1 jaar Dear Book Nerd Book Club

Zaterdag 14 januari vierden we het eenjarig jubileum van de Dear Book Nerd Book Club, een Young Adult leesclub in de Brugse Boekhandel naar het initiatief van Audrey. Deze boekenclub heeft me het afgelopen jaar het gevoel van een echte Young Adult Community in België gegeven – en ik heb hier enorm veel lieve boekenfans leren kennen. Hoog tijd voor een ode aan 1 jaar Dear Book Nerd Book Club!

Leesclub-De-Fixer-2De allereerste leesclub ging over De Fixer, een boek dat iedereen met plezier gelezen had, behalve ik. De Fixer was duidelijk geen boek voor mij. De focus op de Amerikaanse politiek voelde enerzijds zeer ver-van-mijn-bed en ook het feit dat het enkel over rijkeluiskindjes ging sprak me niet echt aan. Ik irriteerde me aan het hoofdpersonage Tess – die altijd alles alleen wil oplossen – en vond één van de grote ‘plottwists’ enorm voorspelbaar. Oftewel: ik maakte meteen een goede eerste indruk XD

Wegens een opleidingsweekend van de REC Academy moest ik helaas de tweede leesclub over Een Hof van Doorns en Rozen missen, maar die keer daarna was ik gewoon weer van de partij. En dat was een heel speciale editie! We logeerden samen met schrijfster Sara Zonneveld in de boekhandel. Een grote droom ging in vervulling: overnachten in een boekhandel. Van slapen kwam er natuurlijk weinig, maar we speelden leuke boekgerelateerde spelletjes en er was altijd wel iets om over te kletsen.

De leesclub op verplaatsing in Gent, over Twilight, moest ik helaas missen vanwege mijn job op de Gentse feesten, maar gelukkig kwamen we in de zomer nog eens samen. We picknickten in de tuin van de Brugse Boekhandel en spraken over Rood. Opnieuw een boek waar de meningen over verdeeld waren. Ik maakte tijdens deze leesclub trouwens ook mijn eerste vlog ooit ^^

In november bespraken we het tegenvallende Verdwenen van Tara Altebrando. Deze keer zaten eigenlijk alle deelnemers op één lijn: de samenvatting van het verhaal klonk echt heel cool, maar de uitvoering liet helaas te wensen over. Afgelopen zaterdag stond de eerste verjaardag van onze leesclub in het teken van The Jewel. Een boek waar veel mensen kritiek op hadden, maar wat de meerderheid wel met veel plezier gelezen hadden.

The JewelOok komend jaar staan er natuurlijk weer toffe evenementen op het programma. Altijd op de hoogte blijven? Volg de Facebook pagina!

Advertenties

6 gedachtes over “1 jaar Dear Book Nerd Book Club

  1. zwartraafje zegt:

    Bij logeren in een boekwinkel moet ik steeds denken aan de man die opgesloten was in een Waterstones-filiaal (ik denk toch dat het een Waterstones was) en uiteindelijk dankzij Twitter ‘bevrijd’ werd. Het lijkt me eigenlijk super leuk om tussen de boeken te slapen (nu ja, vooral veel lezen uiteraard) dus ik snap nog steeds niet goed waarom hij getweet heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s