Mijn leesdoelen voor 2017

Hoewel ik afgelopen jaar hopeloos faalde in mijn leesdoelen, ga ik het dit jaar gewoon opnieuw proberen. Wie niet waagt, wie niet wint! Al matig ik mijn doelen toch een beetje..

Goodreads Reading Challenge

In 2016 las ik 112 boeken in totaal, maar de teller op Goodreads stond vanwege 21 rereads slechts op 91 gelezen boeken. Aangezien ik in 2016 opnieuw een aantal boeken wil herlezen, zet ik ook dit jaar mijn persoonlijke challenge op 80 boeken.

Ik wil 5 klassiekers lezen

In 2015 was ik goed bezig wat variatie in mijn leespatroon te brengen; ik las maar liefst negen (science fiction) klassiekers. Afgelopen jaar bleef de teller slechts op 1 hangen. In 2017 ga ik voor de middenweg en hoop ik vijf klassiekers te lezen!

Ik wil 10 titels van eigen bodem lezen

Sinds afgelopen jaar probeer ik, op vraag van mijn lezers, meer aandacht te besteden aan science fiction van eigen bodem. Daarom neem ik me ieder jaar voor een aantal boeken van Nederlandse en Vlaamse schrijvers te lezen – al hoeven dat natuurlijk niet enkel sci-fi verhalen te zijn. In 2017 ben ik van plan om minstens 10 boeken van eigen bodem te lezen.

de-geest-4

Ik wil tien boeken van eigen bodem lezen!

Mijn persoonlijke herleesuitdaging

Ik vind het heerlijk om boeken uit eigen kast te herlezen. Opnieuw genieten van een bekend verhaal en nieuwe details ontdekken. In 2016 had ik de lat voor mezelf met tien series om te herlezen misschien iets te hoog gelegd, dus in 2017 ga ik voor vijf series. Zo kan ik opnieuw genieten van verhalen uit eigen collectie, zonder mezelf al te veel verplichtingen op te leggen. Genomineerd om te herlezen zijn op het moment de Gone reeks, de Numbers trilogie, The Forest of Hands and Teeth en The Declaration serie.

Project boekenkastopruiming #2

Dit doel neem ik rechtstreeks over van vorig jaar: ik hoop het aantal ongelezen boeken in mijn kast terug te brengen tot minstens 40. Momenteel zijn dat er 67, dus dat klinkt doenbaar. Maar je weet het nooit als ik weer een stapel boeken aanschaf, enorm veel ga lenen bij de bibliotheek of verwend wordt met recensie-exemplaren.. Ik ga mijn best doen!

Heb jij leesdoelen voor 2017?

Advertenties

5 gedachtes over “Mijn leesdoelen voor 2017

  1. Lalagè zegt:

    Afgelopen jaren had ik wel wat doelen, maar deze keer houd ik het wat simpeler. Ik ga verder met mijn leesreizen om de wereld en door de provincies, maar het tempo waarin ik dat doe ligt niet vast. Verder probeer ik altijd wel veel variatie aan te brengen: fictie en non-fictie, Nederlands en Engels, vertaald en onvertaald, dikke boeken en korte verhalen. Dat zorgt ervoor dat ik nooit uitgekeken raak op lezen.
    Ik hoop dat we veel mooie boeken mogen ontdekken en mooie blogs gaan schrijven in dit jaar!

  2. zwartraafje zegt:

    Als ik me niet vergis heb ik daarstraks eigenlijk al het antwoord op je vraag gegeven in een eerdere reactie. Zelf hou ik het dit jaar dus vrij beperkt tot de Goodreads-challenge (die staat terug op 130) en een Reading Bingo. Daarnaast hoop ik vooral wat meer eigen boeken te (her)lezen. Maar bovenal hoop ik terug uit mijn leesdip te klauteren. Misschien verschijnen er dus de komende weken eerst wat minder recensies tot ik terug een haalbaar ritme voor mezelf heb gevonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s