Tijdreizen, parallelle dimensies & tech | Mijn Boekenkast #2

Ook deze maandag is het tijd voor een bezoekje aan mijn opnieuw georganiseerde boekenkast. Mijn boekencollectie staat tegenwoordig op thema en in dit tweede deel van mijn Book Shelf Tour laat ik je graag kennismaken met mijn boeken over tijdreizen, parallelle dimensies en technologie.

Tijdreizen, Parallelle dimensies & Tech

Het tweede vakje in mijn boekenkast bevat een bijzondere verzameling boeken. Allereerst plaatste ik hier de boeken over tijdreizen en parallelle dimensies – wat wel degelijk twee verschillende thema’s zijn. Omdat ik nog een half vakje overhad besloot ik deze thema’s te combineren met het thema technologie, zonder technologie kun je immers ook niet tijdreizen.

Mijn boekenkast

Links beginnen we met Tempest van Julie Cross, mijn eerste ervaring met boeken over tijdreizen. Misschien dat het deze onervarenheid was, maar stiekem viel dit boek me enorm tegen. Ik denk erover om Tempest nog eens te herlezen en zo een tweede kans te geven. Hiernaast staat alvast een boek uit de categorie technologie, omdat deze te groot was om neer te leggen op de rechter stapel. The Predicteds (Christine Seifert) is een luchtig dystopisch verhaal waarin mensen worden getest met het programma PROFILE. Het resultaat van de test geeft aan of een persoon tot gewelddadig handelen is staat is. Dergelijke personen worden preventief uit de samenleving geweerd.

Unraveling en Unbreakable van Elizabeth Norris vertellen een spannend en mysterieus verhaal rond Janelle, dochter van een voormalig FBI agent. Deze boeken waren heel anders dan ik verwachtte – eigenlijk leest het meer als een detective – maar ze waren zeker wel de moeite waard.

All Our Yesterdays is een fenomenaal boek rond het thema tijdreizen. Dit boek bracht me ontzettend in de war en zette me keer op keer op het verkeerde been. Echt een verhaal waarbij de puzzelstukjes beetje bij beetje op de goede plaats komen te liggen. The First Fifteen Lives of Harry August gaat over een man die na zijn dood keer op keer wakker wordt in hetzelfde leven. Tot er opeens een meisje aan zijn bed verschijnt met een boodschap voor hem – opeens lijkt zijn leven te veranderen.

The-Rule-Of-Thoughts-3

Laten we overstappen naar het thema technologie. The Eye of Minds en The Rule of Thoughts van James Dashner (wie kent hem niet van The Maze Runner?) gaat over de online gamewereld VirtNet. Gamer Michael wordt door de overheid benaderd om een klusje in de online wereld te klaren, maar dat zal niet gemakkelijk zijn. Stiekem had ik heel wat meer verwacht van deze boeken, maar de cliff hanger aan het einde van boek één maakte al een hoop goed. Toch ben ik er nog altijd niet toe gekomen om het derde en laatste boek van deze reeks aan te schaffen en te lezen. Hier bovenop ligt Gamerunner (B.R. Collins) een boek met een gelijkaardig verhaal over gamen, dat ik tot mijn spijt nog altijd niet gelezen heb.

Hierop volgen BZRK en BZRK Reloaded van Michael Grant. Twee boeken met een ontzettend origineel verhaal op het gebied van nanotechnologie. Door middel van nanobots kan het menselijk brein aangepast worden – negatieve gedachten kunnen aangepast worden of het geheugen kan gewist worden. Maar mag dit zomaar gebeuren? Of hebben mensen recht op hun eigen stukje ongeluk en hun eigen vrije wil?

0.4 kocht ik bij Awesomebooks en exemplaar is zelfs gesigneerd door de auteur Mike Lancaster. Het boek is nog altijd ongelezen en ik weet niet precies waar het over gaat, behalve dan dat het verhaal verteld wordt via casettebandjes. Net zoals Thirteen Reasons Why, maar dan met een dystopisch tintje. The Fat Years (Chan Koonchung) speelt zich af in China, waar opeens een maand uit het collectieve geheugen is gewist. Ik heb dit boek nog niet gelezen maar mijn vriend wel en hij zei dat er in dit boek veel aandacht is voor de kracht van de media en dat spreekt me erg aan.

BZRK-2  The-Fat-Years-2

Ook in The KillablesThe Disappearances en The System van Gemma Malley speelt technologie een belangrijke rol. Deze trilogie gaat over een samenleving waarin een computersysteem regeert en iedere inwoner een status toekent op basis van zijn/haar waarde voor de samenleving en de kans dat deze persoon beïnvloed wordt door het kwaad. Een beetje hetzelfde idee als in The Predicteds, maar dan met een hele andere uitwerking.

In The Bar Code Tattoo (Suzanne Weyn) krijgt iedere inwoner een barcode op zijn/haar pols getatoeëerd. Met deze technologie kan de overheid haar bevolking onder controle houden en heeft er niemand meer recht op privacy. Kayla besluit de tatoeage te weigeren, al moet ze hiervoor haar leven op het spel zetten.

Wat is jouw favoriete boek over tijdreizen of technologie?

The-System-3

Advertenties

8 gedachtes over “Tijdreizen, parallelle dimensies & tech | Mijn Boekenkast #2

  1. readinge zegt:

    Wat leuk de indeling van je boekenkast op deze manier te zien! Ik had stiekem gedacht dat de ‘A Thousand Pieces of You’ – serie van Claudia Gray ook op deze plank zou staan. Dat is overigens mijn favoriete dimensiereis serie, maar ook de enige die ik gelezen heb hahahah.

  2. Marcel zegt:

    Julian May , het veelkleurig land, begint met een poort naar het piloceen, 6 miljoen jaar geleden. Een reis terug in de tijd in het eerste boek van een serie van vier. Boeken die je opnieuw blijft lezen :-)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s