Ik kocht acht boeken als nieuwjaarscadeau voor mezelf!

2016 leek het jaar waarin ik afkickte van mijn boekenkoopverslaving. Gedurende het hele jaar kocht ik slechts 10 boeken! Ik herontdekte de bibliotheek en werd behoorlijk vaak verblijd met recensie-exemplaren, dus mijn TBR nam nog niet echt af, maar ik zat op de goede weg. En toen besloot ik het nieuwe jaar in te gaan met een reuze bestelling bij Awesomebooks. Ik verwelkomde acht boeken in mijn persoonlijke collectie! 

Ik besloot mezelf een nieuwjaarscadeautje te geven door wat boeken te bestellen bij Awesomebooks. Ik mocht van mezelf drie tot vijf boeken uitzoeken, maar natuurlijk kon ik niet kiezen. En voor die lage prijzen kon ik er toch net zo goed acht bestellen?! Zo gedacht, zo gedaan. Voor slechts €26.55 (inclusief €3.51 aan verzendkosten) kocht ik deze heerlijke stapel. De verzending was deze keer ontzettend snel: ik deed mijn bestelling op 2 januari en mocht de boeken al op 6 januari in ontvangst nemen!

Awesomebooks Januari 2017

Ik begon mijn bestelling door drie Young Adult Standalones in mijn mandje te gooien. Dat scheelt in ieder geval weer dat ik de rest van de serie niet hoef te kopen ;) The Country of Ice Cream Star (Sandra Newman) gaat over een wereld zonder volwassenen, waar iedereen voor zijn twintigste sterft aan een vreemde ziekte die de kinderen Posies noemen. Ik ben gek op verhalen over mysterieuze ziektes en/of een wereld zonder volwassenen, dus voor €2.96 mocht dit boek zeker in mijn winkelmandje.

The Age of Miracles staat letterlijk al jaren op mijn lijstje om te lezen – sinds het boek in 2012 verscheen. Dit boek van Karen Thomson Walker kostte nu slechts €2.84 en gaat over een wereld waarin de aarde steeds langzamer gaat draaien. Spannend lijkt me! Zoals je ziet is de cover een klein beetje beschadigd, maar dat kun je natuurlijk verwachten bij tweedehands boeken.

The Wall van William Sutcliffe daarentegen was een impulsaankoop. Ik las als tiener met veel plezier Verkeerde vrienden van deze auteur en hierdoor klonk zijn naam me bekend in de oren. The Wall gaat over een dertienjarige jongen die in een stad leeft, omgrensd door een muur. Volgens Goodreads is de gelijkenis met Israël groot en dat lijkt me erg interessant. Voor deze hardcover betaalde ik €2.96.

Awesomebooks Januari 2017

Ik kocht ook drie boeken die het eerste deel zijn van een Young Adult serie. The Line van Teri Hall stond al lange tijd op mijn verlanglijstje en gaat over een wereld die door een grens in tweeën verdeeld is. Dan ontvangt het hoofdpersonage Rachel een boodschap van de andere kant van de grens en is haar nieuwsgierigheid gewekt.. Het boek lijkt op de foto een beetje beschadigd, maar niets is minder waar. Het is een oud bibliotheekboek waar een plastic hoesje omheen zit en dat plastic weerkaatst in de zon. Voor dit hardcover boek betaalde ik €2.96.

Ook The Rain (Virigina Bergin) wil ik al lange tijd lezen. Dit tweeluik schetst een post-apocalyptische wereld waarin één regendruppel dodelijk kan zijn. Ik heb zeer gemengde recensies gelezen over dit boek, maar voor €2.84 wil ik best zelf mijn mening vormen!

Toen besloot ik Take Back the Skies van Lucy Saxon te kopen, voornamelijk vanwege de mooie cover. Ik dacht eigenlijk dat dit verhaal zich in de ruimte afspeelde, maar Goodreads maakt geen melding van space.. Ik betaalde €2.84 voor deze paperback.

Awesomebooks Januari 2017Tot slot kocht ik nog twee standalones die eerder geclassificeerd kunnen worden onder de volwassenenliteratuur. The Word Exchange (Alena Graedon) gaat over een wereld zonder boeken, kranten en tijdschriften. Qua wereldbeeld een beetje gelijkaardig aan Fahrenheit 451 denk ik, maar het verhaal lijkt veel meer een aanklacht tegen ons digitale tijdperk te zijn. Ik betaalde €2.84 voor deze hardcover.

The First Fifteen Lives of Harry August van Claire North gaat over een man die na zijn dood keer op keer hetzelfde leven leeft. Aan het einde van zijn elfde leven lijkt er dan toch verandering in te komen: er verschijnt een meisje aan zijn doodsbed met een belangrijke boodschap. Ik ben benieuwd! Deze mysterieuze roman kostte me €2.84.

Welke van deze boeken zal ik als eerste gaan lezen?

Advertenties

13 gedachtes over “Ik kocht acht boeken als nieuwjaarscadeau voor mezelf!

  1. Nienke zegt:

    Op aanraden van jou heb ik vorig jaar ook mijn eerste bestelling bij Awesomebooks geplaatst, met daarin onder andere de Harry Potter boeken die ik nog miste (mega cheap!). Ik ben echt razend enthousiast over het hele concept, dus ik ga zeker nogmaals een bestelling plaatsen. Het jammere vind ik alleen dat de site niet heel overzichtelijk is en dat je niet heel makkelijk boeken kan vinden, zonder dat je al een titel in je hoofd hebt. Hoe dan ook, ik ga deze acht boeken in ieder geval onthouden voor de volgende keer :)

  2. saartje zegt:

    Leuk nieuwjaarscadeautje. Ik heb enkel nog maar van The Age of Miracles gehoord, maar ben toch ook wel benieuwd naar The Word Exchange. Een boek met boeken op de cover, hoe slecht kan het zijn?!

  3. zwartraafje zegt:

    Wauw, wat een koopjes. De covers van die laatste twee boeken vind ik prachtig. The first fifteen lives of Harry August staat al een hele tijd op mijn ‘Deze wil ik ooit eens lezen’-lijst. Ik ontdekte hem een tijd geleden toen ik hem aan het plastificeren was voor de bibliotheek en het boek intrigeerde me meteen. Ik ben dan ook benieuwd wat jij er over te zeggen/schrijven zal hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s