Deze boeken verschenen in 2016 wil ik nog lezen!

Ieder jaar verschijnen er zoveel nieuwe boeken: te veel om eigenlijk in één jaar te lezen. Zeker als je ook gewoon wat ‘oudere’ boeken uit het schap pakt. Afgelopen jaar zijn er dan ook een behoorlijk aantal titels mijn aandacht ontsprongen, maar dat hoop ik komend jaar goed te maken. Deze boeken, verschenen in 2016, staan nog op mijn TBR.

2016-tbr-1Dark Matter (Blake Crouch) wordt omschreven als een kruising tussen een thriller en een science fiction verhaal. Eigenlijk lees ik niet graag thrillers, maar door alle lovende recensies ben ik ontzettend benieuwd geworden naar dit boek. Hoofdpersonage Jason Desson wordt wakker in een heel andere wereld dan die hij gewend is. Zijn vrouw is niet zijn vrouw. Zijn zoon is nooit geboren. Jason zelf is geen professor in natuurkunde. Is déze wereld of de wereld waar hij vandaan komt een droom? En zelfs als de wereld die hij zich herinnert echt is, hoe kan hij die dan ooit weer terugvinden?

In 2016 verscheen het langverwachte nieuwe boek van M.R. Carey, de auteur van The Girl with all the GiftsFellside. Dit boek gaat over een maximaal beveiligde gevangenis aan de rand van National Park the Yorkshire Moors. Jess Moulson zit, misschien wel voor de rest van haar leven, opgesloten in deze gevangenis. Maar ze hoort de stem van een klein jongetje die haar een boodschap overbrengt.. Een net zo mysterieuze samenvatting als bij The Girl with all the Gifts – oftewel: een samenvatting die me super nieuwsgierig weet te maken!

In Broken Sky schetst L.A. Weatherly een perfecte wereld, waarin oorlog verboden is en waar harmonie de regels bepaald. Je geboortedatum bepaalt je lot in het leven. Alles lijkt perfect te zijn, maar Amity ontdekt al snel dat dit helemaal niet het geval is. Ondanks de vage samenvatting heeft de cover me al lang overtuigd om dit boek aan te schaffen!

2016-tbr-2Nodig (Joelle Charbonneau) gaat over een wereld waarin tieners zich aansluiten bij het nieuwste en hipste sociale medium: NODIG. In ruil voor simpele taken willigt NODIG je verzoek in. Je ontvangt bijvoorbeeld een nieuwe iPhone of een backstagekaartje voor een concert. Kaylee Dunham weet wat ze nodig heeft:– een nier voor haar zieke broer. Ze gelooft niet dat een sociaal netwerk zou kunnen helpen, maar ze heeft niks te verliezen. Of wel?

Na het lezen van Ik, waarover ik laaiend enthousiast was, zou ik graag meer boeken van Margaretha van Andel lezen. In Transit staat bovenaan mijn verlanglijstje. Ik weet eigenlijk niet precies waar het boek over gaat, maar ik verwacht een spannende science fiction die je aan het denken zet over de (nabije) toekomst.

Bij de nieuwste YA uitgeverij van Nederland: Young & Awesome verscheen in 2016 het boek The Diabolic. In eerste instantie was ik niet van plan dit boek over een meisje gemaakt om te doden te lezen, maar nu de positieve recensies binnenstromen is mijn interesse toch gewekt.

2016-tbr-3In On the edge of gone (Corinne Duyvis) snelt een vernietigende komeet recht op de aarde af. De gelukkigen zijn in ruimteschepen vertrokken naar een nieuwe bestemming, maar mensen zoals Denise hebben enkel recht op een plaats in een tijdelijke schuilkelder. Hoe spannend klinkt dat? En dan speelt het boek zich ook nog eens af in Amsterdam!

In Flawed van Cecelia Ahern leeft Celestine North het perfecte leventje. Ze is een modeldochter, populair op school en date met de uiterst charmante Art Crevan. Maar dan maakt Celestine één beslissing die haar leven kan veranderen. Als ze gestraft wordt, zal ze de rest van haar leven als Flawed gebrandmerkt zijn.

Hoewel Illuminae met stip op 1 stond als mijn favoriete boek van 2015, heb ik me in 2016 er nog niet toe kunnen zetten om het vervolg Gemina (Amie Kaufman & Jay Kristoff) te lezen. Ik heb het boek al een paar keer opgepakt, maar had geen zin om me in de moeilijke vertelvorm te verdiepen. Terwijl ik best wel weet dat ik er na een tijdje heus wel weer aan wen..

2016-tbr-4Rebellion (Kass Morgan) is alweer het vierde deel in The 100 reeks. Eerder in 2016 las ik de voorgaande boeken aan één stuk achter elkaar door, maar het is me nog niet gelukt om me opnieuw in de wereld van Clarke, Bellamy, Wells en Octavia te begeven.

The Love that split the world door Emily Henry wordt omschreven als een combinatie tussen Contemporary en Time Travel. Hoewel ik eigenlijk niet al te graag liefdesverhalen lees, lijkt dit me wel een heerijk boek voor tussendoor. Als mijn hoofd even naar iets luchtigers staat.

In Children of Eden (Joey Graceffa) wordt een wereld geschetst waarin gezinnen maar één kind mogen hebben. Rowan is illegaal, het tweede kind van een gezin. Ze zal nooit naar school kunnen gaan, vrienden kunnen maken of de oog-implantaten krijgen die van haar een echte inwoner van Eden zullen maken. Na zestien jaar eenzame opsluiting besluit Rowan, tegen beter weten in, op avontuur te gaan.

2016-tbr-5Het verhaal van The Organ Scrubber (Jason Werbeloff) klinkt een beetje luguber. Weeskind Daniel heeft al sinds zijn twaalfde een baan als schoonmaker van organen. Alles leek prima te verlopen totdat het weeshuis organen van Daniel zelf stal en verkocht op de illegale markt. Nu Daniel volwassen is heeft hij genoeg van de implantaten – hij wil zijn eigen organen terug. Ik ben heel benieuwd naar de uitwerking van dit verhaal..

Join (Steve Toutonghi) schetst een wereld waarin je gelijktijdig verschillende levens kunt leiden, door je aan te sluiten bij Join. Hierdoor kunnen kleine groepjes van mensen samengevoegd worden tot één bewustzijn dat het leven door meerdere lichamen ervaart. Een angstaanjagende toekomstvisie waar ik graag meer over wil lezen.

In There Once Were Stars schrijft Melanie McFarlane over het leven onder koepel 1618. Natalia Greyes is een modelburger en houdt zich aan het motto van the Order: vrede, liefde en regelmaat. Tot het moment dat Natalia iemand buiten de koepel ziet lopen. Wat zou the Order namelijk nog meer verbergen voor haar inwoners?

Welk boek uit 2016 wil jij zeker nog lezen komend jaar?

Advertenties

11 gedachtes over “Deze boeken verschenen in 2016 wil ik nog lezen!

 1. Lalagè zegt:

  ‘Dark matter’ wil ik ook graag lezen, ook al houd ik net als jij meestal niet zo van thrillers. Over ‘Ik’ van Margaretha van Andel heb ik niet al te enthousiaste dingen gelezen, maar de beschrijving van ‘In transit’ trekt me wel aan. Ik ben dus heel benieuwd wat jij daarvan vindt.
  Meer in mijn straatje liggen bijvoorbeeld ‘Gij nu’ van Griet op de Beeck (maar ik moet haar tweede boek ook nog lezen) en ‘Muidhond’ van Inge Schilperoord (dat boek over die pedofiel). Een ander boek dat ik zeker wil lezen dit jaar is ‘De stad van de alchemist’, het derde deel van de trilogie van Natalie Koch.

  • Marcia zegt:

   Gij Nu en Muidhond staan inderdaad ook nog op mijn lijstje om te lezen – de eerdere boeken van Griet Op de Beeck vond ik fantastisch en over Muidhond hoorde ik niets dan goeds. Maar voor mijn sci-fi blog liet ik dergelijke titels maar even buiten beschouwing haha ;)

 2. Roos zegt:

  In transit heeft misschien geen bijster spannend of originele plotlijn, maar de filosofie van die wereld en de interessante insteek qua karakters van de personages maakt het het lezen helemaal waard. Ik ben heel benieuwd wat jij er van zal vinden.

 3. Sasha Elle zegt:

  The Diabolic vond ik echt geweldig! Zeker een aanrader en ik ben er zeker van dat jij zeer geïntrigeerd gaat zijn door de manier dat er met technologie om wordt gegaan in dit boek! ;) Kan nu al niet wachten om jouw mening te horen.

 4. zwartraafje zegt:

  Ik kom hier steeds opnieuw boeken tegen die een geweldige cover hebben en/of een samenvatting die me intrigeert. Als ik ooit die tbr wat naar beneden heb gelezen dan kan ik hier makkelijk wat titels komen sprokkelen om hem opnieuw aan te vullen.

 5. Nancy zegt:

  Ik heb momenteel nog een hele stapel bibliotheekboeken liggen die in 2016 verschenen zijn ;-) Een mix van fantasy, young adult, romantisch, thrillers, enz… Ik kan gerust verder lezen!

  Dark Matter vond ik schitterend. Ik zou het niet echt een thriller noemen, want thrillerlezers zouden tureluurs worden van de scifi-elementen. Ik ben ervan overtuigd dat je het een schitterend boek gaat vinden.

  The Diabolic wil ik ook nog lezen, maar die moet ik nog ergens vinden om te lenen.

  Ik dacht dat Fellside van MR Carey in 2017 ook in Nederlands verschijnt. Ik wacht dus braaf af.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s