2016 was een heerlijk boekig jaar! Ik werd lid van een leesclub, ging naar de boekenbeurs en werd vrijwilliger in de Gentse bib

Toen ik in april 2015 begon met bloggen, had ik nooit verwacht dat ik anderhalf jaar later nog altijd zo fanatiek hiermee bezig zou zijn. Deze leuke hobby zorgde er bovendien voor dat ik een heleboel toffe mensen leerde kennen, auteurs mocht ontmoeten en recensie-exemplaren mocht ontvangen. Mede dankzij Oog op de Toekomst was 2016 een heel fijn jaar!

Sleepover

Dear Book Nerd Book Club

2016 was het jaar waarin ik dankzij Audrey’s organisatietalenten een heleboel lieve nieuwe boekenvriendinnen heb ontmoet. In januari startte Audrey namelijk de Dear Book Nerd Book Club op in Brugge. Ondertussen ben ik naar vier toffe evenementen in de Brugse Boekhandel geweest. De eerste keer bespraken we De Fixer, de tweede keer dat ik van de partij was logeerden we samen met schrijfster Sara Zonneveld in de boekhandel, in de zomer picknickten we in de tuin en spraken we over Rood en afgelopen november bespraken we het tegenvallende Verdwenen van Tara Altebrando.

Ik ga me niet langer schamen voor mijn blog!

2016 was het jaar van mijn Coming Out; ik besloot niet langer geheimzinnig te doen over mijn nerderige hobby. Ik bekende voor het hele wereldwijde web: “Ik lees graag, ik ben fan van science fiction en ik heb een blog”.

Ook werd ik in 2016 benaderd door Blossom Books voor een interview in de Blossom Books Glossy. Ik moest er even op wachten, maar toen het magazine eenmaal gedrukt was ontving ik natuurlijk een exemplaar in de brievenbus!

BB Glossy

Marcia op de Boekenbeurs

De Boekenbeurs in Antwerpen, afgelopen november, was zeker één van de hoogtepunten van mijn boekenjaar. Op 1 november liep ik ’s ochtends rond op de boekenbeurs voor mijn werk, om vervolgens ’s middags An Janssens te interviewen op de boekpresentatie van Heksenhoeve. Deze dag was extra leuk omdat ik medeblogster Liesbet voor het eerst ontmoette! Mijn dank aan VBK Uitgevers is groot om mij voor dit interview te benaderen.

2 November was ik opnieuw in Antwerpen, ditmaal voor een diner met de enige echte Krystal Sutherland. Compleet onverwacht had ik van haar boek Sterrenstof genoten – ik was zelfs tot tranen geroerd in de trein – en ik vond het erg leuk om haar te ontmoeten.

Op zaterdag 5 november was het dan tijd voor de Young Adult Convention op de boekenbeurs, waar ik Estelle Maskame mocht interviewen op het rode podium. Ook was er later die dag de mogelijkheid om met Victor Dixen te skypen – een mogelijkheid die ik met beide handen aan greep.

 

Liefde voor de Gentse bibliotheek

Begin 2016 zag ik een oproep voor jongerenambassadeurs voor de nieuwe bibliotheek De Krook in Gent. Keer op keer werd ik met deze oproep in mijn tijdlijn geconfronteerd, maar ik hoorde al lang niet meer in de leeftijdscategorie 12-18 jaar. Toch besloot ik brutaal een berichtje te sturen en zo ben ik in februari als vrijwilliger bij Bibliotheek Gent beland. We maakten onder anderen een uitstapje naar de Brusselse bibliotheek Muntpunt en ik mocht debuterend auteur Morgan Blade interviewen op Xperiment De Krook.

Via de bibliotheek ben ik ook gevraagd als nominatielezer voor De Kleine Cervantes, de Gentse jeugdliteratuurprijs. Hiervoor heb ik 18 boeken van eigen bodem gelezen en beoordeeld.

 

Mijn Boekvinder Challenge

Om af te studeren aan de Rec Academy voor Digital Storytelling ging iedere student een uitdaging aan. Mijn challenge was om een crossover te maken tussen digitale communicatie en mijn liefde voor boeken. Op digitale wijze probeerde ik mensen te inspireren om meer boeken te lezen, door ze op boekvinder.be te voorzien van een gepersonaliseerde boekentip. Met dank aan mijn bloglezers kon ik 31 mei aankondigen dat mijn missie was geslaagd – ik studeerde summa cum laude af aan de REC Academy.

Always.

Afgelopen jaar streek de Harry Potter Exhibition neer in Brussel en natuurlijk ging ik daar naartoe. Hoewel ik Fantastic Beasts and Where to Find Them nog altijd niet heb gezien en ook geen behoefte heb om The Cursed Child te lezen, zal ik mezelf altijd als Harry Potter fan beschouwen. Ik ben opgegroeid met deze toverwereld en vond het heerlijk de filmdecors in het echt te bekijken!

 

Liefde voor uitgeverijen

Hoe langer ik blog, hoe meer samenwerkingen ik met uitgeverijen mag aangaan. Zo deed ik in september mee aan de Vlaamse blogtour van Phobos, waarvoor Audrey en ik samen twee video’s maakten. Bedankt Uitgeverij Q en L&M Books!

Ook mocht ik van HarperCollins Young Adult en Agora Bookde cover van het nieuwste boek van Michael Grant onthullen. Dat was voor mij, als groot fan van Michael Grant, een hele eer!

cover-mg

Door Uitgeverij Moon werd ik uitgenodigd voor de eerste Vlaamse Young Adult brainstorm in hun kantoor in Antwerpen. Ook hier heb ik opnieuw enorm veel toffe mensen ontmoet én een poging gedaan tot vloggen.

Niet blog gerelateerd, maar ook leuk: in het kader van de REC Academy voor Digital Storytelling liep ik een korte stage bij WPG Uitgevers.

Boekenblogger zkt. Baan

2016 was het jaar waarin ik naarstig op zoek ging naar een nieuwe job. Het was even zoeken en volhouden – en veel freelance opdrachten tussendoor doen – maar uiteindelijk kwam ik terecht bij Culture Club. En wat heb ik het hier naar mijn zin! Mijn contract is verlengd tot aan de zomer, dus voorlopig zit ik op het goede pad.

In de zomer werkte ik overigens als Social Media Reporter op de Gentse Feesten en ook dat was een heel fijne werkervaring.

MardiGrasfeatured

Ook dit gebeurde in 2016:

♥ Ik ging op bezoek bij YouTube in London
♥ Ik maakte een Facebookpagina voor Oog op de Toekomst én een mediakit
♥ Ik ging naar De Fuif der Fouten, de boekpresentatie van Herman Brusselmans
♥ Ik zag een Science Fiction voorstelling in het theater
♥ Ik ontmoette een echte astronaut

Best gelezen blogposts

2016 was een heel fijn blogjaar. Niet alleen namen mijn bezoekersaantallen iedere maand toe, ook merkte ik dat mijn blog steeds vaker gevonden werd via Google. De meest populaire blogpost van afgelopen jaar zijn:

Uitbraak – Jesper Wung-Sung | Deze recensie, van mijn eerste recensie-exemplaar ooit, is het meestgelezen afgelopen jaar. Zelf vind ik het stiekem een beetje pijnlijk om deze oude recensie terug te lezen, maar het heeft me wel een idee gegeven. Binnenkort ga ik dit boek herlezen en deze recensie herschrijven!

7x Post-apocalyptische boeken voor Volwassenen | Dit overzicht van post-apocalyptische verhalen voor mensen die wat uitgekeken zijn op het Young Adult genre wordt behoorlijk vaak gelezen.

Mijn favoriete boekenblogs |  In dit lijstje lees je de blogs die ik het liefste lees, naar aanleiding van mijn nominaties voor De Beste Boekenbloggers.

Was 2016 voor jou ook zo’n heerlijk boekig jaar? Ik wens je hoe dan ook het allerbeste voor 2017: een jaar vol liefde, gezondheid, geluk en heel veel boeken!

Advertenties

10 gedachtes over “2016 was een heerlijk boekig jaar! Ik werd lid van een leesclub, ging naar de boekenbeurs en werd vrijwilliger in de Gentse bib

 1. Nancy zegt:

  Een heel mooi overzicht!
  Wat heb je veel boekige dingen beleefd dit jaar! En proficiat met de verlenging van je werkcontract :-)
  Hopelijk brengt 2017 je evenveel nieuwe hoogtepunten als het voorgaande jaar.
  Ik wens je een leuk jaareinde toe en een heel goed begin. Tot in 2017!

 2. zwartraafje zegt:

  Eerst en vooral … Proficiat met de verlenging van je contract! Zo leuk dat je die toffe job nog wat langer mag blijven doen. Dit overzicht heb ik echt graag gelezen. Het is best een indrukwekkende lijst van gebeurtenissen. Dankjewel voor de vermelding trouwens. Ik vind het zelf nog steeds grappig dat het eerst vrij lang duurde vooraleer we elkaar eens in het echt konden ontmoeten én we dan vervolgens niet één maar drie ontmoetingen op enkele dagen tijd hadden. Hopelijk komen we elkaar het volgende jaar nog eens offline tegen. Al blijf ik met veel plezier ook hier online langskomen hoor. :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s