Deze Engelstalige Sci-Fi titels verschijnen in 2017!

Eerder deze maand kon je op mijn blog lezen welke Nederlandstalige science fiction titels mij doen uitkijken naar 2017. Al is dat een lijst die altijd maar blijft groeien want op de één of andere manier was ik zelfs vergeten om Calamity (Brandon Sanderson) en Konigin (Aimée Carter) te noemen.. Maar vandaag een lijstje Engelstalige boeken waar ik ontzettend naar uitkijk! En ook dit lijstje is waarschijnlijk alles behalve compleet ;)

2017-eng-13 januari verschijnt The Continent van Keira Drake. Hoewel ik een klein beetje twijfel of dit boek niet te fantasy-achtig is naar mijn smaak, heeft de mooie cover me nu al overgehaald dit boek aan te schaffen. Het verhaal gaat over Veala, die voor haar zestienjarige verjaardag een tripje naar The Continent cadeau krijgt. Maar dan komt ze daar onverhoopt vast te zitten..

In The Fireman van Joe Hill breekt er een dodelijk virus uit dat mensen letterlijk en figuurlijk in vuur en vlam zet. Sinds het lezen van Station Elf en het kijken naar Cordon ben ik groot fan van verhalen waarin ziektes de mensheid bedreigen. Ik kijk alvast uit naar 12 januari.

17 januari verschijnt Carve the Mark van Veronica Roth, een boek dat aangeprezen wordt voor de fans van Star Wars en Divergent. Ik heb op twitter zien langskomen dat er al heel wat te doen is geweest rond dit verhaal, maar ik ga er gewoon zonder vooroordelen aan beginnen! De schrijfstijl van Roth vond ik zeer fijn in de Divergent-reeks, dus ik hoop dat ze het deze keer wel waar kan maken qua plot.2017-eng-2Op 26 januari verschijnt The Sudden Appearance of Hopvan Claire North. Het verhaal gaat over een meisje dat door iedereen vergeten wordt en de synopsis is net zo mysterieus als die van The Girl with all the Gifts. Ik ben erg benieuwd naar dit verhaal!

In het techno-utopische 2016 van Elan Mastai beschikt de mensheid over vliegende auto’s, bewegende trottoirs en verschillende bases op de maan. Een duidelijke reden om All Our Wrong Todays te kopen op 7 februari.

King’s Cage is alweer het derde deel in de Red Queen serie van Victoria Aveyard. Zelf heb ik nog altijd enkel het eerste boek gelezen, maar misschien koop ik nu in één keer boek twee en boek drie – King’s Cage ligt vanaf 7 februari in de winkel!

2017-eng-3Ook op 7 februari verschijnt Empress of a Thousand Skies. Een boek van Rhoda Belleza over het leven aan boord van een ruimteschip.

Mapmaker van Mark Bomback gaat over een wereld waarin GoogleMaps met slechte intenties wordt gebruikt. Het bedrijf MapOut weet van iedereen precies waar ze zich op welk moment bevinden en vindt het geen enkel probleem om mensen te laten verdwijnen. Ons hoofdpersonage Tanya loopt stage bij MapOut en komt al snel achter een belangrijk geheim. Ik kan niet wachten tot het 7 maart is en ik dit geheim samen met haar mag ontdekken!

14 maart verschijnt The Martian meets Station ElevenThe Wanderers door Meg Howrey. Een boek over de eerste bemande missie naar mars. Mij hadden ze al bij de eerste tag line ;)

Welk boek doet jou uitkijken naar 2017?

Advertenties

7 gedachtes over “Deze Engelstalige Sci-Fi titels verschijnen in 2017!

  • Marcia zegt:

   ik heb het voorbij zien komen op twitter, maar besloten de boeken toch gewoon een kans te geven en al die tweets te negeren :p of ik achteraf blij ben met die beslissing zie ik dan wel weer! haha

 1. Nancy zegt:

  Dit zien er weer leuke boeken uit.
  Claire North staat nog op mijn lijstje. Ze heeft nog enkele mysterieuze boeken geschreven die me nieuwsgierig maken.
  The Fireman van Joe Hill klinkt heel goed, maar ik was wel teleurgesteld door Hoorns…
  Carve the mark staat ook op mijn lijst om in 2017 te lezen.
  En voor de anderen wacht ik eerst op jouw recensie :-)

 2. zwartraafje zegt:

  Wauw, daar zitten weer enkele prachtige covers tussen. Zelf ben ik heel nieuwsgierig naar het vijfde (en blijkbaar laatste) deel uit de Anderen-reeks van Anne Bishop. Naar die boeken kijk ik telkens ontzettend uit. Al zijn er uiteraard nog veel meer. Die TBR blijft immers steeds maar langer worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s