December: ik las 9 boeken, keek vooruit naar 2017 en werd aangereden

December was een maand vol gezelligheid met familie en vrienden. Toch heb ik ook aardig wat boeken kunnen lezen en een mooi aantal nieuwe exemplaren aan mijn boekenkast mogen toevoegen. Voor de laatste keer dit jaar neem ik je mee in mijn wrap up van de afgelopen maand!

December Haul

Mijn boekenkast is vijf exemplaren rijker!

Ook de laatste maand van het jaar heb ik weer wat mooie boeken aan mijn collectie toe kunnen voegen. Van de goede Sint ontving ik De Twaalf (Justin Cronin) en Als je het licht niet kunt zien (Anthony Doerr). Uitgeverij Clavis was zo vriendelijk mij een recensie-exemplaar van Raven (Miriam Borgermans) te bezorgen. Al in november kocht ik Empty van Suzanne Weyn – eigenlijk als extraatje omdat ik weiger verzendkosten te betalen. Begin december kwam dit boek eindelijk toe en ik moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie toch een beetje teleurgesteld was; het is echt een mega dun boekje.. Voor de Hebban Leesclub ontving ik tenslotte Duizend Hoog van Katherine McGee.

De oversteek

Ik las 9 boeken

Deze maand heb ik een hoop boeken kunnen lezen, namelijk 8 in totaal. Vooral De Oversteek wist haar sporen na te laten, maar ik genoot ook erg van Een Fakkel tegen het DuisterEmpty en Raven.

♥ De Oversteek – Justin Cronin
De Heerschappij van de Maskers – Sabaa Tahir
♥ Roodvonk – Sybold Deen
♥ De Vloek van Bedaron – Ursula Visser
Car Wars – Cory Doctorow
Een Fakkel tegen het Duister – Sabaa Tahir
Empty – Suzanne Weyn
Raven – Miriam Borgermans
Duizend Hoog – Katherine McGee

Heerschappij van de maskers  De Vloek van Bedaron

Hoogtepunten van de maand

Ik heb heerlijk door de najaarsbrochures gebladerd en maakte een lijstje van de science fiction boeken die in 2017 in het Nederlands verschijnen. Ik kijk ontzettend uit naar Phobos 2, De wezensEen seconde later en Op de rand van het niets.

Ook maakte ik een lijstje van de Engelstalige science fiction boeken die in 2017 verschijnen, hiervan ben ik vooral benieuwd naar The Sudden Appearance of HopeAll Our Wrong Todays en The Wanderers.

2017-eng-3Best gelezen blogposts

♥ Waarom ik het boekenfestijn moest missen en nu met één pootje in de lucht in de zetel lig | Oftewel: het dieptepunt van de maand december. Vrijdag 19 december werd ik onderweg naar mijn werk aangereden door een auto. Hierdoor zit ik al weken met mijn been omhoog om de bank en breng ik mijn kerstvakantie al rustend door. De blogpost waarin ik schrijf over het ongeval dat ik had onderweg naar mijn werk is deze maand mijn bestgelezen artikel. Alle beterschapswensen die ik als reactie kreeg hebben mijn herstelperiode heel veel beter gemaakt!

♥ Zotte zoektermen waarmee mensen terechtkwamen op mijn blog | De zoekwoorden die mensen naar mijn blog hebben geleid zijn soms echt hilarisch. Met deze editie toppers als ‘mijn trots krijgt niemand‘ en ‘hoe overleef ik de hunger games‘.

Geek: een partyspel over popcultuur | Mijn recensie van dit toffe spel heeft het ook goed gedaan en daar ben ik blij om. Ik hoop dat dit partyspel zijn weg vindt naar heel veel geeks, want het geeft je tijdens het spelen ook nog enorm leuke lees- en kijktips!

7x post-apocalyptische boeken voor volwassenen | Deze keer is er sprake van een gedeelde derde plaats. Dit lijstje vol leestips werd precies even vaak bekeken als mijn recensie van Geek!

Hoe was december voor jou?

Advertenties

5 gedachtes over “December: ik las 9 boeken, keek vooruit naar 2017 en werd aangereden

  1. zwartraafje zegt:

    Voor mij was het jammer genoeg net het tegenovergestelde. Ik eindigde 2016 als leesjaar in mineur doordat ik slechts 4 boeken kon lezen in december. Tot nu heb ik nog niet veel voorjaarscatalogi te zien gekregen dus het ziet er naar uit dat ik veel eigen boeken ga kunnen lezen de komende maanden. ;)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s