversteekIn de kerstvakantie neem ik Amy uit De Oversteek mee op reis, omdat zij gewoon echt awesome is. Ik hoef geen knappe man aan mijn zijde – die heb ik in het echte leven al gevonden haha – maar gewoon een toffe madame om mee van de zon te genieten. Al is dat in Amy’s geval misschien juist niet zo handig..

de-stad-der-blindenBovenaan mijn verlanglijstje staat dit jaar Stad der Blinden van José Saramago. Dit boek uit 1995 staat al heel lang op mijn lijstje om te lezen en ik hoop dat dat er in 2017 eindelijk eens van komt!

Mijn ultieme guilty pleasure kerstfilm is Single Santa seeks Mrs. Claus. Ik probeer deze romantische komedie ieder jaar te kijken onder het genot van een warme chocolademelk met slagroom!

Ignite-Me-Christmas

Spread the holiday cheer: ik wens al mijn lezers bij deze alvast heel fijne en gezellige feestdagen toe. Taggen ga ik deze keer overslaan – aangezien ik al drie weken achterloop op mijn Bloglovin feed heb ik namelijk geen idee wie deze tag al heeft ingevuld ;)

Wat is jouw guilty pleasure kerstfilm?

Advertenties

3 gedachtes over “‘Tis the Season Book TAG

  1. daenelia zegt:

    Armin Shimerman! :) En die film van singel santa ken ik niet. Maar Armin natuurlijk wel :) Ik kijk elk jaar die kerstaflevering van Bottom. Maar ik vrees dit jaar voor het laatst, want mijn gozer heeft er genoeg van. Dus voor volgend jaar moet ik iets nieuws kiezen.
    We kijken natuurlijk wel National Lampoon’s Christas Vacation. Dat dan weer wel.

  2. zwartraafje zegt:

    Die kerstfilm ken ik nog niet. Vroeger keken we af en toe naar Home Alone maar de laatste jaren zetten we makkelijk Charlie and the Chocolate Factory of Harry Potter and the Philosopher’s Stone op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s