Aliens & Outer Space | Mijn Boekenkast #1

Ik had het vorige week al aangekondigd bij de infographic van mijn boekenkast, maar bij deze nog een keer: Er is een nieuw jaar aangebroken, dus hoog tijd voor een nieuwe boekenkast tour. Ik heb mijn kast grondig opgeruimd en een helemaal nieuwe indeling gegeven. De komende weken neem ik je iedere maandag mee op reis door mijn collectie. 

Ik heb mijn boekenkast ingedeeld op thema. Ieder vakje van deze welbekende ikea kast heeft zelfs een omschrijving – mijn vriend stelde al voor deze thema-titels op bordjes op de kast te hangen, maar dat vond ik ietwat overdreven. Toevallige bezoekers van ons appartement zouden wel eens kunnen denken dat ik gek geworden ben. Met mijn trouwe bloglezers deel ik deze hersenspinsels echter maar al te graag. Wees welkom in mijn kast!

Aliens & Outer Space

Het eerste vakje van mijn boekenkast beantwoord meteen aan het stereotiepe beeld dat mensen hebben van science fiction: hier vind je al mijn boeken over de ruimte en bijbehorende buitenaardse wezens. Dan hebben we dat vooroordeel maar meteen gehad!

Mijn Boekenkast

Links beginnen we met The 5th WaveThe Infinite Sea en The Last Star van Rick Yancey. Dit is absoluut één van mijn favoriete science fiction trilogieën. Ik vind de toekomstige wereld waarin aliens de aarde aanvallen ontzettend goed in elkaar zitten en ben echt fan van de verschillende personages. Daarnaast staat een ander briljant verhaal over aliens, The Host, waarin een alien de geest van een mens probeert te overmeesteren. Ook zeker een aanrader, dit boek van Stephenie Meyer. Je ziet dat mijn exemplaar een beetje gehavend is, maar ik hoop dat dit ex-bibliotheekboek al vele lezers heeft kunnen verwonderen met haar verhaal.

Als we vervolgens de liggende stapel van onder naar boven bekijken beginnen we met The 100, Day 21 en Homecoming van Kass Morgan. Deze trilogie over 100 jeugdgevangenen die vanuit een ruimteschip naar de aarde worden gestuurd om testen of deze planeet weer leefbaar is, heb ik met veel plezier gelezen. Van de tv-serie heb ik nog altijd enkel het eerste seizoen gezien, want stiekem vind ik deze afleveringen behoorlijk eng.

the-last-star-2  The-100-4

Over eng gesproken: 172 Hours on the moon is misschien wel het engste boek dat ik in mijn kast heb staan. Deze thriller van Johan Harstad brengt drie tieners naar de maan, maar of dat nou zo’n goede beslissing was?! Earth Girl van Janet Edwards speelt zich af in het jaar 2788. Alleen de gehandicapten – mensen die niet door portals kunnen reizen – wonen op aarde. Hoofdpersonage Jarra wil aan de norms laten zien dat zij niet minder is dan de ruimtereizigers. Een tof verhaal met een mooie cover.

The Book of Strange New Things is een boek over aliens zoals je nog nooit eerder gelezen hebt. Dominee Peter Leigh wordt uitgezonden naar de nieuw ontdekte en gekoloniseerde planeet Oasis. Het is zijn taak om het christendom te brengen aan de lokale bevolking – de aliens die door de andere mensen op Oasis Freaks genoemd worden.

Illuminae en Gemina zijn hele bijzondere ruimteverhalen, door de vertelwijze die Amie Kaufman en Jay Kristoff gebruiken. Beide boeken worden verteld aan de hand van dossiers, emails, chatberichten, … etc. Het kost misschien even moeite om in het verhaal te komen, maar daarna zit je in een fantastische rollercoaster. Gemina heb ik tot mijn spijt nog altijd niet gelezen, maar ik kan niet wachten om me opnieuw in dit bijzondere universum te begeven!

Illuminae-5  The-Book-Of-Strange-New-Things-1

Door de cover van Life As We Knew It (Susan Beth Pfeffer) denk ik dat dit boek over aliens gaat, maar aangezien ik het verhaal nog niet gelezen heb weet ik dat niet zeker. En nu ik opnieuw de samenvatting op Goodreads bekijk begin ik te twijfelen – misschien is er toch een foutje gebeurd in mijn boekenkast indeling. Dit boek is vooralsnog in ieder geval nog ongelezen, al las ik ooit eens het eerste hoofdstuk, maar daar hoop ik in 2017 verandering in te brengen.

Across the Universe, A Millions Suns en Shades of Earth van Beth Revis spelen zich af op ruimteschip Godspeed. Amy gaat samen met haar ouders aan boord van Godspeed. Ze worden ingevroren en het is de bedoeling dat ze ontwaken op een nieuwe planeet, driehonderd jaar in de toekomst. Maar aan haar bevroren staat komt vijftig jaar te vroeg een eind. Amy wordt wakker op het ruimteschip. Een trilogie met fantastisch mooie covers, maar die me bij het herlezen in 2016 een tikkeltje teleurstelde.

Deze plank eindigt met een ongelezen exemplaar: POD. Ik kocht dit boek eens heel goedkoop bij Awesomebooks maar ben er nog niet aan toegekomen. Dit boek gaat over aliens die de aarde aanvallen, een onderwerp wat mij persoonlijk erg aanspreekt.

Wat is jouw favoriete boek waarin aliens en/of de ruimte een hoofdrol spelen?

Across-The-Universe-2

Advertenties

15 gedachtes over “Aliens & Outer Space | Mijn Boekenkast #1

 1. readinge zegt:

  Mij lijkt ‘illuminae’ ontzettend gaaf om te lezen. Ik zag dat die op dit moment alleen nog in het Engels uit is, dus ik denk dat ik de Nederlandse editie (als die nog komt) nog eventjes afwacht. Mijn favo “alien-boek” is op dit moment Armada, maar dat is dan ook het enige boek wat ik met aliens gelezen heb hahaha. Dus die keuze is snel gemaakt.

  • Marcia zegt:

   Ik weet niet of Illuminae vertaald gaat worden, heb al van verschillende uitgevers gehoord dat dat een grote investering zal zijn omdat dan ook alle illustraties enzo vertaald moeten worden.. Maar ik hoop het wel voor de Nederlandse YA markt!

 2. Rowan zegt:

  Ik wil Illuminae nog zo graag lezen! Maar ik kom er maar niet aan toe. Qua Aliëns vind ik de Loriënkronieken heel erg tof, al speelt dat zich voor het grootste deel wel op aarde af. Voor de rest besef ik me nu dat ik eigenlijk helemaal niet zoveel Aliën-achtige boeken heb die zich in de ruimte afspelen. Ohja, Phobos! Maar daar blijft het volgens mij ook bij.

 3. Evelyne zegt:

  Gemina staat ook nog op mijn leesverlanglijst, maar eerst nog al die andere boeken lezen…

  Mijn favoriete boek(en) met/over aliens en de ruimte: de Hitchhikers guide to the galaxy-serie van Douglas Adams. :)

  Ook leuk, en eveneens heel grappig: Only you can save mankind van Terry Pratchett.

 4. turtlebookwurm zegt:

  Leuk concept, ben zeer benieuwd naar je andere plankjes! Ik ben nu Armada aan het lezen, maar heb in deze categorie niet echt een favoriet, wel verschillende op de plank staan en een paar gelezen.

 5. jelsiverhalen zegt:

  Vroeger las ik de Perry Rhodan romans elke week, als een nieuwe gebracht werd. Afkomstig uit Duitsland en vertaalt in het nederlands. Zeer spannend, aliens en ruimteschepen genoeg om te bewonderen. Ik weet niet of die reeks nu nog bestaat, want in België zijn ze niet meer te vinden.

 6. Annemieke zegt:

  Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Ik wilde heel lang de Across the Universe trilogy lezen maar de reviews hebben mij daar van afgeholpen. Ik denk niet dat die serie voor mij is. :)

 7. zwartraafje zegt:

  Haha, een nieuwe boekenkast-tour staat hier ook al een tijdje op het programma. Ik wilde het eerst via vlogs doen maar vermits die drie korte stukjes maanden later nog steeds niet verwerkt zijn is het me wel duidelijk geworden dat vloggen mijn ding niet is. Hoogstwaarschijnlijk ga ik dus gewoon terug een rondleiding doen met een reeks Shelfies-blogposts.

  De boeken van Gini Koch zijn mijn favoriete alien-verhalen. Ja hoor, daar ben ik weer met deze serie. Het zijn niet meteen de aliens die je zou verwachten maar ik vind die boeken echt super leuk om te lezen. Ze barsten van de plottwist en zijn met momenten echt hilarisch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s