Update: de eerste stapjes richting herstel zijn gezet

Het is alweer een week geleden dat ik onderweg naar mijn werk werd aangereden door een auto. Meteen voelde ik de pijn in mijn voet, maar in de loop der dagen verschoof de pijn van mijn voet naar mijn been. Dus gingen Jimi en ik dinsdag opnieuw naar de huisarts én het ziekenhuis. En donderdag, gisteren, had ik een vervolgafspraak op de afdeling orthopedie. Ondanks alle ziekenhuisbezoekjes heb ik het gevoel dat er eindelijk een beetje verbetering in zit!

Vrijdag na mijn aanrijding kon ik niet op mijn voet staan en ook de maandag nadien kon ik nog altijd niet stappen. Het rare was bovendien dat de pijn niet langer in mijn voet zat, maar ook in mijn complete rechterbeen. Dus besloten Jimi en ik dat het verstandig was om een doktersbezoekje in te plannen op dinsdag. De huisarts vertrouwde het ook niet helemaal en stuurde ons opnieuw door naar de Spoed om foto’s te maken. Aangezien ze de vrijdag van het ongeval enkel foto’s van mijn voet maakten, was het mogelijk dat er iets over het hoofd gezien was.

Na een lange dinsdagmiddag op de Spoed, met twee discussiërende artsen of er wel of geen gips om mijn been moest, keerden we onverrichte zaken terug naar huis. Nou ja, niet helemaal voor niets: er werd meteen een afspraak vastgelegd voor donderdag op de afdeling Orthopedie.

Een fakkel tegen het duister

Geluk bij een ongeluk: sinds ik ben aangereden heb ik al drie boeken gelezen!

Donderdagochtend werd ik voor het eerst sinds het ongeval met een positief gevoel wakker. Ik merkte direct dat het iets beter met me ging, ik zette wat voorzichtige stapjes en voelde veel minder pijn. Aangekomen in het ziekenhuis bevestigde de arts op de afdeling orthopedie mijn gevoel: hij zei dat mijn foto’s er goed uitzagen en dat ik langzaamaan weer mag proberen te stappen. En dat lukt gelukkig ook steeds een beetje beter. De verwachting van de arts is dat ik me binnen twee weken toch al een stuk beter moet voelen – en dat is een heel wat positievere prognose dan de eerste! Toen werd er een herstel van vier tot zes weken voorzien.

Ondertussen loop ik nog altijd met krukken, maar probeer ik af en toe wat stapjes te zetten. De kerstviering in Nederland kan gelukkig gewoon doorgaan, omdat een familielid ons met de auto in Gent komt halen om naar Groningen te brengen. Echt super lief. Ik ga dus met een goed gevoel de feestdagen in – en dat was de afgelopen dagen wel anders!

Fijne feestdagen alvast iedereen!!

Advertenties

11 gedachtes over “Update: de eerste stapjes richting herstel zijn gezet

  1. BySilke zegt:

    Ooh blij dat er niet direct iets heel ernstigs te vinden is! Da’s een goed teken! :) Gelukkig kunnen al je plannen gewoon doorgaan, da’s goed om te horen <3 Enne haha, lezen maar :D Het aangename aan het onaangename koppelen! Lieeefs xxx

  2. readinge zegt:

    Wat fijn dat het de goede kant op gaat en dat het gelukkig minder ernstig blijkt te zijn dan wat je eigenlijk dacht! En wat super lief dat iemand jullie vanuit Groningen op komt halen. Dat is geen kort stukje zeg! Hele fijne dagen toegewenst <3

  3. zwartraafje zegt:

    Ik loop weer hopeloos achter met mijn Blogfeed maar ben wel héél blij om te lezen dat de pijn ondertussen wat minder intens is. Hopelijk ben je er binnenkort helemaal van verlost en is het dan niet meer als een onaangename herinnering zonder blijvende klachten. Super lief dat men jullie wilde komen ophalen met de auto. Zo’n lange treinreis is natuurlijk niet haalbaar wanneer je maar amper uit de voeten kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s