Van boek tot bordspel: Metro 2033

Ik ben een echte spelletjes fan. Een ouderwets potje Cluedo of een uitdagen spelletje Dominion? Zeeslag, Twister, Khan of Hoogspanning? Ik ben overal voor in! Toen ik dan ook ontdekte dat niet alleen films, maar ook boeken soms als inspiratiebron dienen voor bordspellen was mijn interesse gewekt. Deze spellen staan hoog op mijn verlanglijstje!

Bibliotheekbezoek-08-03-2016Onlangs leende ik Metro 2033 van Dmitry Glukhovsky uit de bibliotheek. Helaas had ik geen tijd om het boek te lezen voor de uiterste inleverdatum, maar alleen al het eerste hoofdstuk zag er veelbelovend uit. Hopelijk kan ik dit boek zeer binnenkort een tweede kans geven!

“Het is 2033. Twintig jaar geleden heeft een nucleaire oorlog de beschaafde wereld in puin gelegd. In Moskou heeft een klein deel van de bevolking zijn toevlucht gevonden in de grootste atoomvrije schuilkelder op aarde: de metro…”

metro2033Toen ik ontdekte dat er naar aanleiding van Metro 2033 een bordspel is verschenen, gaf ik het boek meteen extra prioriteit op mijn TBR. Zowel het boek als het spel spelen zich af in een post-apocalyptische wereld waarin de bevolking zich heeft teruggetrokken in de metrotunnels. Het speel heeft een duistere vormgeving die je helemaal in de sfeer van het verhaal breng. Doel van het spel is om met jouw Faction een zo groot mogelijk territorium te krijgen. Of je dit doet door slim en subtiel te spelen of door de oorlog met andere Factions aan te gaan is helemaal je eigen keuze.

Als ik deze recensie op Youtube kijk, vind ik het spel er eerlijk gezegd wel wat ingewikkeld uitzien. Iedere beurt heeft een aantal fases die je keer op keer moet doorlopen om het spel tot een succesvol einde te brengen. Duidelijk een spel à la Hoogspanning, wat je een paar keer moet spelen voordat je alle regels onder de knie hebt. Toch schrikt het grote aantal regels me niet af – daarvoor is de aantrekking van het post-apocalyptische thema te groot!

Zowel het boek als het bordspel staan dus hoog op mijn wensenlijstje voor kerstmis. Hopelijk weet de kerstman mijn huisje te vinden. Ken jij nog bordspellen die op boeken gebaseerd zijn?

Advertenties

5 gedachtes over “Van boek tot bordspel: Metro 2033

  1. Ogma zegt:

    Hé dat is gaaf! De Metro serie doet het goed hier in huis namelijk.
    Wij hebben bordspellen gehad van Lord of the Rings en The Hobbit. The Hobbit was te simpel en LotR viel niet te winnen, beetje jammer dus ;)

  2. johannaowlette zegt:

    Wij hebben bordspellen (een reeks) van Game of Thrones, die zijn wel leuk. ook wel ingewikkeld ;)

    Het boek Metro 2033 heb ik niet uitgelezen. Het onderwerp ligt me maar de schrijfstijl is wat te stroef voor mij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s