De ongelezen boeken in mijn kast

Mijn belangrijkste leesdoel voor 2017 is het terugbrengen van het aantal ongelezen boeken in mijn kast naar maximaal 40. Ik begon het nieuwe jaar overigens met 8 boeken te bestellen bij Awesomebooks, Oeps! Maar voor die bestelling binnenkomt hoop ik er nog een boel te kunnen lezen.. Bij bloggers Thyrze en Joany zag ik lijstjes voorbij komen van hun ongelezen boeken. Ik vond het erg leuk om te lezen, dus besloot ik hun voorbeeld te volgen en ook een lijstje te delen van de ongelezen boeken in mijn kast. Wie weet helpt dit me mijn ongelezen boeken in het oog te houden en misschien kan jij me helpen kiezen welk boek ik als eerste moet lezen!

Feed-1Engelstalige boeken; onderdeel van een serie

Het is niet altijd gemakkelijk om aan een nieuwe serie te beginnen, zeker als je er maar één deel van in de kast hebt staan. Dan is de kans heel groot dat ik, als echte binge reader, na het lezen van deel één meteen de rest van de serie koop. Dat schiet natuurlijk niet op voor het weglezen van mijn TBR.. Dit zijn in ieder geval de ongelezen Engelse boeken uit mijn kast, die deel uit maken van een serie.

1. 0.4 – Mike Lancaster
2. The Bar Code Tattoo – Suzanne Weyn
3. Dark Secrets – Elizabeth Chandler
4. The Darkest Minds – Alexandra Bracken
5. Deadline – Mira Grant
6. Embrace – Jessica Shirvington
7. Endgame – James Frey
8. Fearless – Francine Pascal
9. Feed – Mira Grant
10. Gemina – Amie Kauffman & Jay Kristoff

Boeken als Dark Secrets en Embrace komen nog uit de tijd van mijn Paranormal Romance fase. Eigenlijk lees ik dit genre niet meer zo graag, dus misschien moet ik maar overwegen deze boeken weg te doen. Of ik moet ze toch gewoon eens lezen uit een meer nostalgische waarde.

Hoewel Illuminae met stip op 1 stond als mijn favoriete boek van 2015, heb ik me in 2016 er nog niet toe kunnen zetten om het vervolg Gemina te lezen. Ik heb het boek al een paar keer opgepakt, maar had geen zin om me in de moeilijke vertelvorm te verdiepen. Terwijl ik best wel weet dat ik er na een tijdje heus wel weer aan wen..

Gemina

11. The Homelanders – Andrew Klavan
12. Juggernaut – Adam Baker
13. Life as we knew it – Susan Beth Pfeffer
14. The Lost Hero – Rick Riordan
15. Messenger of Fear – Michael Grant
16. Momentum – Saci Lloyd
17. Northern Lights – Philip Pullman
18. Noughts and Crosses – Malorie Blackman
19. The Other Life – Suzanne Winnacker
20. Princess Academy – Shannon Hale

21. Revolution 19 – Gregg Rosenblum
22. Stung – Bethany Wiggins
23. Unearthly – Cynthia Hand
24. Warm Bodies – Isaac Marion
25. Wool – Hugh Howey
26. The Young World – Chris Weitz

The-Young-World-1  Messenger-Of-Fear-3

Engelstalige boeken; standalones

Deze stapel is hopelijk wat sneller weg te lezen – ik hoef immers geen engagement met een nieuwe serie aan te gaan en kan gewoon boek per boek lezen. Er zitten dan wel weer wat ‘moeilijkere’ boeken bij en in ieder geval een aantal klassiekers.

27. The Body – Hanif Kureishi
28. Bottoms Up in Belgium – Alec Le Sueur
29. The Fat Years – Koonchung Chan
30. Game Runner – B.R. Collins
31. The Illustrated Man – Ray Bradbury
32. The Leftovers – Tom Perrotta
33. Love, Aubrey – Suzanne LaFleur
34. Metamorphosis and other stories – Franz Kafka
35. POD – Stephen Wallenfels
36. Revived – Cat Patrick

37. The Sirens of Titan – Kurt Vonnegut
38. Tommy Storm – A.J. Healy

The-Fat-Years-2

Nederlandstalige boeken

En dan heb ik ook nog een verzameling Nederlandstalige boeken die ongelezen in mijn kast staan. De genres variëren van literatuur en chick lits tot science fiction en historische romans. Met hier en daar een Nederlandstalige YA – een zeer bijzondere verzameling dus.

39. 2084 – Boualem Sansal
40. Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han
41. Als de dag van toen – Sandra Berg
42. Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr
43. Argo – Antonio J. Mendez & Matt Baglio
44. Het boek Ont – Anton Valens
45. Did I Mention I Need You? – Estelle Maskame
46. Geschiedenis van mijn puurheid – Francesco Pacifico
47. Helder – Andrew Miller
48. High Fidelity – Nick Hornby

Barabot-3

49. Hou van Mij! – Anja Feliers
50. Het IQ van Victoria – Jeroen Bertrams
51. De Jacht – Megan Shepherd
52. The Jewel – Amy Ewing
53. M/V – Olga van der Meer
54. De Man in het Hoge Kasteel – Philip K. Dick
55. Niemand in de stad – Philip Huff
56. De Onzichtbare man – H. Wells
57. Puur – Andrew Miller
58. Reis om de Wereld in 80 Dagen – Jules Verne

59. De Sciencefictionschrijver – Bavo Dhooge
60. Slick – Daniel Price
61. Smak – Nick Hornby
62. De Stem van de Zee – Mara Li
63. De Tijdmachine – H. Wells
64. De Twaalf – Justin Cronin
65. Witte Gaten – Guido Bottinga

De stem van de zee

Duitstalige boeken

Ook staat er nog 1 ongelezen Duits boek in mijn kast, namelijk:

66. Die unendliche Geschichte – Michael Ende

Het is mijn streven om deze lijst ongelezen boeken terug te brengen tot maximaal 40 boeken, liefst minder natuurlijk! Of dat betekent dat ik er minstens 26 van ga lezen weet ik nog niet zeker, misschien breng ik stiekem wat ongelezen exemplaren naar de kringloop – net zoals ik vorig jaar deed. Ook moet ik een beetje oppassen met het kopen van boeken en het ontvangen van recensie-exemplaren, want alle nieuwe boeken tellen natuurlijk mee als ongelezen exemplaar.

Hoeveel ongelezen boeken staan er in jouw boekenkast?

Advertenties

29 gedachtes over “De ongelezen boeken in mijn kast

 1. Joanydvv zegt:

  Super tof om te lezen! Het leuke van zo’n lijst is dat er altijd wel mensen op reageren die hun kunnen geloven dat je dat ene fantastische boek nog niet gelezen hebt. Insta-motivatie. Dus ik ga dat ook maar doen haha. Van de boeken op je lijst die ik gelezen heb is Noughts and crossed toch wel mijn favoriet. Echt een heel indrukwekkend verhaal. Ik hoop dat je er aan toe komt want ik ben erg jouw mening 😊

  • Marcia zegt:

   Haha ja nu kan ik hopelijk wat prioriteiten aanbrengen in mijn TBR! Noughts & Crosses staat echt al veel te lang ongelezen in mijn kast, ik hoop er snel aan te kunnen beginnen :)

 2. Thyrze zegt:

  Wat een heerlijk gevarieerde lijst! En toevallig grotendeels boeken die ik zelf niet heb / niet gelezen heb, haha. Heel veel succes met je doelstelling, moet vast lukken!

 3. mariaharut zegt:

  Zo.veel.boeken. The Jewel staat ook nog in mijn kast op me te wachten en ik ben echt heel erg benieuwd wat ik daarvan ga vinden. Ik ben erg benieuwd naar Illuminea omdat iedereen zegt dat de schrijfstijl erg bijzonder is. Dus ja, New year new books 😉

 4. Lalagè zegt:

  Ik hoop dat je ‘Het boek ont’ van Anton Valens gaat lezen, want die staat ook nog op mijn lijst. Ik probeer ook om bibliotheekboeken af te wisselen met boeken uit mijn eigen kast. Maar daar komen vaak ook weer boeken bij. Ik heb één boekenplank met ongelezen boeken en dat moeten er niet meer worden. Overigens is boeken wegdoen doe je stiekem toch niet wilt lezen ook een optie…

 5. セレネ zegt:

  Ik moet zeggen dat ik vind dat je wel weinig ongelezen boeken in je kast hebt staan eigenlijk XD
  Wel ben ik heel benieuwd naar wat je van “17. Northern Lights – Philip Pullman” vindt! Dat is namelijk 1 van mijn favoriete series (mijn icon op WordPress is ook van de Nederlandse editie uit 1996 van dat boek (zo lang ken ik het al XD Though de film viel helaas tegen want de film is niet van heel boek 1).
  Mijn TBR: http://moonplanet.dreamwidth.org/164421.html

 6. Chantal zegt:

  Het enige boek dat ik uit je lijst heb gelezen is ‘Geschiedenis van mijn puurheid’ – Francesco Pacifico. Niet het beste boek dat ik ooit heb gelezen, maar wel interessant!

  • Marcia zegt:

   Ik heb die ooit eens meegenomen van een boekenfestijn en volgens mij zat er een stickertje op met ‘de nieuwste Italiaanse sensatie’ ofzoiets. En aangezien ik graag lees van Paolo Giordano en Niccolo Ammaniti leek het me wel tof ;)

 7. Nancy zegt:

  De meeste ken ik niet dus veel tips kan ik je niet geven.
  Ik heb wel genoten van Hugh Howey’s trilogie Wool en ook Warm Bodies kon me wel bekoren, maar die is heel wat makkelijker, grappiger en met meer romantiek geschreven.
  De Jacht van Megan Shepherd vond ik minder goed dan het eerste deel, maar door het einde ben ik toch benieuwd naar het laatste deel.
  Veel leesplezier! Ik ben benieuwd of je je eigen boeken-challenge haalt.
  Daar begin ik zelfs niet aan, aangezien bibboeken altijd voorrang krijgen ;-)

 8. zwartraafje zegt:

  Een tijd terug heb ik mijn tbr eens in cijfers omgezet maar ondertussen is daar alweer verandering in gekomen. Ik heb even snel naar de inhoud van mijn boekenkast gekeken – een nauwkeurigere telling komt later nog wel eens – en als ik het goed heb heb ik tussen de 120 en 130 ongelezen eigen boeken.

 9. Kwante in Wonderland zegt:

  Ik heb op dit moment twee TBR lijsten, 1 Nederlandse en 1 Engelse! Op mijn Nederlandse tbr staan 57 boeken, braaf toch? En op de Engelse staan er 25!

  Ik vind het best keurig! Die van jou is ook erg netjes!

  Ik heb mezelf begin december dan ook een TBR Shelf Control Challenge opgelegd! Je kunt hier ook precies zien wat er op mijn stapel ligt! Heb er nu al 2 afgevinkt en hoop dat balkje op mijn blog dit jaar redelijk gevuld te krijgen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s